SEO a pomlčka v názvu domény

frosty

SEO a pomlčka v názvu domény
« kdy: 25. 08. 2012, 18:04:31 »
Zdravím je pomlčka v doméně výhodnější z pohledu vyhledávače (pro lepší pozici) nebo ne?
« Poslední změna: 26. 08. 2012, 20:10:25 od Petr Krčmář »

Re:SEO
« Odpověď #1 kdy: 25. 08. 2012, 19:10:51 »
Neřeš blbosti a neskač na špek obchodníkům s teplou vodou.

frosty

« Odpověď #2 kdy: 25. 08. 2012, 19:54:28 »
No ale já jsem na tak vysoké ůrovni že blosti řeším :D

« Odpověď #3 kdy: 25. 08. 2012, 21:55:06 »
Na tak vysoke urovni ceho? Dulezity neni myslet na "seo" ale na zakaznika - jak to bude vypadat na vizitce, jak to bude zapamatovatelne, jak se to bude diktovat do tel... osobne bych vzal obe a jednu dal redirect(ne kvuli seo ale kvuli konkurence).
Děkuji za možnost editace příspěvku.

Franta

Re:SEO a pomlčka v názvu domény
« Odpověď #4 kdy: 27. 08. 2012, 20:26:16 »
Z pohledu prohlížečů to IMHO nemá vliv. Z pohledu lidí: pomlčka pomáhá čitelnosti, když to vidí někde napsané – nesplývá to v jedno slovo. Akorát je to opruz, protože musíš platit dvě domény* (ovšem jednoslovný název se ti často nepoštěstí, takže nemáš na výběr).

*) CZ NIC by místo vymýšlení blbostí mohl svázat pomlčkové a bezpomlčkové tvary domén (alespoň nově registrovaných) a nevybírat za ně 2×.

KapitánRUM

« Odpověď #5 kdy: 27. 08. 2012, 20:49:37 »
Pomlčka myslím nevadí, ale opakování slov prý ano.
Třeba: trabant-trabant je prý méně vhodné než auto-trabat
Co myslíte?

« Odpověď #6 kdy: 27. 08. 2012, 21:19:53 »
Co myslíte?

Já myslím, že když je to dvakrát, tak to nevadí, ale třikrát, to už je přímo seo sebevražda.

Soudím tak z toho, že si "seo odborníci" zaregistrovali seo.cz i seo-seo.cz, ale seo-seo-seo.cz už ne.

Nebo možná, že to je naopak velké pochybení a od čtyř opakování už je to zase plus. Asi si zaregistruju seo-seo-seo-seo.cz, budu mít nejteplejší vodu ze všech, budu si říkat "konzultant" a vydělám majlant.

Btw, když už jsme u toho, jsou nějaký pravidla jakože se třeba nesmí registrovat sprostý slova? Že bych si zaregistroval nějaký to <píp>-seo.cz