Mají se na západě opravdu finančně o tolik lépe?

gll

Re:Mají se na západě opravdu finančně o tolik lépe?
« Odpověď #105 kdy: 30. 11. 2017, 17:08:39 »
Já občas jím všechno, ale když už jím nějakou nezdravou pochutinu, tak si nenalhávám, že je to zdravé protože je to bio nebo kvalitní.

?

« Odpověď #106 kdy: 30. 11. 2017, 17:12:55 »
Ne vše se dá dělat na oliváči. Třeba smažený vajčka na oliváči maj docela hnusnou pachuť.

Tavený "sýr" komentovat nebudu, už se mě začíná obracet žaludek.

Na západě mají vyšší příjmy ale i vyšší náklady na život. Spotřební zboží (jídlo, elektronika, hadry) je však na západě často levnější a to i bez ohledu na vyšší příjmy. V na zapadě má Apple produkty spousta lidí, neboť stojí prakticky stejně jako u nás, což s ohledem na násobně vyšší mzdy na západě je v podstatě levný, je to pro ně spotřebka. Na východě je to symbol luxusu (mám iphone na dluh a nemám co do huby). Prachy se tam ale zpravidla utrácí za bydlení a služby.

Není třeba jezdit do USA, stačí se podívat do německa, kolik tam co stojí a kolik se vydělává.

CoffeeMan

« Odpověď #107 kdy: 30. 11. 2017, 17:30:36 »
Ne vše se dá dělat na oliváči. Třeba smažený vajčka na oliváči maj docela hnusnou pachuť.

Tavený "sýr" komentovat nebudu, už se mě začíná obracet žaludek.

Na západě mají vyšší příjmy ale i vyšší náklady na život. Spotřební zboží (jídlo, elektronika, hadry) je však na západě často levnější a to i bez ohledu na vyšší příjmy. V na zapadě má Apple produkty spousta lidí, neboť stojí prakticky stejně jako u nás, což s ohledem na násobně vyšší mzdy na západě je v podstatě levný, je to pro ně spotřebka. Na východě je to symbol luxusu (mám iphone na dluh a nemám co do huby). Prachy se tam ale zpravidla utrácí za bydlení a služby.

Není třeba jezdit do USA, stačí se podívat do německa, kolik tam co stojí a kolik se vydělává.

Vajíčka dělám na sucho. Teflonka :)

Jinak ty ceny... jo... to je o tom, že tam je prostě vyšší obrat a tak můžou být nižší marže. A ono jak obchodníci v Čechistánu mají přeci jenom v něčem stejné fixní náklady (elektřina, palivo,...), tak... tak... nebyl tady kdysi smajlík veselé hovínko?

« Odpověď #108 kdy: 30. 11. 2017, 17:43:56 »
nebyl tady kdysi smajlík veselé hovínko?
hovínko jedávno v unicode užto řikali i v televizi 8) 8) 8)
nedaří semi ho sem ale postnout vždycky to hodí chybu

Při odesílání příspěvku nastala následující chyba:
Tělo zprávy zůstalo prázdné.

když odesílam přízpěvek s hovínkem. hovinko jsem našel tady
http://www.fileformat.info/info/unicode/char/1f4a9/index.htm
8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)
8) 8) 8)  hoši víc jak 50% těch smajlů jsou v rámci gender equality příslušníci LGBDSM minority  8) 8) 8)
8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

CoffeeMan

« Odpověď #109 kdy: 30. 11. 2017, 18:27:43 »
nebyl tady kdysi smajlík veselé hovínko?
hovínko jedávno v unicode užto řikali i v televizi 8) 8) 8)
nedaří semi ho sem ale postnout vždycky to hodí chybu

Při odesílání příspěvku nastala následující chyba:
Tělo zprávy zůstalo prázdné.

když odesílam přízpěvek s hovínkem. hovinko jsem našel tady
http://www.fileformat.info/info/unicode/char/1f4a9/index.htm

Jenomže to není veselé hovínko  :o

« Odpověď #110 kdy: 30. 11. 2017, 19:18:54 »
Na druhé straně jsou zvyklí konzumovat různé služby, které u nás nikdo nezaplatí.

Prostě žijou si v tom svém komfortu, i když to náklady radikálně zvyšuje.
Máte dům, máte zahradníka, bezpečnostní agenturu, dvě nová auta, spotřebky od Apple...
Vše vyjma služeb je pro ně velmi levné... v "kravíně" bydlí jen sociální případy.

Je dost neporovnatelný život střední třídy ve státech a ve východním bloku.

„Řemeslo se naučí každý. Umění nikdo.“
„Jednoduchost je nejvyšší úroveň sofistikovanosti.“
- Leonardo Da Vinci

CoffeeMan

« Odpověď #111 kdy: 30. 11. 2017, 20:25:08 »
Na druhé straně jsou zvyklí konzumovat různé služby, které u nás nikdo nezaplatí.

Prostě žijou si v tom svém komfortu, i když to náklady radikálně zvyšuje.
Máte dům, máte zahradníka, bezpečnostní agenturu, dvě nová auta, spotřebky od Apple...
Vše vyjma služeb je pro ně velmi levné... v "kravíně" bydlí jen sociální případy.

Jsem si vzpomněl, jak kdosi z vlády říkal, že u nás jsou lékaři střední třída. ;D

grg

« Odpověď #112 kdy: 30. 11. 2017, 20:29:15 »
Podľa niektorých teórií je rodina v strednej triede, ak si môže dovoliť slúžku na plný úväzok.

Mám dojem, že v USA je to možné, no v Európe "vďaka" rozmachu sociálneho štátu si to sotva kto môže dovoliť (aspoň legálne), kvôli ohromnému zdaneniu práce. Vysoká miera prerozdeľovania je jednou z príčin decimácie strednej triedy.

CoffeeMan

« Odpověď #113 kdy: 30. 11. 2017, 21:08:44 »
Podľa niektorých teórií je rodina v strednej triede, ak si môže dovoliť slúžku na plný úväzok.

Mám dojem, že v USA je to možné, no v Európe "vďaka" rozmachu sociálneho štátu si to sotva kto môže dovoliť (aspoň legálne), kvôli ohromnému zdaneniu práce. Vysoká miera prerozdeľovania je jednou z príčin decimácie strednej triedy.

Já zase slyšel, že střední třída je ten, kdo má vlastní bydlení. No to je jedno.

Ale představil jsem si, jak programátor s hypotékou až do hrobu na zaprděný 2+1 v Praze, řvoucím dítětem, ženou, která se tak akorát umí nakrmit v restauraci, má služku na full-time. Celkem cynická představa.

« Odpověď #114 kdy: 30. 11. 2017, 21:09:09 »
nemyslim si to ... zil jsem v peti statech na zapad od cz

666

« Odpověď #115 kdy: 30. 11. 2017, 21:19:09 »
Prachy se tam ale zpravidla utrácí za bydlení a služby.
Počítal jsem to s mými přáteli, kteří odešli do Německa, a vychází to velice podobně či stejně. Jinak řečeno. Pokud budete chtít službu zde ve stejné kvalitě jako na západě, tak bude stát stejně. Opakovaně jsem si to vyzkoušel.

CoffeeMan

« Odpověď #116 kdy: 30. 11. 2017, 21:36:46 »
Počítal jsem to s mými přáteli, kteří odešli do Německa, a vychází to velice podobně či stejně. Jinak řečeno. Pokud budete chtít službu zde ve stejné kvalitě jako na západě, tak bude stát stejně. Opakovaně jsem si to vyzkoušel.

Nějaký příklad by nebyl?

jpu

« Odpověď #117 kdy: 30. 11. 2017, 21:37:28 »
Jinak já máslo, sádlo ani Ramu nežeru. Na vaření oliváč a na housku tavený sýr. A teď do mě! :P
Taviace soli su dalsi bordel.
Stale nechapem, ako moze niekto porovnavat dzus a coca-colou. Doma pripraveny dzus je jednoducho povedane ovela zdravsi, plny na vitaminov, ktore coca-cola tak nejak postrada, resp. ziadne neobsahuje. Dzus ma plno cukrov, ale prirodnych a nie rafinovanych, ako ma coca-cola. Nehovoriac o roznych srackach typu kyselina fosforecna, ktora keby tam nebola, tak sa z tej coly clovek pozvracia.

CoffeeMan

« Odpověď #118 kdy: 30. 11. 2017, 21:51:14 »
Jinak já máslo, sádlo ani Ramu nežeru. Na vaření oliváč a na housku tavený sýr. A teď do mě! :P
Taviace soli su dalsi bordel.
Stale nechapem, ako moze niekto porovnavat dzus a coca-colou. Doma pripraveny dzus je jednoducho povedane ovela zdravsi, plny na vitaminov, ktore coca-cola tak nejak postrada, resp. ziadne neobsahuje. Dzus ma plno cukrov, ale prirodnych a nie rafinovanych, ako ma coca-cola. Nehovoriac o roznych srackach typu kyselina fosforecna, ktora keby tam nebola, tak sa z tej coly clovek pozvracia.

No jo, prý tavené sýry odvápňují kosti. A ze žen se blbne. Co holt člověk nadělá.

666

« Odpověď #119 kdy: 30. 11. 2017, 21:58:48 »

Nějaký příklad by nebyl?

Může být. Třeba v Německu stojí normální jídlo 10 až 20 Eur. Pokud si chci dát zde jídlo ve stejné kvalitě a množství, stojí velmi podobně.

Předpokládám, že na mě vytáhnete cenu piva. Zde bych se odkázal na Tonu Blaníka, který slibuje, že v zemi, kde je pivo levnější než voda, zajístí levnější máslo než mléko... ;D