O kolik je Intel Optane výkonější než současné notebookové SSD?

ccc

Re:O kolik je Intel Optane výkonější než současné notebookové SSD?
« Odpověď #30 kdy: 07. 07. 2018, 22:12:54 »
Optane je ti k ničemu. Kup si desktop a máš tak pětkrát lepší výkon.

« Odpověď #31 kdy: 07. 07. 2018, 22:32:21 »
Porovnávám naprosto porovnatelné, protože oba procesory maji na cpubenchmark.com stejný performance. A ten desktopový skutečně neběžel rychleji jenom proto, že je ve velké těžké krabici.

Jistě, protože ten notebook bude mít stejný výkon jako desktop i hodinu v zátěži... po roce žádná degradace nenastane... rozšiřitelnost je taky totožná... :)

anonym

« Odpověď #32 kdy: 07. 07. 2018, 23:15:05 »
Porovnávám naprosto porovnatelné, protože oba procesory maji na cpubenchmark.com stejný performance. A ten desktopový skutečně neběžel rychleji jenom proto, že je ve velké těžké krabici.

Jistě, protože ten notebook bude mít stejný výkon jako desktop i hodinu v zátěži... po roce žádná degradace nenastane... rozšiřitelnost je taky totožná... :)

Tak hodinu jsem fakt ještě nic nekompiloval. Max 5 minut kompilace.

« Odpověď #33 kdy: 07. 07. 2018, 23:23:12 »
To neznamená, že to jednou dělat nebudeš. Ale pokud ti jde o pět minut kompilace, tak nemá smysl kupovat věci jako Optane a další. ;)

anonym

« Odpověď #34 kdy: 07. 07. 2018, 23:29:55 »
To neznamená, že to jednou dělat nebudeš. Ale pokud ti jde o pět minut kompilace, tak nemá smysl kupovat věci jako Optane a další. ;)

Ty jsi borec. Skoro jako já, ale ne tolik. Smysl to má, pokud kompiluješ 5 minut 15x za den. A teď pokračuj a říkej mi, co má pro mě smysl, strašně se mi to líbí. Zatím si dojdu pro popcorn  8)

« Odpověď #35 kdy: 07. 07. 2018, 23:56:08 »

Ty jsi borec. Skoro jako já, ale ne tolik. Smysl to má, pokud kompiluješ 5 minut 15x za den. A teď pokračuj a říkej mi, co má pro mě smysl, strašně se mi to líbí. Zatím si dojdu pro popcorn  8)

Tak pokud to má smysl a jsi si svým dojmem tak jistý, proč se na to ptáš?  :P

ES

« Odpověď #36 kdy: 09. 07. 2018, 11:54:45 »
5 minut? ty budes hodne mladej spunt. Kompilace vetsich kusu 2-5 a klidne i vic dni v kuse uplne (v 90tkach) normalni...

.... ze ty pracujes stylem, napisu radek a skusim skompilovat jestli "to projde"?

anonym

« Odpověď #37 kdy: 09. 07. 2018, 13:11:41 »
5 minut? ty budes hodne mladej spunt. Kompilace vetsich kusu 2-5 a klidne i vic dni v kuse uplne (v 90tkach) normalni...

.... ze ty pracujes stylem, napisu radek a skusim skompilovat jestli "to projde"?

Jo skoro jo. Asi jsem ještě malej jarda jako ten zdejší.

anonym

« Odpověď #38 kdy: 09. 07. 2018, 13:12:34 »
Tak ale to jste měli vcelku pohodu v te praci v 90. letech, ne? To jste zapli kompilaci a mohli jste jit v klidu na koupaliste.

« Odpověď #39 kdy: 09. 07. 2018, 13:31:56 »

Jenomze ta kompilace je podminka nutna ke spusteni testu.

A kratsi feedback loop lepsi.

PCnity

• 689
    • Zobrazit profil
« Odpověď #40 kdy: 09. 07. 2018, 13:41:50 »
Necital som diskusiu, iba hodim svoj nazor v zmysle povodnej otazky.

Ak chces porovnanie aktualne najlepsich M.2 SSD (Notebook) vs. Fullsize PCIe SSD (Desktop), aktualne IMO treba porovnat modely Samsung 970 Pro a Intel Optane 905P.

Napriklad: https://www.tomshardware.com/news/intel-announces-optane-ssd-905p,36990.html

Rozdiel tam bude, ale ak preferujes notebook, zobral by som Samsung 970 Pro a neriesil. Tiez ho mam v ntbq a v X99 dekstope je zase starsi SM961... Notebook je citelne viac lame (co ma neprekvapuje) a nepocitujem potrebu riesit este lepsi SSD do desktopu... Uspora casu by bola marginalna.

anonym

« Odpověď #41 kdy: 09. 07. 2018, 16:07:27 »

Ak chces porovnanie aktualne najlepsich M.2 SSD (Notebook) vs. Fullsize PCIe SSD (Desktop), aktualne IMO treba porovnat modely Samsung 970 Pro a Intel Optane 905P.

Napriklad: https://www.tomshardware.com/news/intel-announces-optane-ssd-905p,36990.html

Rozdiel tam bude, ale ak preferujes notebook, zobral by som Samsung 970 Pro a neriesil. Tiez ho mam v ntbq a v X99 dekstope je zase starsi SM961... Notebook je citelne viac lame (co ma neprekvapuje) a nepocitujem potrebu riesit este lepsi SSD do desktopu... Uspora casu by bola marginalna.

Takové srovnání není o ničem, když neapíšeš jaký notebook a co máš za konfiguraci toho PC. Ty desktopy nejsou zase o tolik rychlejší. Mě příjde že si lidi tak nějak placebo efektem myslí, že větší krabice a větší spotřeba = musí to být zákonitě rychlejší než notebook. Jenže ono to zase taková sláva být nemusí.

PCnity

• 689
    • Zobrazit profil
« Odpověď #42 kdy: 09. 07. 2018, 16:17:08 »

Takové srovnání není o ničem, když neapíšeš jaký notebook a co máš za konfiguraci toho PC. Ty desktopy nejsou zase o tolik rychlejší. Mě příjde že si lidi tak nějak placebo efektem myslí, že větší krabice a větší spotřeba = musí to být zákonitě rychlejší než notebook. Jenže ono to zase taková sláva být nemusí.

Desktop: Cakal som, ze staci X99. Je to Intel ES, este jadro Haswell, ale parametrami ako Xeon E5-1660 v4 a s 35 MB L3 a vacsim TDP... 4x 8 GiB DDR4 Reg. ECC a SM961 512 GB

Notebook:
TUXEDO Book BU1407 - Intel Core i7-8550U (4x 1.8-4.0GHz Quad-Core, 8 Threads, 8MB Cache, 15W TDP), 2x 16G DDR4 a 970 Pro 1 TB... Celkom nove zelezo a napriek tomu je pocitovo o dost pomalsi.

anonym

« Odpověď #43 kdy: 09. 07. 2018, 17:15:53 »
No tak to je zajimava konfigurace k porovnani:

https://www.cpubenchmark.net/compare/Intel-i7-8550U-vs-Intel-Xeon-E5-1660-v4/3064vs2866

A na cem to zkousis? Jstli kompilujes s gcc tak to umi vyuzit vsechny jadra. Co Java?

anonym

« Odpověď #44 kdy: 09. 07. 2018, 17:48:49 »
Mohl by jsi pls spustit jeden benchmark? Tady:

https://sourceforge.net/projects/lportal/files/Liferay%20Portal/7.1.0%20GA1/liferay-ce-portal-tomcat-7.1.0-ga1-20180703012531655.zip/download

Spuští se to tak, že v konzoli vlezeš do složky bin v tomcatovi a napíšeš "catalina run". Musí se to spustit 2x, protože poprvé si to něco cachuje.

Já na své X220 i7 to mám spuštěné za 120 vteřin.