Mám pracovní MacBook Pro, ani nevím z jakýho roku, ale stál sto litrů a používám ho maximálně na konferenční hovory. Nikdy jsem si nezvykl na to rozhraní a už vůbec mi nesedí klávesnice. Ještě o kousek menší zdvih a už to jsou dotykové plochy. Kromě toho jsem měl problémy s provozem VirtualBoxu, kde nefungovala síť. Celej náš devstack byl založen na Vagrantu s VirtualBoxem, takže to byl docela velký problém. To ale mohlo být způsobené nějakým bazmekem, co tam naše korporace nainstalovala, aby mi mohla posílat emaily jak ten jejich stroj nepoužívám.
Moji kolegové ale Mac používají každý den a nestěžují si. Všechno co potřebujeme pro vývoj jsme tam rozjeli včetně Dockeru. Není to ale stříbrná kulka a všechny výhody co ti budou uživatelé Macu předhazovat mají své limity. Když mě kolega lákal na Mac, tak třeba říkal, že je super, že když si koupí nový stroj, tak se jen přihlásí a za chvíli ho má připravený stejně jako ten starý. Člověk si řekne že dobrý, ale pak se dostane do situace, kdy to potřebuje a zjistí, že se to týká jen věcí ze storu. Já měl ale hromadu věcí nainstalovaných bokem nebo přes Homebrew.
Pokud si zvykneš na jejich rozhraní a na fakt, že to je křišťálově čistý vendor lock-in, za který si ještě Apple nechá solidně zaplatit, tak to asi může nabídnout trochu pohody. Nedovolil bych si nikoho soudit za to, že používá Mac, ale pro mé potřeby jsem s Fedorou dosáhl stejně použitelného systému, z pohledu devopsáka bych řekl že i použitelnějšího, s hardwarem za třetinovou cenu.