Nuget neni repo, to je parodie.
Ma o 2 rady mene artefaktu (280k vs 28M) a ne to plne bordelu ve verzi 0.10, 500downloads (a to jeste tipuju na pruzkumne downloady ze zoufalstvi)
Produkcne nepouzitelne. A nektere veci jsem tan nasel dvakrat od stejneho autora, napr etcs-client. Totalni nemanagovany bordel
Neexistuje nic, jako Apache foundation.
C# je opajcovana Java s nekteryma.drobnyma vylepsenima, jako je LINQ a par syntaktickyma cukrikama.
System.out.println ani gettery samozrejme nikdo nepise, to dela IDE. Coz je.obri vyhoda, protoze kod zustava velice popisny a je mozno si do getteru pridat debug hook. A kdo ma s gettery problem, prilinkuje si z mavenu Lombok a atributy ridi anotacema.
Stejne tak class a main metoda, vsecko to generuje IDE.
A vydavat moznost zapsat si osurely radek kodu za vyhodu.je hloupost.
To se pouzije maximalne v youtubovem examplu a nikde jinde a vede to max ke hloupym navykum. Kazda hloupa utilitka s 200 radky si uz zaslouzi rozumnou stabni kulturu.
Jak jsem psal vyse, C# ma v porovnani s Javou par vychytavek navic, ale zoufaly ekosystem.
Ma rozsahlejsi zakladni zbundlovanou knihovnu, ale kdyz potrebujes.neco mimo ni, jses v zaaadeli.
Java jde opacnym smerem, z te se naopak vyhazuje, napr naposled cely javax package a user si musi mavenem pridat artefakty z projektu Jakarta.
Je to hlavne pouceni z minulosti, kdy se do Javy prodavalo a.pridavalo, pozdeji ale vznikly nezavisle implementace a ty v Jave se staly obsolete a jenom prekazely
Tak toto je pozoruhodný názor. .NET samozrejme svoj repozitár má:
https://www.nuget.org/
Sú knižnice, ktoré má lepšie JVM a sú, ktoré sú lepšie v .NET. Námatkovo napr. Java má trebárs JavaFX, Swing, LibrePDF a .NET trebárs Unity, ML.NET či Mailkit.
Už tri roky za sebou sa .NET Core zjavil na špici technológií "Most Loved".
Keď JVM, tak rozhodne Groovy či Clojure. C# je fundamentálne lepší jazyk ako Java. O niekoľko levelov.
Ak sa niekomu páči to, že na jednoduchý program musíte vytvoriť classu, public static void main, System.out.println namiesto println ako u debilov na dvore, ak sa niekomu páči neustále písať gettre a settre, ten kvázi funkcionálny bazmeg, neexistencia literálového zápisu pre kolekcie, tak nech sa páči. Ale prosím tu netvrďte, že je to ten naj jazyk aký existuje.
Tak hlavní věc je, že jazyk je jen nástroj, to jestli budeš dobrý nebo ne stejně záleží na tvých schopnostech a schopnosti pochopení problematiky.
Vezmi C#, dnes už je multiplatformní vč. androidu i apple ekosystémů. K tomu se nauč (T-)SQL, JavaScript, HTML a CSS (aspoň trochu).
Kdyz se naučíš C#, budeš schopný číst i upravovat Javu, PHP, Kotlin a další C-like jazyky (jen ti to bude připadat jako krok zpět ;-), ale to jsem skrtnul zápalkou)
Tak zrovna C# a TSQL jsou do budoucna naprosto k nicemu, vybehove technologie legacy aplikaci, s tim se tazatel odsoudi leda k udrzovani nejake stare hruzy ve wokennim svete.
C# ma oproti jave navic par syntaktickych cukriku, naprosto ale propada v ekosystemu, Spring tomu uz zdech, nema.nic jako Maven Central.
TSQL je ciste MSSQL zalezitost a neznam nikoho, kdo by na.tom stavel nove veci. Ty se delaji na Postgresu + Tmescale, Influxu, Elasticu, MongoDB.
Osobne bych radil Javu jako nejpouzivanejsi klasicky jazyk, popr Kotlin, na Backendy.
Pokud si chces hrat s mikroservicama, potom go.
Na skriptovani python
Na predek Typescript, to je prekvapive dobry OOP jazyk.