Zdravim,
Windows 10 mi definitivne vysal posledne kvapky trpezlivosti, a pochopil som, ze dalej s nim niesom schopny fungovat... nechcem tu vypisovat slohovky co vsetko mi na tom nepodarku vadi, ide v podstate o drobnejsie problemy, ale ked sa to spoji s "podarenym" updatom, tym, ze sa to meni pod rukami, a neustalym instalovanim ovladacov nefunkcnych na mojom hardveri tak mi tecu nervy, a viac casu travim davanim toho systemu dokopy nez spokojnym pouzivanim... Jedine co som od tohto systemu chcel je, aby normalne spustil bezne hry a sluzby okolo toho (steam, origin, gog, battle.net a pod.), inak nic... vsetko ostatne som poriesil linuxom (debian).
Cize situacia je jasna: chcem hrat hry ale nie na windows 10...
Co by ste teda v mojom pripade zvolili:
a) windows 7 - toto beriem ako fail-safe moznost ked ostatne moznosti zlyhaju, ale uprimne moc sa mi do toho nechce, predsa je to uz imo spiatocnicke...
b) skusit to s linuxom... sice by bola nutna kupa novej grafickej karty (vykonnej - mam 3 monitory), ktora bez problemov bezi pod linuxom(sucasna HD7850 mi pod debianom 9 nejde), ale vzhladom na nedavno vydanu podporu windows hier cez proton na steame ma to velmi laka vyskusat, problem je ale co s hrami co mam na origine alebo od blizzardu... tiez to asi nebude plug-n-play a bude treba riesit funkcnost, cize by som sa dostal z dazda pod odkvap... a tiez je otazne ci pojdu tie 3 monitory (myslim hranie na 3 monitoroch, v desktope mi to ide perfektne), a netusim ako to je s hernymi periferiami - napr. volant, pedale a pod.
c) kupa noveho pc, kde snad bude podpora windows10 na 100%, a nebudu problemy so samovolnym isntalovanim nefunkcnych driverov... ehm... tak ci tak sa casom nevyhnem novemu pc, moja grafika uz dostava poriadny zahul tymi 3 monitormi , ale dufal som, ze este rok potiahnem na stavajucom (fx6300 a hd7850)...
d) nainstalovanie windows 10 do virtualky a poriesenie gpu passthrough, a pri problemoch expresna obnova windows 10 zo zalohy... nechce sa mi do toho, a uz mam normalne averziu voci windows 10, ale teoreticky by to mohlo fungovat...
e) hranie starych hier... skratka hrat iba starsie hry co rozbeham na linuxe a na cely windowsacky svet sa vykaslat... problem je, ze uz som ich hral tolkokrat, ze ma to nelaka...
f) vykaslat sa na hranie hier uplne, a robit nieco uzitocnejsie... (napr. behat za psycholozkami alebo kupit jablko...)
Co by ste v takom pripade volili...? Uprimne neviem...