Verim, ze je to sracka. Nepiju to. Na druhou stranu neverim, ze je to horsi nez nejake bio klobasy/ bio vejce/ bio maslo, ktere propaguji servery typu vitalia.cz.
No, BIO klobasy jsou sice hnusne (v CR ty ostatni take, ale jinak), ale urcite v nich neni tolik cukru. To by nikdo nezral.
Že je něco BIO, neznamená prakticky nic. Akorát, že se na to dají pobírat dotace. Co to znamená v praxi? Že BIOklobása je z prasete, kterému nikdo nemohl vystříkat chemií chlív, aby ho nežrali mochy.
BIO znamena, ze v tom nemaji byt chemikalie, tedy zbytky syntetickych nojiv, pesticidy a kde co. Ostatne je casto znacny rozdil mezi BIO zeleninou a temi ostatnimi. V tech BIO byva mene vody a lepe chutnaji. Treba pri pestovani brambor s chemickymi hnojivy dochazi ke zmenseni obahu susiny a narustu obsahu vody ve srovnani s BIO. Kdyz kupujete chmicke brambory, kupujete predrazenou vodu - z kohoutku vas vyjde levneji. A k tomu pesticidy, tezke kovy.... Otazka je, jestli v CR lze pestovat BIO jinde, nez na neci zahradce. Komunisti rvali na pole 140 kg hnojiv na hektar - ty mimojine obsahovaly i kadmium a jiny sajrajt. Ctyricet let seli zrno osetrene rtuti. Kazdy rok je toho jen trocha, ale po ctyriceti letech? To vse z te pudy hned tak neztrati, tak nevim, jak nekdo v CR muze ziskat BIO nalepku.
Pred 100 lety byly vsechny klobasy bio, presto bohati lide umirali na civilizacni choroby.
Coz neni pravda. Driv se nekdy davaly do jidla svinstva horsi, nez co je tam dnes. To, ze se kyselilo kyselinou sirovou, protoze je levnejsi nez ocet, je jen detail.