Znechutenost z IT

e3k

Re:Znechutenost z IT
« Odpověď #120 kdy: 21. 08. 2012, 09:23:57 »
vela odpovedi si dostal necital som vsetky: mozem ti este poradit ze pristup ucit sa kazdu novu technologiu celu je dost namahavy, ja som zvolil pristup taky ze sa ucim len to co na konkretny projekt potrebujem, akonahle je projekt hotovy dokumenty citam uz len ked mam cas a zaujima ma to. hltat balast by som nezvladal, je toho na jedneho cloveka moc.

frazzz

« Odpověď #121 kdy: 21. 08. 2012, 10:12:50 »
Osobne jsem si za sest let od promoce prosel vsechny ctyri varianty, ktere na zacatku diskuse nobody vyjmenoval. Zacal jsem v mensi firme, ziskal prvni ostruhy za mirne nadprumerny plat, napsal si do zivotopisu nekolik buzzwordu a spolupraci na projektech firem zvucnych jmen. Pak jsem sel do korporace, zmenil mesto, docasne i zemi, zkusil si mezinarodni tym, openspace... Pak jsem sel do mensi firmy, ktera pracovala primo uvnitr korprace a zjistil, ze firemni kultura muze byt i velmi spatna(rozumej 160 hodin prescasu behem zkusebni doby a nikoho kolem, ani ze stalych zamestnancu, to evidentne netankuje tak, ze by s tim chtel neco delat). Celou tu dobu jsem pomalu vytvarel financni polstar. Trvalo to 4 roky nez jsem ziskal jistotu. Jistotu v sebe sama, ze to co delam a co umim je dobre. Jistotu v tom, ze neumru hlady i kdybych byl pul roku bez prace. Jistotu v tom, ze me nebavi korporatni tanecky okolo meetingu o nicem, hodnoticich pohovoru, neustale drby o propousteni... Takze jsem sel delat freelancera a jsem spokojeny, financni polstar, ktery jsem kdysi zacal tvorit zacal rust jeste rychleji i navzdory krizi. Pred rokem jsme s kamaradem zalozili firmu, ktera uz pomalu bude na breakeven a pak budu moci opustit freelance projekty a venovat se jen firme... Takze tak. Zjistil jsem, co nechci delat. Zjistil jsem, ze vsude je to zhruba stejne, jen se meni pomer jistoty, penez a otravnych tanecku. Vychodiskem pro me je udelat to po svem a lidi, kteri u nas pracuji pokud mozno usetrit toho, co me samotneho stvalo cele ty roky.

Ondr

« Odpověď #122 kdy: 21. 08. 2012, 13:18:59 »
Zjistil jsem, ze vsude je to zhruba stejne, jen se meni pomer jistoty, penez a otravnych tanecku.
Pod tohle bych se podepsal.

« Odpověď #123 kdy: 21. 08. 2012, 14:03:52 »
Citace
Zjistil jsem, ze vsude je to zhruba stejne, jen se meni pomer jistoty, penez a otravnych tanecku.

Pokud člověk nezaloží vlastní subjekt, kde to udělá jinak. To ale musí už dost dobře vědět, co, jak a proč chce - a také s kým je toho schopen.

Pro mě je východisko malá firma s plochou strukurou a vysokým podílem spolurozhodování a spoluzodpovědnosti. Případně nějaké volné sdružení typu sdružení podnikatelů. Bez zajímavosti není ani družstvo, které má sice u nás pověst poškozenou totalitou, nicméně ve světě to je jinak. Pro zájemce doporučuju třeba aktivity organizované Pražskou školou alternativ http://www.ekumakad.cz/cz/projekty/prazska-skola-alternativ

Já si myslím, že je předně důležité se nebát alternativy. Pak nastupuje samozřejmě ta velká dřina okolo, nicméně pouhý strach ze změny drží spoustu věcí v nežádoucím stavu.

Lenin POWER!

• 434
  • Nekecat a delat!
    • Zobrazit profil
    • Tribut Leninovi
« Odpověď #124 kdy: 21. 08. 2012, 15:10:35 »
Nemá cenu házet flintu do žita - dokud to jde, tak je dobrý jít dopředu - člověk nikdy neví,co ho čeká za dalším rohem - ať to dobrý nebo zlý - a pokud člověk propadne sebelítosti nebo smutku, tak ho potká spíš to horší, bo toho dobrýho si nenšimne. A pokud chcete udělat maximumum pro společnost, tak je dobrý trochu dbát i o sebe - mysl funguje tam, kde funguje tělo - žádný velký projekt se neudělal tak, že by se na něm jelo od nevidím do nevidím, ale cílevědomou pravidelnou několikaletou prací.
To co povazujes za nejlepsi zpusob zivota je to nejhorsi co muze byt. Nic neriskovat, hrat na jistotu, jit dopredu to jo ale opatrne, snazit se vybrat si ty dobre veci ze zivota, uhybat pred tema neprijemnyma. Delat pro druhy jen pokud te to nic nestoji. Pri kazdy neprijemnosti uhnout, zadny konflikty. Chces prece byt milovan a obliben, tak drzis klapacku. Proto nedokazes nikdy vzit to co jsem ti 3x nabizel, ale dokazes delat otroka tam kde ti nepatri ani propiska a nalhavat si ze se tak staras o dobro ostatnich, protoze realita je takova ze se na tobe jen pakuje management a vyhodi te az te dostatecne vyzdimou. Ses presvedceny ze je to pro tebe vyhodne zatimco mit vlastni firmu co by po 3-5 letech delala desitky mega usd obratu je pro tebe nevyhodne. Takhle to vzdycky dopadne kdyz uverime ve svoji vychcanost se vyhnout vsem neprijemnostem.

Znas tohle?

15  „Vím o tvých skutcích; nejsi studený ani horký. Kéž bys byl studený anebo horký! 16  Ale že jsi vlažný, a nejsi horký ani studený, nesnesu tě v ústech. 17  Vždyť říkáš: Jsem bohat, mám všecko a nic už nepotřebuji! A nevíš, že jsi ubohý, bědný a nuzný, slepý a nahý.

Mrkni na tohle:
http://www.youtube.com/watch?v=oeLrqLP1DJk

Ja chtel mit taky takovej zivot jako Pikard, ale uz jako dite jsem zjistil ze to proste drzet hubu a krok nedokazu. Cely NZ je o svobode kterou lidem prinesl Jezis. Neni zadny duvod se ji vzdavat realne svobody kvuli imaginarnim jistotam.

Zakladni chyba uvah Co z toho budu mit? je zanedbavani duchovniho rozmeru. Sice vyhrajes par drobnych, ale stanes se slabochem ktery se uz nikdy na nohy nepostavi. Podivejte se na deti jak jsou odvazni, aktivni. Jdou hned na vec. Krasne osobnosti. Spolecnost nema rada tyhle vlastnosti a tak je vychovavame az z nich vytvorime zfrustrovane, sobecke a zbabele jedince, kteri budou po zbytek zivota drit na management za par drobnych. Nejdriv je naucime takovy zivotni styl aby se o sebe nedokazali sami postarat a pak jim budeme poskytovat korporatni "ochranu".

Kecy stejne pak nakonec skoncis s manzelkou a detma na krku, hypotekou a budes vdecny za kazdou praci jsou jen dokladaji ze lidi nedokazi bez boziho vedeni zit sve zivoty. Jak pise bible: Lidska moudrost je u boha posetilosti.

« Odpověď #125 kdy: 21. 08. 2012, 15:47:42 »
...

Ja chtel mit taky takovej zivot jako Pikard, ale uz jako dite jsem zjistil ze to proste drzet hubu a krok nedokazu. Cely NZ je o svobode kterou lidem prinesl Jezis. Neni zadny duvod se ji vzdavat realne svobody kvuli imaginarnim jistotam.

...

Kuwa, to musí být matroš ...

« Odpověď #126 kdy: 21. 08. 2012, 20:55:25 »
Nemá cenu házet flintu do žita - dokud to jde, tak je dobrý jít dopředu - člověk nikdy neví,co ho čeká za dalším rohem - ať to dobrý nebo zlý - a pokud člověk propadne sebelítosti nebo smutku, tak ho potká spíš to horší, bo toho dobrýho si nenšimne. A pokud chcete udělat maximumum pro společnost, tak je dobrý trochu dbát i o sebe - mysl funguje tam, kde funguje tělo - žádný velký projekt se neudělal tak, že by se na něm jelo od nevidím do nevidím, ale cílevědomou pravidelnou několikaletou prací.
To co povazujes za nejlepsi zpusob zivota je to nejhorsi co muze byt. Nic neriskovat, hrat na jistotu, jit dopredu to jo ale opatrne, snazit se vybrat si ty dobre veci ze zivota, uhybat pred tema neprijemnyma. Delat pro druhy jen pokud te to nic nestoji. Pri kazdy neprijemnosti uhnout, zadny konflikty. Chces prece byt milovan a obliben, tak drzis klapacku. Proto nedokazes nikdy vzit to co jsem ti 3x nabizel, ale dokazes delat otroka tam kde ti nepatri ani propiska a nalhavat si ze se tak staras o dobro ostatnich, protoze realita je takova ze se na tobe jen pakuje management a vyhodi te az te dostatecne vyzdimou. Ses presvedceny ze je to pro tebe vyhodne zatimco mit vlastni firmu co by po 3-5 letech delala desitky mega usd obratu je pro tebe nevyhodne. Takhle to vzdycky dopadne kdyz uverime ve svoji vychcanost se vyhnout vsem neprijemnostem.

Myslete si o mně, co chcete - spolupráce s Vámi mně neláká primárně s toho důvodu, že jste hulvát a peníze mi za to nestojí. A zbytek nemá cenu komentovat - je to Váš názor

Stalin MEGAPOWER

« Odpověď #127 kdy: 21. 08. 2012, 22:58:47 »
...

Dobre to delas, mam z tebe radost! Existuje jen jedina spravna cesta!

někdo beze jména

« Odpověď #128 kdy: 22. 08. 2012, 08:39:10 »
Nezbývá, než školu dodělat a nastoupit na pozici IT manažera. Tam nic dělat nemusíš, budeš mít solidní prachy, práci rozdělíš a problémy zameteš. Při troše štěstí tam vydržíš pět let, něž Tě budou mít plný zuby, pak Ti dají tučný odstupný a super doporučení. Nastoupíš jinde a půjde to tak dál a dál. ;)

snekozo

« Odpověď #129 kdy: 22. 08. 2012, 08:40:05 »
Lenine, ty jsi ale mluvka, celý muž, jsi prostě komik  ;D

někdo anonymní

« Odpověď #130 kdy: 22. 08. 2012, 12:27:59 »
Dobre se to rozjelo ... asi takhle, me zvedlo, kdyz jsem dokazal najit vlastni projekt. Nejenom ze si ho pisu (a nekdo jiny dodava obsah, my od IT na obsah moc nejsme), ale vydelava i penize. Zatim ne tolik, abych moh odejit z kancelare a delat co chci a kdy chci, ale mam plan ! A nekde uprostred toho planu je i to jezdit po svete podle toho kam chci a starat se o ten svuj projekt kdyz bude spatne pocasi a aby sam bezel, kdyz bude slunecno (a vitr) - internet je uz na spouste mist.

Druhe vec, kdybych nesedel v kancelari, ani bych se nepotkal s lidmi se kterymi je tohle mozne. Pokud se vymanim z klasickeho pracovniho procesu, super. Delat 2 veci najednou je dost uhozene, ale ono to za par mesicu skonci.

« Odpověď #131 kdy: 22. 08. 2012, 13:10:57 »
Citace
To co povazujes za nejlepsi zpusob zivota je to nejhorsi co muze byt. Nic neriskovat, hrat na jistotu, jit dopredu to jo ale opatrne, snazit se vybrat si ty dobre veci ze zivota, uhybat pred tema neprijemnyma. Delat pro druhy jen pokud te to nic nestoji. Pri kazdy neprijemnosti uhnout, zadny konflikty. Chces prece byt milovan a obliben, tak drzis klapacku. Proto nedokazes nikdy vzit to co jsem ti 3x nabizel, ale dokazes delat otroka tam kde ti nepatri ani propiska a nalhavat si ze se tak staras o dobro ostatnich, protoze realita je takova ze se na tobe jen pakuje management a vyhodi te az te dostatecne vyzdimou.

Citace
„Vím o tvých skutcích; nejsi studený ani horký. Kéž bys byl studený anebo horký! 16  Ale že jsi vlažný, a nejsi horký ani studený, nesnesu tě v ústech. 17  Vždyť říkáš: Jsem bohat, mám všecko a nic už nepotřebuji! A nevíš, že jsi ubohý, bědný a nuzný, slepý a nahý.

Citace
Zakladni chyba uvah Co z toho budu mit? je zanedbavani duchovniho rozmeru. Sice vyhrajes par drobnych, ale stanes se slabochem ktery se uz nikdy na nohy nepostavi. Podivejte se na deti jak jsou odvazni, aktivni. Jdou hned na vec. Krasne osobnosti. Spolecnost nema rada tyhle vlastnosti a tak je vychovavame az z nich vytvorime zfrustrovane, sobecke a zbabele jedince, kteri budou po zbytek zivota drit na management za par drobnych. Nejdriv je naucime takovy zivotni styl aby se o sebe nedokazali sami postarat a pak jim budeme poskytovat korporatni "ochranu".

Lenin POWER! Kritizuješ poníženost a úslužnost systému, který skvěle popisuješ. Jenže jsi se zhlédl v principu moci a považuješ jej za východisko. Odvrhuješ toho, kdo není hoden tvé suverénosti a síly. Jenže to Kristus nedělal. Stavíš se na druhou stranu barikády - jenže ve stejném otrockém systému. Možná sice nejsi manažer, ale připomínáš samozvaného vládce. Tvrdíš. že kdo se k Tobě přidá, toho vymaníš z otroctví. V dobrém případě to tak může být, otázkou ale zůstává, zda ho dovedeš ke svobodě.

Pokud má člověk nějakou moc, tak především ovládnout sám sebe a tím se přiblížit svobodě. A síla společnství je, přizvat na tuto cestu za svobodou všechny okolo, aniž bych ji nutil svoji vůli. A to je to kristovské a ta moudrost, která není ani Bohu lhostejná.

YF

« Odpověď #132 kdy: 23. 08. 2012, 13:19:46 »
panove vy uz ten koberec nekurte - nedela vam to dobre!

« Odpověď #133 kdy: 23. 08. 2012, 13:36:16 »
už to nečti, nedělá Ti to dobře :-)

Waseihou

« Odpověď #134 kdy: 23. 08. 2012, 20:03:38 »
Jeden by nevěřil, že se tato diskuze bude táhnout tak dlouho, vskutku ctnostné téma. Proto i já přihodím nějaké to moudro, abych dlouhou kapající slinu ještě více natáhl.

S měnícím se životním prostředím nezůstává žádný lidský ideál jistý!
Kniha Satanova

Šemhamforaš! a sláva Satanovi!