Ahoj, měl jsem k dispozici desítky ups od různých výrobců, ve kterých byly dva a více akumulátorů. Vždycky zkolabovaly akumulátory, extrémem byla ups Eaton, kterou jsem musel rozřezat, abych zjistil, co se vlastně stalo. Akumulátory se nafoukly a doslova zatavily do pláště. A to jsem si už myslel, že Eaton je ta správná volba. A byl tam originál akupack. Ptal jsem se na ty velké gelové akumulátory člověka, který měl co do činění s výrobou. Tvrdil, že dobrý výrobce pečlivě vybírá jednotlivé články a tak jsou na tom tyto akumulátory co se týká životnosti výrazně lépe. To prý platí i o malých aku do ups, jenže jsou prý rozdíly právě mezi celými aku, které se časem prohlubují a proto dochází k destrukci akupacků. Měl jsem třeba 3kw ups, kde akumulátory doslova vřely, na kovové skříni nešla udržet ruka. A minulý týden opět další dva akupacky v háji, jeden z APC, druhý z Eatonu. Za dva roky. V normálních teplotách, vyloženě v záložním režimu, minimum cyklů. Přitom kupuju akumulátory buď originály, nebo od FG-forte, které vůbec nejsou špatné. A s těmi ups Volt žádný problém, jedou furt a zatím jsme neměnil žádný akumulátor. Měl jsem právě obavy z kvality nabíjení, ale zbytečné. Už nic jiného nekupuju, z mého pohledu to prostě nemá smysl, nehodlám vyhazovat peníze každé 2 - 3 roky za nové akumulátory, přitom s délkou zálohy maximálně 15 - 30 minut. Teď mi dojíždí posledních 5 ups Eaton a 3 APC, tím s nimi končím, další baterky do nich kupovat nehodlám :-)