protože sám povídá pořád to stejné bez důkazů a nic od ostatních nebere.
Připomeň mi prosím tři důkazy, které zazněly za strany obhájců matematiky, nějak si nemůžu na nic vzpomenout, kromě:
1. JS-ovy údajné "historické zkušenosti" (na což jsem odpověděl)
2. "posilování abstraktního myšlení" (což není důkaz, ale dogma a navíc potenciální falešná korelace stejná jako u 3) a
3. "zájmu podniků o matematiky" (k čemuž opět chyběly jakýkoli čísla a navíc se může jednoduše jednat o společnou příčinu dvou jevů - např. vyšší IQ lidí, kteří na matematiku jdou).
Jinak si fakt na nic nevzpomínám - zejména ne na to, že by zazněla nějaká tvrdá data, zkus mi to dvěma slovy připomenout... A už vůbec si nevzpomínám, že bych něco "nebral" (tj. ignoroval to, neodpověděl na to).
Zato si ale vzpomínám velmi dobře na to, že mi zatím nikdo nevysvětlil, proč nejvyšší platy mají absolventi informatiky VŠE.
Historii bych neřešil.
Jako dogma to bereš ty, a proto si myslím, že teoreticky na tom nejsi moc dobře. Spíše mě překvapuje, že více lidí ti to tu nepotvrdilo. Ono na tom není co řešit. To je prostě fakt. Matematika je daleko čistší než nějaká praxe. Takže i efektivnější pro trénování.
Zájmy podniků mě také nezajímají, protože beru, že inteligentní člověk je vždy přínosem. Inteligentní člověk bude určitě dělat matiku a zároveň bude lepší než ostatní. Chtějí to firmy? Co jsem tak viděl, tak většinově ani ne, ale nevím, proč to tu řešit.
K té vsuvce. Ignoruješ od začátku plno věcí, stejně jako to dělají ostatní (třeba i já). Nechci to teď hledat, ale třeba se tu někdo najde, kdo to sleduje.
A nakonec proč mají nejvyšší plati absolventi VŠE? Za prvé jsem psal, že tomu nemusím věřit, protože zdroj tam nebyl. Ale pokud jsou údaje správné, tak na tom není nic divného. U nich asi nebude problém jít do zahraniční firmy, mít byznys oblek a dělat celkově debila v byznys prostředí. Pro mě je například všechno z toho překážou a nikdy bych tam nedělal. Když se podíváš třeba na platy v bankách, jsou o dost větší za stejné pozice. Ale také to není zadarmo. Máš tam plno byznys věcí k tomu. Je to pouze moje teorie a ještě předpoklad, že jsi měl správné údaje. Spíše mi to připomíná velikost přirození. Průměr je známý všude, ale těžko říct jak.
Psychologického rázu?
Ano.
A dál?