Znechutenost z IT

Diskobolos

Re:Znechutenost z IT
« Odpověď #105 kdy: 20. 08. 2012, 10:39:56 »
Možná nebudete souhlasit, pane Lenin POWER!, nicméně to co píšete, je jen jeden přístup k věci. Naštěstí není jediný a tak jej s vámi nemusím sdílet. Úspěšný a smysluplný život lze žít přeci i jinak.
To neni jen jeden pristup k veci, to je jedinej pristup k veci co funguje. Nechapu, ze je Lenin sem psat tyhle veci navzdory tomu, ze nema ban tlacitko pod palcem. Holt krestani maji vydrz.

Bez boha neni zadnej smysl. Kdyz dela nekdo takovouhle show jako Lenin, tak to mysli kurevsky vazne. Tohle je naprosto prisernej thread plnej naprostejch srabu, videl jsem hodne, ale tolik ufnukanejch s***** pohromade fakt ne.

Můžeš být největší frajer, drsoň a klidně i Hulán (all-in-one). Bez kapky empatie, elementární slušnosti a respektu k druhému jsi však nic (včetně těch siláckých keců).

« Odpověď #106 kdy: 20. 08. 2012, 11:27:54 »
Každý se rozhoduje, jaký chce být a kam směřuje. Důsledky si pak také nese především on sám (ostatní v nejhorším utečou). A jednou bude moct zvážit, zda volil dobře.

bob

« Odpověď #107 kdy: 20. 08. 2012, 12:49:44 »
Důležité (po skončení studia) je uvědomit si, že "od teď" existuje "práce" (která mne živí) a cokoliv ostatního. Takže klidně může člověk dělat ve velké firmě, kde na jeho práci nikomu fakticky nezáleží, nejdůležitějším výsledkem jsou správně vyplněné výkazy a "motivační program" znamená "stravenka" a "couching" je synonymum pro "každodenní vynadání od šéfa" - ale je to práce, za kterou mne platí. A pak ("vedle toho") se člověk může věnovat vlastní "práci", například nějakým komunitním projektům, přispívat k vývoji či výzkumu, učit mládež, apod.
(Nakonec stejně skončí v manželství, s dětma a starostma o příští splátku hypotéky - a bude vděčný za klidnou rutinní práci v open-space...)

Trdlo

« Odpověď #108 kdy: 20. 08. 2012, 13:11:09 »
To já mám zase jiný problém. Jsem znechucený z toho, že chci znát vše, ale nestíhám se vše naučit. Pracuji 16-20 hodin denně, programuji, vzdělávám se, podnikám, mám troje zaměstnání a už i ozývá tělo z takového nasazení - roztroušená skleróza, krátkodobé výpadky, bolesti hlavy. Ale co mne nezabije, to mne posílí, musí se jet dále!

phi

« Odpověď #109 kdy: 20. 08. 2012, 13:31:13 »
koduju si gamesy pro zx spectrum, dobrej odpocinek od velkeho IT

« Odpověď #110 kdy: 20. 08. 2012, 14:04:09 »
Možná nebudete souhlasit, pane Lenin POWER!, nicméně to co píšete, je jen jeden přístup k věci. Naštěstí není jediný a tak jej s vámi nemusím sdílet. Úspěšný a smysluplný život lze žít přeci i jinak.
To neni jen jeden pristup k veci, to je jedinej pristup k veci co funguje. Nechapu, ze je Lenin sem psat tyhle veci navzdory tomu, ze nema ban tlacitko pod palcem. Holt krestani maji vydrz.

Bez boha neni zadnej smysl. Kdyz dela nekdo takovouhle show jako Lenin, tak to mysli kurevsky vazne. Tohle je naprosto prisernej thread plnej naprostejch srabu, videl jsem hodne, ale tolik ufnukanejch s***** pohromade fakt ne.

Můžeš být největší frajer, drsoň a klidně i Hulán (all-in-one). Bez kapky empatie, elementární slušnosti a respektu k druhému jsi však nic (včetně těch siláckých keců).

Je uplne jedno co nebo kdo ja jsem. Jde o to CO JE. Jedinej smysl predchoziho postu je podporit Lenina a tim opet neni myslen Lenin jako typek, ale jako symbol, co tu proste rika veci jak jsou.

Pokud nekoho neco sere, tak at se na to vysere a neni sracka. Tohle neni o lidech, to je proste o principu, bohu a praci s energiema.

Nechapu jak muze programator pracovat pro nekoho, kdyz mu lezi svet u nohou, chce to jen odvahu.

« Odpověď #111 kdy: 20. 08. 2012, 14:22:27 »
To já mám zase jiný problém. Jsem znechucený z toho, že chci znát vše, ale nestíhám se vše naučit. Pracuji 16-20 hodin denně, programuji, vzdělávám se, podnikám, mám troje zaměstnání a už i ozývá tělo z takového nasazení - roztroušená skleróza, krátkodobé výpadky, bolesti hlavy. Ale co mne nezabije, to mne posílí, musí se jet dále!

Na to pozor. Já už taky vyfasoval doživotní pojídání prášků na vysokej tlak. Nemyslím, že je dobré umírat v zaměstnání.

m1

« Odpověď #112 kdy: 20. 08. 2012, 15:03:34 »
Na kratkodobe vypadky a bolesti hlavy pomaha spat 7 hodin denne. Menej uz aspon ja dlhodobo nezvladam. Je naozaj velky rozdiel za 7 hodin sa zobudit vyspaty alebo spat 6,5 hodiny po ktorych som uplne nevyspaty, bez zivotneho elanu, napadov a zaroven "vrcim" na kazdeho, koho stretnem.
Kratkodobo sa da spat 2 hodiny denne a pracovat doma 21 hodin, ale to je uz naozaj na nervy a ja to napriek Leninovmu "Nekecat a delat!" praktikujem len ked je naozaj treba s jasnym cielom, ze to nebude trvat dlho. Dlhodobo ide u mna pri takej praci vykonnost velmi rychlo dole + musite mat niekoho, kto pripravi jedlo, ktoreho si ani neuzijete, lebo sa ponahlate makat.

Cital som, ze ked niekto chce spat menej, mal by skusit polyfazovy spanok, ale to som zatial neskusal.

martin

« Odpověď #113 kdy: 20. 08. 2012, 15:29:45 »
Pokud nekoho neco sere, tak at se na to vysere a neni sracka. Tohle neni o lidech, to je proste o principu, bohu a praci s energiema.

No tak problém lenina je ten, že si docela protiřečí. Chci říct, že jeho důvěryhodnost může být pro někoho, kdo čte delší dobu jeho příspěvky, výrazně snížena. Pak ty jeho silácké řeči vyznívají poměrně úsměvně. Není jediný neohrožený silák, kterého jsem potkal. A o všech by se dalo říct, že obraz neodpovídal realitě.

« Odpověď #114 kdy: 20. 08. 2012, 16:08:30 »
Tohle neni o lidech, to je proste o principu, bohu a praci s energiema.
Tohle neni pravda. Jsem ateista az se bojim, ze me panbu ztresta a presto jsem makač a v podstatě bych byl dobrý křestan - nejsem nevernik, nekradu, nezabijim, nejsem moc zavistivy, nelžu... tohle neni o vire, tohle je o moralce. Lepsi je verit ve sve schopnosti nez v nejakyho vymyslenyho tajtrlika kteryho nikdo nikdy nevidel.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

yankee

« Odpověď #115 kdy: 20. 08. 2012, 17:28:13 »

Dobrej matros, kamo...

KapitánRUM

« Odpověď #116 kdy: 20. 08. 2012, 18:23:20 »

To je fakt, bez elektrické energie a s vybitou baterkou počíták nefunguje, tak pak pomůže už pomůže jen Bůh.
Allah Akbar!
Mimochodem nedávno jistý program spočítal, že bůh existuje, na druhou stranu ten stejný program spočítal, že Vista bude nejúspěšnější OS všech dob a že politici v ČR přestanou krást.

Trdlo

« Odpověď #117 kdy: 20. 08. 2012, 19:31:40 »
Na to pozor. Já už taky vyfasoval doživotní pojídání prášků na vysokej tlak. Nemyslím, že je dobré umírat v zaměstnání.

Ono v době, kdy je všechno masové, kdy se život každého jedince shoduje (až na pár proměnných) s životem každého jiného člověka v rámci té společnosti, ve které se pohybuje, opravdu není o co stát. Všichni bojovali proti uniformitě tak dlouho, až se do ní dostali. Všichni žijí v denním režimu <spánek, volitelná zájmová aktivita, cesta do práce, práce, cesta z práce, volitelná zájmová aktivita, spánek>, což není něco, co by mne nějak vzrušovalo. Odevzdám proto společnosti všechno a to, jak dopadnu, je mi celkem volné, lhostejné.

Žijte tak, jak chcete, pracujte tak, jak můžete, formujte společnost tak, jak si myslíte, že je to nejlepší. Já o ideály přišel, tak udělám maximum proto, aby své ideály a sny mohli realizovat jiní.

Ono vždy tady bude někdo, kdo bude shazovat Vaši práci. Často se stane to, že Vaše práce nepůjde navenek vidět, ale pokud máte dost sil a kuráže, tak i svou práci dokážete protlačit do povědomí jiných.

« Odpověď #118 kdy: 20. 08. 2012, 23:30:45 »

Ono v době, kdy je všechno masové, kdy se život každého jedince shoduje (až na pár proměnných) s životem každého jiného člověka v rámci té společnosti, ve které se pohybuje, opravdu není o co stát. Všichni bojovali proti uniformitě tak dlouho, až se do ní dostali. Všichni žijí v denním režimu <spánek, volitelná zájmová aktivita, cesta do práce, práce, cesta z práce, volitelná zájmová aktivita, spánek>, což není něco, co by mne nějak vzrušovalo. Odevzdám proto společnosti všechno a to, jak dopadnu, je mi celkem volné, lhostejné.

Žijte tak, jak chcete, pracujte tak, jak můžete, formujte společnost tak, jak si myslíte, že je to nejlepší. Já o ideály přišel, tak udělám maximum proto, aby své ideály a sny mohli realizovat jiní.

Ono to chce trochu nadhledu - jak člověk žije, tak přichází o hromadu ideálů - přičemž řada z nich jsou prostě spíš dětinský představy - o které se musí přijít, aby člověk dospěl - nicméně to nebolí o nic míň. Nemá cenu házet flintu do žita - dokud to jde, tak je dobrý jít dopředu - člověk nikdy neví,co ho čeká za dalším rohem - ať to dobrý nebo zlý - a pokud člověk propadne sebelítosti nebo smutku, tak ho potká spíš to horší, bo toho dobrýho si nenšimne. A pokud chcete udělat maximumum pro společnost, tak je dobrý trochu dbát i o sebe - mysl funguje tam, kde funguje tělo - žádný velký projekt se neudělal tak, že by se na něm jelo od nevidím do nevidím, ale cílevědomou pravidelnou několikaletou prací.

KapitánRUM

« Odpověď #119 kdy: 20. 08. 2012, 23:44:11 »
Začíná to tu vypadat jako u zdi nářků  ::)
No tak jděte čistit hajzly a vyvážet žumpy, budete sice poněkud ušmudlaní, ale s čistou hlavou  ;D