Tak jsem se ještě nerozhodl
Těch 16/512GB je jasná věc.
Spíš se rozhoduji jestli vzít nový Air v této konfiguraci nebo 14" Pro. Na Redditu je milion takových témat, ale nemůžu to rozřešit.
Ta kombinace výdrže, výkonu a velikosti musí být parádní, jsem dost zvědavý. A právě se nemůžu rozhodnout, jestli trochu těžší a možná až zbytečně výkonný Pro nebo lehčí ale pořád dost dobrý nový Air. Přecejen plánuju cestovat a třeba kdybych šel na celodenní túru, bude do batohu lepší Air. Zároveň žádný další počítač mít nebudu, takže potřebuju, aby zvládnul opravdu všechno.
Co jsem vypozoroval:
Programování: PHP/JS/Docker/Git žádný problém, u mobilních aplikací podobně, ale už záleží dost na emulátoru a velikosti projektu.
Editace videa: Tady se snažím najít argument proti Airu, v testech je někdy až 2× pomalejší, ale na občasné stříhání asi více než dostačující.
Hraní: Občas bych si chtěl zkusit moderní hru, ale je to jen bonus.
Více monitorů: Air podporuje jen jeden, jde to vyřešit DisplayPortem, ale ještě musím zjistit podrobnosti. Někdo měl u dvou monitorů problém s výkonem/přehříváním.
Takže je otázka, zda vsadit na Air, nebo obětovat pár set gramů a bezstarostně mít výkonnou mašinu.
A hloupý dotaz, je v showroomech jako iStyle možný si ten notebook potěžkat?