Hele, tak já pořád nevím. Když koupím notebook s nejvýkonějším 6 jádrem Intel 8850H (ještě je tam o stupínek výkonější v herních nb za 70000,-), tak šestíjádro desktopové s nejrychlejším singhle thread je Intel 8086K, a to bude mít o 25-30% vyšší výkon. Což není dost na to, aby se mi na Javu vyplatilo štvát se s desktopem a navíc, podle tohoto grafu:
Kde za 1 rok stoupne výkon CPU o 21%, by to znamenalo, že nové notebooky doženou moje desktopové CPU nejpozději za 1.5 roku.
Jenže chybí mi na Internetu jakékoliv benchmarky na Intel Optane a Javu, ani nejsou benchmarky srovnávající buildování na něčem jako je Intel i9. Nevím, to jako dpč javisty nezajímá, jak moc se jim zlepší buildy? C/C++ benchmarků má hodně a plně to využije všechna dostupná jádra. Další věc je, že nemůžu sehnat javovský benchmark na rychlost RAM, abych věděl, jestli se mi oplatí 3600Mhz namísto notebookových 2400Mhz.
Prostě naprosto žádné info o tom, jestli si mám na Javu pořídit i7 8086K a nebo to využije i i9 za 20000,-.
Prostě abych si koupil desktop, chci se dostat s perfromance pro build a deploy aspoň o 50% výš než notebook, jinak to nebude mít smysl.