Hlavní problém je, že za to dotažení do praxe Vás nikdo moc neocení, pokud z toho už nekouká další paper.
Kubo, tykali jsme si, ne? Rád bych v tom pokračoval

Podle mě tam jsou úplně jiné problémy než neocenění. Když vidím, jak výzkum probíhá, je mi z toho docela smutno... Ne že by lidi byli hloupí, nebo líní nebo cokoli. Prostě je to celé nějak šejdrem.. A to jsem ještě zvědavej, co přijde po zrušení kafemlejnku, to se zas deset let bude něco plánovat, všichni se všema se pohádají, pak se vydá nějaká bílá (zelená, hnědá, modrá) kniha, pak bude tři roky pilotní zkušební období, dva roky to pak bude v provozu a pak se zase zjistí, že by bylo potřeba to udělat jinak...
Ne že bych do toho úplně viděl (radši ani moc nechci), ale dlouhodobě mám pocit, že nejlepší by bylo, kdyby se peníze bez velkých štráchů rozdaly renomovaným pracovištím, ať si za ně klidně nakoupí kávovary, když mají pocit, že to je to pravé, co k výzkumu potřebují a nedělaly by se přiblblé opičky s granty, účetnictvím, pětiletý plánováním (jak má člověk na pět let dopředu plánovat, co bude k výzkumu potřebovat?!) a nechrlily se nesmyslná kvanta článků, které nikdo nečte. A vůbec nejlepší by bylo, kdyby za každou korunu, za kterou něco pracoviště prodá do komerční sféry, dostalo třeba dvě koruny od státu.
Třeba pro France Telecom 
No ale musíš uznat, že s Unixem to moc srovnatelné není