ale musim se samozrjeme zeptat, jestli si Londyn a Bangok taky videl na youtube nebo mas nejaky duvernejsi zkusenosti.
V Londýně jsem žil a pracoval 4 měsíce a několik let tam pracovně létal, v Bangkoku jsem strávil měsíc, soukromě, takže vím o čem mluvím.
Na Londýně mě štvala špína, kriminalita, obchody brzy zavíraj, a tak. Byl jsem v Londýně se podívat před rokem, v lednu, a nic se nezměnilo, na nádraží jsem se podíval jen na leták, že tam hledaj svědka vraždy co se tam stala, ani jsem nebyl překvapený.
Osobně jsem se z Londýna odstěhoval potom, co mi strčili patnáctiletá děcka bouchačku do zad, pak jsem si řekl, že to nemám zapotřebí...
Bangkok, totálně zkolabovaná doprava, nadzemka jezdí jen nad velmi omezeným územím, na taxi můžeš čekat i půl hodiny, i když ho vidíš před sebou, než se jenom otočí z jednoho směru do druhého. Výhoda bangkoku je, že tam jedou obchody 24/7, většina mrakodrapů má vlastní bazény i fitko a recepci, knihovnu, rozhodně teda lepší místo na žití než Londýn.
Problém v Thajsku obecně je stabilita internetu, a to nekousnu. Ono ani ne, že by tam byl internet pomalý (není), ale jsou časté výpadky, velmi časté, zkušenost z několika Thajských měst.
Naopak velmi mile jsem byl překvapen v Záhřebu (Chorvatsko), celková kvalita infrastruktury na velmi vysoké úrovni. Také se mi líbí Německo. Smíšené pocity mám z Madridu.
Takže ano, porovnání mám a nepíšu jen dle youtube