Mají se na západě opravdu finančně o tolik lépe?

CoffeeMan

Re:Mají se na západě opravdu finančně o tolik lépe?
« Odpověď #120 kdy: 30. 11. 2017, 22:13:33 »
Prachy se tam ale zpravidla utrácí za bydlení a služby.
Počítal jsem to s mými přáteli, kteří odešli do Německa, a vychází to velice podobně či stejně. Jinak řečeno. Pokud budete chtít službu zde ve stejné kvalitě jako na západě, tak bude stát stejně. Opakovaně jsem si to vyzkoušel.

Nějaký příklad by nebyl?

Může být. Třeba v Německu stojí normální jídlo 10 až 20 Eur. Pokud si chci dát zde jídlo ve stejné kvalitě a množství, stojí velmi podobně.

Předpokládám, že na mě vytáhnete cenu piva. Zde bych se odkázal na Tonu Blaníka, který slibuje, že v zemi, kde je pivo levnější než voda, zajístí levnější máslo než mléko... ;D

No protože si poslední roky restauratéři v ČR hrozně honí. Jsme chodili do takového hezkého podniku na kuřecí Palleu pro dva. Jednoho dne se řeklo ale NE! Vy nás tady nebudete levně vyžírat. To by tak hrálo! Buď si dáte chobotnici namočenou v mléce nenarozených jehňátek a nebo táhněte. Tak všichni táhli.

andy

« Odpověď #121 kdy: 30. 11. 2017, 22:14:53 »
Dzus ma plno cukrov, ale prirodnych a nie rafinovanych, ako ma coca-cola.
No vždyť říkám, ta molekula si pamatuje, jak vznikla.... já už se vůbec nedivím, že mají homeopatika takový úspěch.

CoffeeMan

« Odpověď #122 kdy: 30. 11. 2017, 22:34:01 »
Hlavně absolutně nechápu, kam na ty ceny restauratéři poslední roky chodí. Né, nejsem blbý a chápu, že asi kuchař, číšník, provozní, účetní,... nedělají zadarmo a nešlape tam Johan na kole, aby se dalo svítit a vařit. Ale hodit si od oka 100,- marži na guláš s knedlíkem, kde je masa jak pro batole a je to hotovka? :o

Takže si dělám bifteky doma sám a nenažranci ať krachnou.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #123 kdy: 01. 12. 2017, 00:51:49 »
No jo, prý tavené sýry odvápňují kosti. A ze žen se blbne. Co holt člověk nadělá.

To nevim, ale hlavne se tavene syry delaji z kdejakeho sajrajtu, ktery by se jinak neprodal, protoze by se to lidi stitili i jen nabrat na lopatu, aby to odnesli do popelnice.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #124 kdy: 01. 12. 2017, 00:55:53 »
No vždyť říkám, ta molekula si pamatuje, jak vznikla.... já už se vůbec nedivím, že mají homeopatika takový úspěch.

Treba pamatuje. Ona totiz nemusi byt zcela identicka, i kdyz chemicky identicka je. Treba kaucuk a gutaperva maji chemicky uplne stejnou molekulu, az na drobny detail, ze v jednom jsou prevracene vazby. Vysledkem je uplne jiny material. Podobnych prikladu by vam chemik dal vice.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #125 kdy: 01. 12. 2017, 00:59:25 »
Hlavně absolutně nechápu, kam na ty ceny restauratéři poslední roky chodí. Né, nejsem blbý a chápu, že asi kuchař, číšník, provozní, účetní,... nedělají zadarmo a nešlape tam Johan na kole, aby se dalo svítit a vařit. Ale hodit si od oka 100,- marži na guláš s knedlíkem, kde je masa jak pro batole a je to hotovka? :o

Tak nekdy je to typicka ceska zlodejna, kdy si vsichni mysli, ze zakaznik je zde od toho, aby se nechal ojebavat. Ale jindy to muze byt tak, ze  nekdo ojebava restauratera, protoze majitel lokalu si mysli, ze kdyz je nekdo restaurater (hokynar, obchodnik v zelezarstvi.......), tak je urcite miliardar, co se vali v penezich a tak mu muzou najemne natahnout dle libosti.

hu

« Odpověď #126 kdy: 01. 12. 2017, 01:06:09 »

Treba pamatuje. Ona totiz nemusi byt zcela identicka, i kdyz chemicky identicka je. Treba kaucuk a gutaperva maji chemicky uplne stejnou molekulu, az na drobny detail, ze v jednom jsou prevracene vazby. Vysledkem je uplne jiny material. Podobnych prikladu by vam chemik dal vice.
Si pletes opticke izomery s identitou. To je pak tezky.

CoffeeMan

« Odpověď #127 kdy: 01. 12. 2017, 10:05:12 »
No jo, prý tavené sýry odvápňují kosti. A ze žen se blbne. Co holt člověk nadělá.

To nevim, ale hlavne se tavene syry delaji z kdejakeho sajrajtu, ktery by se jinak neprodal, protoze by se to lidi stitili i jen nabrat na lopatu, aby to odnesli do popelnice.

Dělá se to z normálního českého eidamu a pak se tam přidá šunka, pažitka,... Že český eidam je tak trochu debilní sýr, o tom žádná. Ale když se roztaví, tak to jde  ;D

CoffeeMan

« Odpověď #128 kdy: 01. 12. 2017, 10:18:10 »

Tak nekdy je to typicka ceska zlodejna, kdy si vsichni mysli, ze zakaznik je zde od toho, aby se nechal ojebavat. Ale jindy to muze byt tak, ze  nekdo ojebava restauratera, protoze majitel lokalu si mysli, ze kdyz je nekdo restaurater (hokynar, obchodnik v zelezarstvi.......), tak je urcite miliardar, co se vali v penezich a tak mu muzou najemne natahnout dle libosti.

Pravda, na to jsem úplně zapomněl, že máme tu realitní mánii. Však ona přijde deprese a výrobci antidepresiv budou mít žně. Aneb bipolární porucha realitního trhu  ;D

fubar

« Odpověď #129 kdy: 01. 12. 2017, 10:53:43 »

Tavený sýr si lze jednoduše udělat doma bez sajrajtů. V principu stačí tvaroh a soda.

CoffeeMan

« Odpověď #130 kdy: 01. 12. 2017, 11:14:16 »

Tavený sýr si lze jednoduše udělat doma bez sajrajtů. V principu stačí tvaroh a soda.

No, to dostanete něco jako Kiri. To mně nechutná. To jako prostě není sýr. Ano, je to teoreticky zdravější a mít malého caparta, tak mu to mažu, ale... víte jak.

« Odpověď #131 kdy: 01. 12. 2017, 12:08:42 »
nebyl tady kdysi smajlík veselé hovínko?
hovínko jedávno v unicode užto řikali i v televizi 8) 8) 8)
nedaří semi ho sem ale postnout vždycky to hodí chybu

Při odesílání příspěvku nastala následující chyba:
Tělo zprávy zůstalo prázdné.

když odesílam přízpěvek s hovínkem. hovinko jsem našel tady
http://www.fileformat.info/info/unicode/char/1f4a9/index.htm

Jenomže to není veselé hovínko  :o

hochu tak se naněj zkus usmát a třeba se ono usměje taky 8) 8) 8)
8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)
8) 8) 8)  hoši víc jak 50% těch smajlů jsou v rámci gender equality příslušníci LGBDSM minority  8) 8) 8)
8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

andy

« Odpověď #132 kdy: 01. 12. 2017, 15:16:23 »

Jasně, takže u cukru to je nějaká obrácená vazba ve fruktóze, kdy vznikne invertovaný cukr, což je med. Což samozřejmě nemá nic společného s tím, jestli to vzniklo ve včele nebo v chemičce... Ale jasně, Cola je sajrajt, protože to tak je a důvod se nějaký najde.

CoffeeMan

« Odpověď #133 kdy: 01. 12. 2017, 15:54:03 »

Jasně, takže u cukru to je nějaká obrácená vazba ve fruktóze, kdy vznikne invertovaný cukr, což je med. Což samozřejmě nemá nic společného s tím, jestli to vzniklo ve včele nebo v chemičce... Ale jasně, Cola je sajrajt, protože to tak je a důvod se nějaký najde.

Ten med. Viděl jsem rozhovor se šéfem nějakého medopodniku a ten na rovinu tvrdil, že naše laboratoře chemický čínský med od normálního z pampelišky nepoznají. A to nemluvil o těch cukrech.

TomasMarny

« Odpověď #134 kdy: 01. 12. 2017, 16:03:31 »
Co kdyby se tento thread vrátil k původnímu tématu a pro hovadiny kolem škodlivosti cukru si založíte thread jiný? Moc nečekám že to zabere, jsme tady na Rootu, ale zkusit jsem to musel.

Z mé zkušenosti lidé "na západě" se více spoléhají na sebe než na stát a kvůli tomu více myslí na zadní kolečka. A také lépe vnímají časovou hodnotu peněz. Nevidí 1000$ utracených za zbytečnost dnes ale 3000$ za 10 let, 9000$ za 20 let, 27000$ za 30 let až budou v důchodu.