U tohoto clanku jsem napsal komentar, jak jinak nez o Jezkove nesmyslech, vymyslech:
https://www.root.cz/clanky/novy-fork-gimpu-intel-podrobneji-o-ponte-vecchio/90% mych komentaru je obvykle o tom, co Jezek napsal za nesmysl. Bohuzel redakce si to bere nejak osobne, takze uz jsem na cerne listine a schvalovani mych komentaru trva dele.
Tak ten komentar strcim tady, protoze ho asi zase neschvali.
Uznavam, ze komentare proti Jezkovi pisu cim dal stouravejsi a protivnejsi, jenze Jezek si vymysli dal a dal. A me vadi, jak root jeho prispevkama degraduje, a nikomu v redakci zjevne nevadi ty jeho nesmysly.
Doopravdy si myslim, ze v tom poslednim clanku jezek naprosto a bohapuste lze. Rad se necham pouzit, ale Jezek jaksi nikdy necituje odkud cerpa informace (podle meho pro to, ze si vymysli, a lze).
Ten muj komentar:
Tak to už je trochu moc.
V oficiální zprávě BBC je vyjádření Nikolajeva o důvodu nového ruského zákonu:
"When we buy complex electronic devices, they already have individual applications, mostly Western ones, pre-installed on them," he said, according to Interfax news agency "Naturally, when a person sees them... they might think that there are no domestic alternatives available. And if, alongside pre-installed applications, we will also offer the Russian ones to users, then they will have a right to choose."
A zde na rootu si můžeme přečíst, že:
"což si lze vykládat jako jednoduchou politiku typu „přece nebude naše lidi šmírovat NSA a Čína, my si je budeme šmírovat sami“."
Ať už šmírování ruskou vládou je nebo není, správný novinář by podle mně měl HLAVNĚ uveřejnit oficiální vyjádření. Poté, možná, by si mohl dovolit nějakou extrapolaci. Bohužel tady na rootu jsme rovnou dostali vymyšlený blábol nepodložený jakýmkoliv FAKTEM!
Opravdu si tu můžou autoři psát cokoliv je napadne?
A pro mistra Ježka: opratě svobody nebyly utahovány teprve od báťušky cara, ale už od Kyjevských knížat, kdy se byť jen slovní urážky vládců krutě trestaly. Caři přišli poněkud později.