Je plat vývojáře opravdu okolo „kila“?

peter92

Re:Je plat vývojáře opravdu okolo „kila“?
« Odpověď #90 kdy: 23. 12. 2017, 17:36:34 »
budes dostavat ponuky za 200k a viac a to nekecam.

Jasne, pod 200kKc se dneska zkusenejsi vyvojar ani nezvedne od pocitace. A od pristiho roku cekam zvyseni vyplaty aspon o 20%. Takze to zaokrouhleme - 250000 / mesic.

Na Slvoensku alebo Cesku sa k tym peniazom dostanes tazko. Na toptal o mozne je. Znamy je poriadny manik a presiel si ich pohovorom a uspel. Momentalne ma ponuky pre zahranicnych klientov za cca 7000e mesacne, co je okolo 180k czk, ale mal uz aj lepsie ponuky cize tak. Ja pracujem na zivnost na Slovensku, a tiez my to mesacne venesie zhruba okolo 3500 eur po odocitani vydavkov, cca 90k. A to mam len bakalara z techniky :). Takze sam za seba mozem povedat ze skola nie je podstatna, ale podstatne je to co realne vies, a ako sa vies predat. Uprimne mozem povedat ze nesom ani nadpriemerne inteligentny ale dokazem si slusne zarobit.

greger

« Odpověď #91 kdy: 23. 12. 2017, 17:38:54 »
Možnost příspěvků bez přihlášení by se měla zrušit a stejně tak by se měla vymazat rubrika "Studium a uplatnění". A tečka.

Jediný důvod proč to tu existuje je, že reálně magazín o linuxu by na reklamě nevydělal. A tak se tu živí trollování lidí co nemají život a tak se dokola předhání kdo vydělá víc. Koho zajímá že někdo pod pseudonikem vydělá nějaké peníze? A to se týká i tohoto tématu. Stokrát se tu řeší platy bez výsledku a pak přijde troll co založí nové vlákno a zeptá se na to samé ???

greger

« Odpověď #92 kdy: 23. 12. 2017, 17:39:40 »
budes dostavat ponuky za 200k a viac a to nekecam.

Jasne, pod 200kKc se dneska zkusenejsi vyvojar ani nezvedne od pocitace. A od pristiho roku cekam zvyseni vyplaty aspon o 20%. Takze to zaokrouhleme - 250000 / mesic.

Na Slvoensku alebo Cesku sa k tym peniazom dostanes tazko. Na toptal o mozne je. Znamy je poriadny manik a presiel si ich pohovorom a uspel. Momentalne ma ponuky pre zahranicnych klientov za cca 7000e mesacne, co je okolo 180k czk, ale mal uz aj lepsie ponuky cize tak. Ja pracujem na zivnost na Slovensku, a tiez my to mesacne venesie zhruba okolo 3500 eur po odocitani vydavkov, cca 90k. A to mam len bakalara z techniky :). Takze sam za seba mozem povedat ze skola nie je podstatna, ale podstatne je to co realne vies, a ako sa vies predat. Uprimne mozem povedat ze nesom ani nadpriemerne inteligentny ale dokazem si slusne zarobit.
Piš česky protože dávat tuhle maďarštinu do překladače zabere hodně času ... .

peter92

« Odpověď #93 kdy: 23. 12. 2017, 17:42:43 »
Citace
Piš česky protože dávat tuhle maďarštinu do překladače zabere hodně času ... .

Myslis ze ma takymito vtipkami na narodnost urazis? Po tom vsetkom co som sa tu na roote docital je toto nic :) Skus nabuduce nieco lepsie, menej otrepane, dik.

vyvojar

« Odpověď #94 kdy: 23. 12. 2017, 17:47:30 »
Na Slvoensku alebo Cesku sa k tym peniazom dostanes tazko.

Mluv za sebe... Jaky jsou podminky na Slovensku nevim, nikdy me ani nenapadlo zkoumat vas trh prace. Urcite nejsou stejny.

FrantaPepa1

« Odpověď #95 kdy: 23. 12. 2017, 17:47:40 »
Přečetl jsem si první příspěvek v tomhle vlákně a jako vždy na tomhle fóru žasnu. Nedávno jste tu radili nějakýmu "hloupýmu" PHPéčkaři s 2 letou praxí, aby si řekl alspoň o 40k. Asi žijete v jinym světě. Já dělam PHP programátora v 1 firmě v malym městě a mam plat menší, než lidi co šli hned po střední (ať s maturitou nebo i bez) dělat do farbriky. A to si vůbec nechci stěžovat.

peter92

« Odpověď #96 kdy: 23. 12. 2017, 17:50:56 »

Mluv za sebe... Jaky jsou podminky na Slovensku nevim, nikdy me ani nenapadlo zkoumat vas trh prace. Urcite nejsou stejny.

Fakt? Tak mi ukaz vyvojara co berie cez 200k od domacej firmy.

vyvojar

« Odpověď #97 kdy: 23. 12. 2017, 17:59:04 »

Fakt? Tak mi ukaz vyvojara co berie cez 200k od domacej firmy.

Ja jsem ale nepsal, ze me zamestnava ceska firma. Ani nejak nechapu logiku, proc by to melo hrat roli.

chemik

« Odpověď #98 kdy: 23. 12. 2017, 18:00:20 »
Přečetl jsem si první příspěvek v tomhle vlákně a jako vždy na tomhle fóru žasnu. Nedávno jste tu radili nějakýmu "hloupýmu" PHPéčkaři s 2 letou praxí, aby si řekl alspoň o 40k. Asi žijete v jinym světě. Já dělam PHP programátora v 1 firmě v malym městě a mam plat menší, než lidi co šli hned po střední (ať s maturitou nebo i bez) dělat do farbriky. A to si vůbec nechci stěžovat.

Potom si buď hloupej (snaž se to brát jako motovaci), nebo línej do sebe investovat, nebo ti chybí úplně ambice a děláš fakt podřadnou práci. Pípat na pokladně dovede každej.
Vývoj SW je sofistikovaná práce co potřebuje sofistikovaný lidi.

CoffeeMan

« Odpověď #99 kdy: 23. 12. 2017, 18:10:36 »

Potom si buď hloupej (snaž se to brát jako motovaci), nebo línej do sebe investovat, nebo ti chybí úplně ambice a děláš fakt podřadnou práci. Pípat na pokladně dovede každej.
Vývoj SW je sofistikovaná práce co potřebuje sofistikovaný lidi.

Nebo si ta firma prostě tolik nevydělá, že, aby mohla lépe platit.

chemik

« Odpověď #100 kdy: 23. 12. 2017, 18:11:37 »

Ono to bejvá tak, že šéf (jdenatel) neví co děláš, je totálně neschopnej ve valuaci tvý práce a nebo je to vychcánek, co tě ždíme. Tohle nemá s realitou nic společnýho.
Všichni chtěj minimálně žít a tvůj šéf žije z tebe. Je tak?
Ty ne. S timhle příjmem se to nedá. Akorát deklasuješ práci jiných, nebo ty firmy nikoho podobně hloupýho neseženou.

cppman

« Odpověď #101 kdy: 23. 12. 2017, 18:11:47 »
Něco takového není technicky možné...
Teoreticky lze produkt vylepšit, ale náklady na jeho vývoj by vyskočily astronomicky.
Na krabicovém softu už dnes dělá stovky vývojářů, následně to někdo další integruje a celé to stojí na operačním systému, knihovnách SDK.
Prostě to jsou spíš stovky miliónů řádek, desetitisíce lidí těžko odhadnout cca. V tom řetězu kdokoliv udělá chybu je problém.

+1 On takový beton, ocel, sklo… jsou dodávané v celkem konzistentní formě, na všechno jsou normy. Kdežto software je jednak mnohem složitější, velkou část z něj nemáš pod kontrolou a kontinuálně se mění. Pak se podělají třeba procesory, protože soudruzi v Intelu to špatně navrhli a přilepili k CPU ještě děravá zadní vrátka – a ty jsi v dobré víře postavil a dodal informační systém, který tyto procesory obsahuje. IT dneska už není moc exaktní věda, je to spíš taková alchymie a šamanismus… protože se ta komplexita vymkla kontrole a velká část komponent je proprietární hardware a software, který je defective by design. Ale radši to nikomu neříkejte, nebo si to budou počítat tužkou na papír a my budeme bez práce :-D

CoffeeMan

« Odpověď #102 kdy: 23. 12. 2017, 18:17:56 »
Tý jo. Už tady máme zase třídní revoluci a budou se majitelé malých firem defenestrovat. No co, aspoň zase budeme na CNN 8)

Jenda

« Odpověď #103 kdy: 23. 12. 2017, 18:19:35 »
Boze, ty jsi ale hloupy... Kolik ze to ty chces vydelavat? Cilovy zamestnavatel si ten inzerat nedal sam, protoze tato pracovni pozice za techto podminek vubec neexistuje.

Jsem rád, že mi anonym na Rootu vysvětlil, jak to je. Zjevně nejsem hoden tvých duševních kapacit a proto už na mě prosím nikdy nereaguj.

CoffeeMan

« Odpověď #104 kdy: 23. 12. 2017, 18:20:46 »
...protože se ta komplexita vymkla kontrole a velká část komponent je proprietární hardware a software, který je defective by design. Ale radši to nikomu neříkejte, nebo si to budou počítat tužkou na papír a my budeme bez práce :-D

Bych byl v klidu. Dnešní mladá generace již počítat na papíře neumí. A já se zmůžu jenom na výhrůžky.