Tiez som prestal pit akykolvek alkohol.
Ja som ho rapidne zredukoval

volakedy v pohode slivovica 52% a rano ako keby nic, alebo liter vina akurat do naladicky. A dnes akurat tak jedno pivko pred spanim a ked si niekam ideme sadnut, tak radsej na dobry hamburger a nealko pivo.
Ale prislo to tak nejak same, proste nejako presla ta chut na tvrdy alkohol a ak, tak jeden poharik kvalitnej whisky, alebo rumu.
Moc sa este nevytesuj, pockaj kym pridu do puberty, ci to bude aj potom takto ako pises.
A co sa tyka zahranicia tiez to tam nie je take ruzove ako si myslis. Jedno moje dieta tam studovalo a bol som celkom rad ked to tam ukoncilo a prislo studovat radsej sem. Za tie peniaze co som tam mesacne musel platit splacam teraz radsej hypoteku za dalsi byt co som tu kupil.
Ja sa spolieham na to, ze ked si teraz s nimi vybudujem dobry vztah, tak puberta sa zvladne lahsie, lebo sa nebudu bat komunikovat.
Zahranicie som nemyslel priamo skolu, ale pracu. Proste vystuduje, osaha si pracu, zisti co ho bavi a potom sa presunie. Alebo sa stane zazrak a na Slovensku konecne zvitazi zdravy rozum nad odhalovanim svetovych sprisahani a nadavanim na to, ze za mizerny zivot mozu vsetci okolo.
tiez nechapem tu obsesiu za zahranicim, studoval som v Dansku, pracoval v Australii a som rad ze som sa vratil. Vzdy tam bude clovek cudzincom ...
Nejde o to, ze tam budes cudzincom, ale zrazu zistis, ze da sa zit aj inak, ako pocuvat ako ta vsetci chcu znicit a ovladnut a ocipovat.
Mam znamych, zhodou okolnosti boli aj v australii - vraj pekne, ale sialene drahy zivot, a aj takych, ktori ziju v Dansku - nie je to tiez ruzove, ale ziju kludny zivot, kde sa nestresuju, ci zarobia dost, ci zaplatili vsetky dane, alebo nevymyslia nejaku atomovku... Proste nie je to rajska zahrada, ale v porovnani so Slovenskom je to krajina, kde veci funguju tak nejak normalne. napr. urady.