Pokud ti jde o aktualizace W10, aby se ti pořád něco nerozes*alo, tak pokud nemáš W10 Home, tak přes gpedit.msc aktualizaci vypnout a máš pokoj..
Bohuzial mam home... a viac MS nedam uz ani cent... co som skusal rozne navody, tak si to po case samo aktualizacie zapne a som tam kde predtym...
c) kupa noveho pc, kde snad bude podpora windows10 na 100%...
Pan je velkej naivista ...
to je jasne... bez naivity sa neda MS produkty pouzivat...
sucasna HD7850 mi pod debianom 9 nejde
To se mi nezdá, co by tam měl být za problém?
Akoze ona funguje v pohode pod open ovladacmi na 9-tke. Na debian 8 a nizsich mi dokonca slapali aj uzavrete ovladace priamo od AMD, nieco som aj odohral pod linuxom (cez steam, aj cez playonlinux, a path of exile som hral celkom obsotjne cez wine)... na 9-tke ale niesu uz uzavrete ovladace a pod open ovladacmi su hry nehratelne... neuveritelne lagy, sekanie a nizky vykon... nejake drobnejsie 2d hry sa daju hrat v pohode (napr. shadowrun returns) ale ETS2 ci Team Fortress 2 absolutne nehratelne - pritom predtym (na uzavretych) isli uplne perfektne... (a na widlach moja grafika zvlada tieto hry na 3 monitoroch), cize tak nejako...
Ohladom konzol: rozumiem, ze niekomu to moze vyhovovat, ale pre mna je to fakt nemozne (este viac ako win10)...
Ohladom win10: mal som s nim tolko problemov, ze to je snad horsie ako za cele obdobie co som pouzival rozne verzie windows (od 3.1!), ako som pisal v prvom prispevku, nechcem tu pisat sloh o tom co vsetko mi ten system robi, prosto chcem ho nejak nahradit a o tom mala byt tema...
Presiel som si vase posty a vyslo mi, ze najlepsie bude asi taketo riesenie:
- dat tam dual-boot debian, win7
- urobit si zalohu funkcnej win7 particie - ak by boli nejake problemy obnovim zalohu => iba systemu. Hry som si ulozil na disk v usb ramceku, ktory odpajam pripajam podla potreby (lebo win10 mi pri prechode na novsiu verziu zmazal komplet vsetky disky v pc, tak som to takto obisiel
), ostatne neherne data mam samozrejme na inom fyzickom pc + zaloha inde...
- na sviatky si kupim novu graficku kartu, ktora bude mat dobru funkcnost pod linuxom a opat skusim hry pod tuxom skrz ten proton+steam+playonlinux...
Imho asi najlepsie co sa tu da urobit... nieco odohram na tuxovi, co nepojde na win7, a zbytok co si neda nijako povedat prosto hrat nebudem... a do buducna sa uvidi ci win10 pojde uplne do zadeke, alebo ich osvieti duch sväty...
Inak diky za pripomienky a posty... teraz tu mozte vklude rozbehat flame ktory system ma horsie drivre a kto za to moze...