Dá se tvorbou webových stránek vydělat?

John

Re:Dá se tvorbou webových stránek vydělat?
« Odpověď #15 kdy: 04. 10. 2014, 21:20:32 »
No zalezi jestli se chces zivit webovymi strankami nebo webovymi aplikacemi. Na to prvni potrebujes znat dost dobre design, html, css a podobne technologie. No asi se tim da uzivit (delat ruzne reklamni microsity a stranky pro mensi firmy). Ale spis bych doporucoval delat webove aplikace, kde nejde az tak moc o html, css ale spis o serverove jazyky typu php, java, csharp. Tim se da hodne slusne uzivit a pokud ma clovek zajimavy napad, ktery se uchyti tak clovek muze i pekne zbohatnout :)

« Odpověď #16 kdy: 05. 10. 2014, 12:01:38 »
Jinak my taky zakazky nehledame a chodi k nam dnes uz zejmena na zaklade osobni reference - o to jednodussi je jednani o cene. Ale pravda, ze cesta od webiku za 6tis k projektum nad 100tis trvala cca 5 let budovani osobni znacky na relativne uzce profilovanem trhu.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

« Odpověď #17 kdy: 05. 10. 2014, 12:36:48 »
Jinak my taky zakazky nehledame a chodi k nam dnes uz zejmena na zaklade osobni reference - o to jednodussi je jednani o cene. Ale pravda, ze cesta od webiku za 6tis k projektum nad 100tis trvala cca 5 let budovani osobni znacky na relativne uzce profilovanem trhu.

Souhlas, budování jména a značky je běh na velmi dlouhou trať.
Pokud si někdo myslí, že zítra začne dělat weby, do půl roku si koupí nový MacBookPro, a iPhone6+, za 8 měsíců nové BMW x6,  za rok bude moci si podat přihlášku do časopisu Forbes tak se dost mýlí.

Nemá-li, alespoň elementární známosti, a nejlépe alespoň 4-5 známých majitelů firem, kteří by mu na rozjezd byli ochotni zaplatit dobře, aby mohl aspoň dělat z domu, aby mohl mít na aspoň to MHD, a díky usilovné práci se dostat za 2-3 roky na pozici, že o něm budou vědět, a budou mu volat i cizí lidi, že by chtěli od něj práci ... pak je otázka, zda je vhodná doba na to jít se tzv. udělat sám pro sebe.

Sám jsem začínal v podstatě z nuly, a byla to hodně drsná škola. Dnes to finančně ujde, ale kancelář si neplatím, protože mi nakonec přišla jako zbytečná, stačí se občas uchýlit do kanceláří klientů a spolupracujících firem. A práce z domu taky jde. A nebo jsou tu ty Coworking centra, a to považuji za excelentní řešení = a především dostatečně levné, a i representativní.

A taky si musí stanovit vlastní režim. Především eliminovat mrtvý čas, a neklesnout ve výsledku na 30Kč/hod práce....
--- léta jsem znal pouze Windows - pak jsem potkal Macbook - a chtěl jsem to taky -------
-- a tak mám Ubuntu ---------- Philips Freevents X52CZ Intel Core Duo CPU T2700 @ 2.33GHz x2, 2GB RAM,  500GB SSHD Seagate 8GB NAND,- Ubuntu 14.04LTS ---

« Odpověď #18 kdy: 05. 10. 2014, 12:51:18 »
Tak ja uz v te dobe delal weby pro neziskovky kde jsem pusobil a pro par znamych jsem mel domluvene ze jim neco spichnu.
Kancelar sama o sobe je k nicemu kdyz je tam clovek sam. Coworking me nabiji pracovnim elanem, povazuju tu tisicovku mesicne za super investici.
Co mi hodne pomohlo bylo, ze pred zacatkem na volne noze jsem byl aktivni v komunite kolem jednoho opensource a pak lidi kteri ho chteji tak uz nehledaji ciste web ale konkretni technologii a je to snazsi.

HNUB

« Odpověď #19 kdy: 05. 10. 2014, 13:12:54 »
Ser na ziveni se webem, vole.

Dela to dneska kazdej, nez abych dal studakovi 6 litru si to udelam v nakym generatoru webovejch stranek za vikend.

« Odpověď #20 kdy: 05. 10. 2014, 13:41:53 »
Tak ja uz v te dobe delal weby pro neziskovky kde jsem pusobil a pro par znamych jsem mel domluvene ze jim neco spichnu.
Kancelar sama o sobe je k nicemu kdyz je tam clovek sam. Coworking me nabiji pracovnim elanem, povazuju tu tisicovku mesicne za super investici.
Co mi hodne pomohlo bylo, ze pred zacatkem na volne noze jsem byl aktivni v komunite kolem jednoho opensource a pak lidi kteri ho chteji tak uz nehledaji ciste web ale konkretni technologii a je to snazsi.

Jo přesně tak.
Coworking je dobrá alternativa. Být sám v kanceláři je ubíjející. V podstatě to řeším stejně, neboť sdílím dílnu s jinou firmou, a v podstatě jim na nájem přispívám, neboť jim tam nosím dost práce i pro ně, nedělám věškerou HWařinu.

A opensource je dobré nejen kvůli snížení nákladů, ale také v jisté univerzálnosti.
--- léta jsem znal pouze Windows - pak jsem potkal Macbook - a chtěl jsem to taky -------
-- a tak mám Ubuntu ---------- Philips Freevents X52CZ Intel Core Duo CPU T2700 @ 2.33GHz x2, 2GB RAM,  500GB SSHD Seagate 8GB NAND,- Ubuntu 14.04LTS ---

« Odpověď #21 kdy: 05. 10. 2014, 13:44:22 »

Dela to dneska kazdej, nez abych dal studakovi 6 litru si to udelam v nakym generatoru webovejch stranek za vikend.

No taky to pak podle toho vypadá, když je to z generátoru.
Nicméně, nevím kolik ty si ceníš svůj čas, ale abych promarnil čas za 6 tisíc, a paplal se s nějakým webem, když mohu na to najmout člověka, který to co já bych dělal víkend, on udělá za 3 hodiny.... a ještě když to je pro klienta, tak mi z ceny zbude 30% vlastně za nic ...

lobo

« Odpověď #22 kdy: 06. 10. 2014, 01:25:13 »
pozri sa na to z opacnej strany zo strany zakaznika:
 -web ti priamo neprinasa peniaze, je len informacny -> nie si ochotny investovat prostriedky do webu
 -web je tvoj core business -> nedas to robit nejakemu externemu zivnostnikovi, ale mas na to internych ludi
 -web ti priamo prinasa nejake peniaze, alebo je podpora core businessu -> zalezi od toho kolko penazi to prinasa firme a ci je nejaky potencial do buducnosti

takze tych zakaznikov co su ochotni zaplatit dost penazi za to co im ty vies poskytnut je relativne malo a trh je dost nasyteny

Vertex

« Odpověď #23 kdy: 06. 10. 2014, 06:03:03 »
Ja nepochopim preco sa niekto chce pchat niekam, kde je totalne presyteny trh. Majte rozum. Smejete sa Leninovi, ale minimalne v tomto ma pravdu, ze PHP-cka a weby vie kazdy stredoskolak, co sa tomu venuje. Okrem toho, PHP. Preco nie nieco moderne, Scala, Ruby... Ze sa to v Cesku nerobi? Vsak to je prave ta sanca!

« Odpověď #24 kdy: 06. 10. 2014, 12:45:51 »
- zakaznikovi je jedno na cem to jede. ale zaroven cim dal vic vidim, ze firmy po hooodne spatne zkusenosti trvaji na open-source
- malokdo chce zamestnavat vlastni tym, spolehlivy freelancer je pro ne vyhodny protoze ma know-how

Ta tzv. krize byla pro me jako Drupal freelancera zlata vec v tomto smeru.

haha

« Odpověď #25 kdy: 06. 10. 2014, 14:25:38 »
Tvorbou webů/webových aplikací se samozřejmě živit dá a to hodně slušně. Záleží hlavně na úrovni tvých znalostí a zkušeností - jednoduchý statický webík ti dneska udělá opravdu skoro kdokoliv, komplexní webové aplikace už jsou trochu jiná liga. Začátky jsou pro jednotlivce těžké, ale jak se o tobě "rozkřikne", že jsi v oboru dobrý, tak budeš mít nabídek tolik, že je budeš muset odmítat - tuhle práci dělá neuvěřitelné množství lidí, těch opravdu dobrých je ovšem poměrně málo a jsou o to víc žádaní. Z vlastních zkušeností taky doporučuji orientovat se už od začátku na zahraniční klientelu, je to hned jiné jednání, zajímavější projekty a v neposlední řadě si můžeš říct o jiné částky než tady.

« Odpověď #26 kdy: 07. 10. 2014, 12:33:55 »
Ta tzv. krize byla pro me jako Drupal freelancera zlata vec v tomto smeru.

Jo souhlasím. Pro mne taky, i když spíše tím, že jsem si uvědomil, že se nesmí usnout na vavřínech.
V době tzv. krize mi odešlo 60% klientů, většina z nich byly organizace zřízené státem = povinné šetření, a část zkrachovala.

Ale díky tomu mám dnes zajímavější klienty (jsem skoro na stejném jak před krizí), a především naučil jsem se spousty nových věcí.

Vše špatné je k něčemu dobré.

j

« Odpověď #27 kdy: 07. 10. 2014, 18:02:57 »
... Jak to nemá redakční systém pro klienta a další služby, nemáte ve firemním sektoru šanci.

Ve firemnim sektoru nemas sanci, pokud web neumis napojit na ERPcka. Bastlit neco na webu nikdo nebude. Par takovych naivu sem uz potkal, co mi cpali kuprikladu eshop s tim, ze za killer ficuru mi nabizeli uzasny webovy editor produktu ...

Jop, to si udelas leda tak polonefunkcni bastloobrazek ...

Ja nepochopim preco sa niekto chce pchat niekam, kde je totalne presyteny trh.
Protoze si kazdej mysli, ze web je trivka, a ze za 1/2 roku z nej bude rentier. Realita je takova, ze zacatecnik z 90% nema vubec predstavu, co jak dlouho trva a predevsim podcenuje libovolnou analyzu. Naslibuje pak hory doly za par susni, nacez se strasne divi, ze zakos po nem chce, aby to taky dodal. Ve finale zjisti, ze ten webik za 20k dela uz rok, a konec je v nedohlednu.

Mam stim celkem osobni zkusenosti v roli "neustale syckujicho ITka", protoze kdyz mi blbka z marketingu prijde, ze ji nekdo slibil eshop za 50k ... vcetne napojeni do ERP (ktery vzivote nevidel) ... tak rovnou rikam, at se de vys... protoze ten kdo aspon tusi, si o min nez 1/2M nerekne.

« Odpověď #28 kdy: 07. 10. 2014, 20:45:31 »
tesat do kamene.

ZAJDAN

• 2 060
    • Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 07. 10. 2014, 21:03:57 »
přesně tak, já zrovna makám na jednom projektu, kde web obsahuje i interaktivní konfigurátor produktu s výstupem do PDF a vstupem do SAPu a když to celé zhodnotím má to cenu 100ky tisíc
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.