Ja tiež striedam zamestnávateľov ako na bežiacom páse. Som proste fluktuant. Napriek tomu mám pocit, že viem o loajalite viac ako kolegovia, ktorý sú v práci dlhé roky.
Neide totiž o to, robiť len nezbytné minimum, aby ťa zamestnávateľ nevyrazil... to sa ľahko ostáva vo firme. Ale v momente ako robíte niečo naviac, lebo viete že ste proste dobrí. To ma tiež vedie pri pohovoroch k tomu, že hneď hovorím, že neznášam nadčasy a vo svojom voľne mám čo robiť, ale keď sú nezbytné, samozrejme že obetujem čas pre zamestnávateľa. A tak sa neraz stáva že som v práci do tretej do rána, keď už "loajálny" kolegovia odišli domov a riešim veci s vedením... Ale väčšinou po čase príde moment, keď to už proste z nejakého dôvodu neustojím a musím odísť.
Je jedno či odídem od zamestnávateľa v dobrom, či zlom, proste na neho nenadávam. Nenadávam na neho ani v práci, keď kolegovia na počkanie vykladajú klientom aký je šéf čurin... (to sa mi otvára nožík vo vrecku, keď to počujem)
takže by som loajalitu zamestnanca nevidel v tom kto ako dlho vydrží v nejakom zamestnaní, ale ako sa správa keď ide do tuhého, alebo keď z firmy odíde. To si ale kopec ľudí neuvedomuje a to najčastejšie tí, čo majú plnú hubu lojálnosti a 15:30 padla.