Neviem ci to tu uz padlo, nemam cas citat starsie prispevky, ale ano je to malo. Ak mas tolko skusenosti ako naozaj tvrdis, tak je to malo. To ze mas VUT nikoho nezaujima, aspon ja som sa nestretol aby mal niekto specialne poziadavky na konkretnu skolu, vyvojarov je tak malo, ze filtrovat ich podla tej alebo onej skoly si nedovolia, vid. pracovne ponuky kde im uz pomaly staci aj stredna skola, aj to akakolvek.
Teraz k platu, ak si v mensom meste, povedzme do 70k obyvatelov, tak tie peniaze su slusne, ale stale je mozne dostat viac. Ak si v Brne alebo v Prahe tak je to malo. Ake mas moznosti?
1. Skus sa dohodnut so sefom na zvyseni platu, aj ked malokedy chcu pridat. Preto sa clovek vacsinou dostane k vyssej mzde az pri zmene zamestnania.
2. Ako som povedal, zmenit zamestnanie.
3. Ak si naozaj tak veris ze si dobry ako 90% programatorov, tak skus dokazat ze si lepsi ako 97% a prejdi pohovorom na
www.toptal.com/ a budes dostavat ponuky za 200k a viac a to nekecam.
4. Prejdi na zivnost, a zarabaj sam na seba. Nebudes mat benefity ako bezny zamestnanec, ale dostanes na ruku to co realne zarobis, a ako s tym nalozis uz bude na tebe. Ak rozpocitas rocny prijem, tak na mesiac ti to vychadza okolo 90-150k na mesiac. Co je na Cesko alebo Slovensko viac ako slusne.
GL.