VŠE nebrat. "Nejtěžší pražský gympl" se neříká jen tak pro nic za nic. Zkušenosti se studenty a absolventy jsou spíš horší než lepší. Pár lidí exceluje, bohužel to je malé procento z té masy studentů. A často jsou to lidi "předurčení" (ono já být po rodičích zazobanej pracháč s dědictvím firmy, tak si jdu taky vystudovat ekonomku) nebo podnikaví lidi od přírody, kteří už dávno mají vizi podnikání a škola je pro ně mezistupeň na dlouhé cestě.
Nemůžu úplně mluvit za IT, ale např. elektrofakulty (můj obor) po celé republice nabízejí obory, kde dostaneš silný technický základ a k tomu ekonomii, management, právo, projektové řízení... Na FEL ČVUT "Elektrotechnika a management", FEL ZČU "Komerční elektrotechnika", FEKT VUT "Angličtina v elektrotechnice a informatice". Obory jsou vesměs o trochu lehčí než rigidní inženýrské (sítovací předměty jsou však stejné), ale poskytují právě ten skvělý rozhled i mimo tvůj obor. Obdobné obory budou mít určitě i jiné technické/IT fakulty. Často absolventi těchto oborů končí jako mezistupeň mezi vysokým managementem, zákazníkem a specializovanými inženýry, protože se dokáží se všemi v pohodě domluvit na styčných plochách odbornosti.
Přijde mi to jako schůdnější cesta než jít na ekonomku. Pokud už se někdo na ten titul dívá, tak ta technika/IT tam bude zářit vždy daleko víc. Masovost ekonomek v ČR je taky na škodu - ty budeš chtít výuku co nejvíc na tělo, kontakt s učitelem.
Jak už ale plno lidí přede mnou říkalo - titul není všechno, škola není všespásná, záleží především na tobě.