me jako C++_kare uz nekdy otravuje ten sileny zaber a chtel bych zas jednoduchost
Citace: Cikáda 29. 05. 2020, 22:10:08Důvod?Pádný.
Důvod?
Citace: alex6bbc 29. 05. 2020, 22:34:36me jako C++_kare uz nekdy otravuje ten sileny zaber a chtel bych zas jednoduchost V “novém” C++ se dá psát jednoduše, kód v C++20 je krásně jednoduchý a přehledný, když ho člověk nezasviní historickým balastem.
Je tu ještě nějaký jazyk, který byste doporučili pro začátečníka?
Citace: Idris 29. 05. 2020, 22:43:44Citace: alex6bbc 29. 05. 2020, 22:34:36me jako C++_kare uz nekdy otravuje ten sileny zaber a chtel bych zas jednoduchost V “novém” C++ se dá psát jednoduše, kód v C++20 je krásně jednoduchý a přehledný, když ho člověk nezasviní historickým balastem.To je ale poměrně těžké, protože C++20 je dost čerstvé a tedy i tutoriálů a různých příkladů je málo -> při hledání řešení narazí právě na ten historický balast. No a C je na začátek už dost low-level.
Citace: Cikáda 29. 05. 2020, 18:58:46Pokud jsi matematicky založený, tak Haskell není vůbec špatná volba.ne, propánakrále, hlavně nezačínat Haskellem. Tak na pět let zapomeň, že jsi to slovo vůbec slyšel.
Pokud jsi matematicky založený, tak Haskell není vůbec špatná volba.
Takže zase nic.
Jsou lidé, kterým hlava nebere Python, ale Haskell vstřebají během chvilky jako nic. To je moje čerstvá zkušenost a docela mě to překvapilo.
Citace: Idris 29. 05. 2020, 23:16:36Jsou lidé, kterým hlava nebere Python, ale Haskell vstřebají během chvilky jako nic. To je moje čerstvá zkušenost a docela mě to překvapilo.Jo. Typicky jsou to studenti střední průmyslové školy
Například na FI se teď učí v prvním semestru Haskell vedle Pythonu. Pro samouka je to ale poněkud hůře realizovatelné...
Citace: Cikáda 29. 05. 2020, 23:05:34Takže zase nic. pokud někdo požaduje vysvětlení, proč nemá nováček začínat Haskellem,
Funkcionální programování jako první paradigma má spoustu výhod.
Jakých?
Citace: Idris 29. 05. 2020, 23:34:05Jakých?Mě to napadlo už před drahnou dobou, že by byl zajímavý sociální experiment, porovnat, jak FP vstřebávají lidi, kteří nemusí překonávat mindtwist z klasických imperativních jazyků oproti těm, co musí.