Hele, nepise on tam toho prece jen vic? Treba i neco, co umozni odpovedet na uvodni dotaz?
PS pokud programujes stejnym stylem jako ctes, tak ses fakt dobrej, ze neumres hlady.
Cvičně v rámci analýzy ti rozeberu jeho odpověď, aby to i blbec jako ty pochopil.
Na měření ( porovnávání pindíků ) jste si zvolili špatnou aplikaci.
Ne nezvolili jsme si špatnou aplikaci. Celé tohle vlákno je vztažené k Java developmentu a tohle není porovnávání pindíků, ale test porovnání reálného výkonu při spouštění masivní Java aplikace v servletovém kontejneru, tedy přesně to, co typický javista dělá.
Chvilku jsem to tu zkoumal a při startu to vytěžuje výhradně jedno jádro -
Ano, chvíli při startu to vytěžuje jen jedno jádro, to už tak hold bývá. A co má jako být? Já ten PC chci na realný development, ne na nějaké teoretické výkony. V Javě se při spoustě věcí vytěžuje jen jedno jádro.
v notebooku se ten procesor asi nebude chladit tak, aby udržel po tak dlouhou dobu rozumnou frekvenci - toť k vysvětlení Vašich výsledků.
Tady je obsaženo hned několik píčovin v jedné větě:
1. Nehledě na to, jak dlouho je notebook schopný udržet "rozumnou frekvenci", má Kraxna jen 2x lepší výsledek na 4x silnějším stroji. Pokud je můj notebook takový chudák,, že nedokáže udržet rozumnou frekvenci, potom Kraxnova mašina není rychlejší 4x, ale mnohem vícekrát, a přesto má lepší čas jen 2x.
2. Naše výsledky jsou výsledkem toho, že reálná servletová aplikace nedokáže při startu těžit z mnohem výkonějšího stroje.
Disk to ovlivní minimálně - rozdíl mezi umístěním na NVME SSD a SATA SSD je na úrovni chyby měření, až když jsem to dal na obyčejné HDD, tak se start viditelně zpomalil.
TO by byl zajímavý poznatek, kdybys napsal, NA ČEM JSI TO DAL na rychlejší disk. Když to nenapíšeš, je tato informace naprosto k hovnu, protože jak má kdo vědět, že ti to nevázne na výkonu procáku? Moje x220 má při startu Liferay CPU kompletně vytížené a taky by mi to nijak nezrychlil rychlejší disk.
Takže tak, a teď šup do práce.