On je IOT kde co, je to spíš takový buzzword. Tam kde to má smysl, to už dávno existuje (vytápění, závlaha, ostraha). Nové je to, že s rostoucí dostupností technologie se ta technologie může šířit i na úplné blbosti - anebo taky místa. kde to skutečně potenciálně může mít smysl. Až se to ovšem vychytá a ověří, zda to k něčemu je. Proto je v tom takový chaos až anarchie, kdejaká firma chce mít svoje IOT aby jí neujel vlak
Ved ano, je to teraz trendy, tak to chce mat kazdy. Ja napr. ale riesim praktickost. paci sa mi, ked sa mi v noci jemne rozsvietu svetlo, alebo ked idem ku schodom, tak sa rozsvietia/zhasnu... a pod. veci, ktore su prakticke
Je pre mna zbytocne vediet, ze mam konvu na smeti plnu na 37% alebo ze teplota v miestnosti je na 4 des. miesta.
IoT ja beriem ako doplnok. Kurenie mi riesi nezavisla jednotka, ja som si len pridal snimace, lebo sa mi stalo, ze som mal vypnute kurenie a zakuril som do krbu - nezoplo cerpadlo a nahrialo vodu na vyse 90st. takto ma to upozorni este predtym.
Ale esp a pod. hracickam by som regulaciu nezveril.
Krasny priklad je slovak telekom. malokto vie, ze tiez mal IoT a jedneho dna ho odstavil. A zakaznikom oznamil, ze si mozu skusit na tie smart zariadenia najst nieco u vyrobcu.
Nebo když už tam ten čip dám, tak bych měl mít vyřešeno, aby to šlo ovládat i rukama, když něco zdechne.
Ano, preto IoT ma byt len doplnok. mne ked zdochne ovladanie svetiel, tak tym vypinacom v stene ho viem vzdy zapnut. pripadne behom par sekund odpojit celu krabicku a vratit sa do doby pred IoT.