Zdravím všechny,
hned v úvodu říkám, že jsem jen běžný uživatel PC a mnohým z vás nesahám v rámci oboru ani po kotníky a tak můj dotaz bude položen laicky.
Bydlím v panelovém domě, kde je několik desítek bytů a +- stejný počet WiFi sítí které se vzájemně ruší. Abych mohl mít v bytě spolehlivý signál, tak jediná, mi známá cesta, kterou jsem na netu našel, je přepnutí na volnější kanál nebo signál zesilovat. Ale přijde mi, že když to tak bude dělat každý, tak se budeme se sousedy jen "přetahovat" a je jen otázkou času, kdy už to moc pomáhat nebude. Aktuálně mám router nastavený na relativně volný kanál, tak mě problémy s WiFi netrápí. Nicméně tipuju, že to je jen otázkou času.
Napadlo mě, že by bylo možné nějakým způsobem signál sousedů u sebe odstínit (nějaká folie, tapety, speciální nátěr v podlaze/stěnách), které by zabránili nebo omezily vzájemné rušení signálů a mohl bych u sebe mít pouze svůj.
Beru, že kabel je kabel a v rámci možností ho využívám ale přece jen je nás doma víc a někteří mají s kabely problém:-/
Řešili jste to někdy někdo? Pomohlo vám něco? Mohli by jste mě případně odkázat na nějaké stránky, kde toto řeší?
Děkuji