Mají se na západě opravdu finančně o tolik lépe?

daemon

Re:Mají se na západě opravdu finančně o tolik lépe?
« Odpověď #30 kdy: 29. 11. 2017, 21:34:29 »
koupil jsem v létě značkové "trekové" boty "mozna za 5k" a za tři měsíce mi vraceli peníze. Přestal jsem věřit, že existují boty, které vydrží víc než 1000 km pochodu.  :(

A co to bylo za značku?

lobo

« Odpověď #31 kdy: 29. 11. 2017, 21:45:41 »
ked citam niektore tie somariny co tu niektori popisali...
bolo by fajn keby kazdy ku prispevku napisal kolko ma priblizne rokov

Jimmy

« Odpověď #32 kdy: 29. 11. 2017, 22:09:53 »
Energie - sranda, prodavame jim "temelinskou" elektriku, skladujem si tady to svinstvo co z toho vznika, platime udrzbu a budem platit likvidaci, aby nemci meli (pro domacnosti) levnejsi elektriku nez je u nas.
Realita v Německu stojí elektřina pro domácnosti cca 140-250% toho co u nás

V případě elektřiny se české ceny podobají především těm rakouským. „Lépe jsou na tom Slováci a Poláci, alespoň v případě domácností s nižší spotřebou 2,5 megawatthodin ročně,“ upřesňuje Lukáš Zelený. Takovou spotřebu mají zpravidla domácnosti, které elektřinu používají pouze na napájení běžných spotřebičů, nevyužívají ji tedy k ohřevu vody nebo k vytápění. Zatímco v Praze zaplatí domácnost s touto spotřebou 10 972 korun ročně, ve Varšavě je to v přepočtu 8 812 korun a v Bratislavě 9 493 korun. Nejdražší elektřinu mají domácnosti v Německu, kde za tuto spotřebu zaplatí 14 608 korun.

V případě domácnosti s vyšší spotřebou 6 megawatthodin ročně, která elektřinu používá také na ohřev vody, si připlácí především domácnosti v Německu. Zatímco české domácnosti zaplatí za tuto spotřebu kolem 18 689 korun, v Berlíně je to 34 440 korun. Obdobné ceny jako v České republice platí i domácnosti v Polsku. Na Slovensku a v Rakousku mají lidé při stejné spotřebě účet o několik stokorun vyšší.

https://www.finance.cz/490408-ceny-elektriny-2017/

Cena jedné kilowatthodiny v polovině roku dosáhla rekordního maxima 28,18 centu (7,2 Kč),“ uvedl portál. „Oproti předchozímu roku zdražil elektrický proud v průměru o téměř tři procenta,“ dodal. Daně a poplatky se podle portálu na konečné ceně elektřiny podílejí zhruba 56 procenty.

http://iuhli.cz/nemci-plati-za-elektrinu-rekordni-ceny/

« Odpověď #33 kdy: 29. 11. 2017, 22:22:25 »
Dej sem odkaz na ty boty, koupil jsem v létě značkové "trekové" boty "mozna za 5k" a za tři měsíce mi vraceli peníze. Přestal jsem věřit, že existují boty, které vydrží víc než 1000 km pochodu.  :(
Nestrácaj vieru, a ak na to máš nohy, kúp niečo celokoženné od renomovaného výrobcu (napr Hans Wagner).

K topicu: Niektorí sa majú lepšie, niektorí horšie. Lepšie sú hlavne možnosti pre tých čo niečo vedia. A tiež nie je západ ako západ. Napr. medzi takým Nemeckom a Švajčiarskom je asi dosť veľký rozdiel.

Digi

« Odpověď #34 kdy: 29. 11. 2017, 23:19:15 »
Nevím, jestli lidi žijící v USA nebo v Anglii jen více škudlí peníze, ale příjde mi, že si nemůžou některé věci dovolit stejně tak jako my. Nemůžu zde psát všechny příklady, kdy jsem narazil na to, jak je pro ně něco "drahé" a aby ušetřili pár stokorun, tak si třeba tu věc i sami vyrobí. Dám jen 2 příklady: ......

.....
To jsou jenom takové příklady z poslední doby, ale narážím na to dost často, že prostě škudlí pěníze. Nechápu tu mentalitu, když podle všeho se mají jako prasata v žitě. Nebo že by to tak nebylo?

Říká se tomu větší finanční gramotnost. Češi to moc nemaj. Je to dáno historickým vývojem. Na západě mají konzum podstatně déle, my si ho chceme teprve užít a za druhé, tvrdej kapitalismus tě naučí neutrácet za 3.14čoviny.

anonym

« Odpověď #35 kdy: 30. 11. 2017, 00:04:17 »
Já už jsem nebyl v Mekáči přes 5 let, ale ne proto, že bych nechtěl, ale proto, že se prostě nehýbu. Jinak bych chodil týden co týden, protože ty hambáče jsou prostě dobré. A ten tzv. plebs si tam může dovolit chodit, protože většinou fyzicky maká.  Restauraci můžou mít dobré jídlo, ale stejně to nebude tak dobré, jako pár cheesborgrů z Mekáče. Nikdo tam nechodí, krom puberťáček, kvůli načce, to je úplná blbost. Je to prostě dobrý. Taky nepiju CocaColu proto, že je to značka - jeto prostě dobrý. Už jsem ji ale taky neměl dobrých pár let, kvůli cukru. Jinak bych ji pil furt.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #36 kdy: 30. 11. 2017, 00:49:04 »
Já už jsem nebyl v Mekáči přes 5 let, ale ne proto, že bych nechtěl, ale proto, že se prostě nehýbu. Jinak bych chodil týden co týden, protože ty hambáče jsou prostě dobré......

Fuj, prase!

Na tech hamburgerech je pak uplne nejzahadnejsi ten chleba. To si clovek vubec nedokaze predstavit, jak a z ceho to dokazi vyrobit. U toho syra pak se nabizi otazka, jestli to je syr. No a Cola, leda tak obcas jako rychla pomoc na traveni. To kvantum cukru je neuveritelne, neni divu, ze jsou Amici skoro vsichni tlusti a pulka jich ma cukrovku. A Cola s aspartamem je uplne hnusna, navic to svinstvo pry podporuje chut k jidlu a nabourava strevni mikrofloru, v dusledku cehoz clovek vic zere a lepe tloustne.

I ty pubertacky v Mekaci jsou kolikrat na bliti. Gate s nizkym pasem, tricko k pupku a mezitim vyteka pneumatika.

TJK

andy

« Odpověď #38 kdy: 30. 11. 2017, 07:58:11 »
No a Cola, leda tak obcas jako rychla pomoc na traveni. To kvantum cukru je neuveritelne, neni divu, ze jsou Amici skoro vsichni tlusti a pulka jich ma cukrovku.
Ja do McD nechodím, protože mi to prostě nechutná, ale to kvantum cukru v Cole je úplně stejné, jako v běžném ovocmém džusu....

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #39 kdy: 30. 11. 2017, 08:26:12 »
Ja do McD nechodím, protože mi to prostě nechutná, ale to kvantum cukru v Cole je úplně stejné, jako v běžném ovocmém džusu....

To nevim, ale pokud ano, tak to asi bude souviset s tim, ze to, co pijete, neni bezny ovocny dzus. Typicky je to sracka ze susene stavy, kterou vyrobce rozpusti a nasledne nalezite osladi.

Ukazte mi bezny ovocny dzus, ktery obsahuje 10 kostek cukru na plechovku, navic sacharozy: http://www.sugarstacks.com/beverages.htm Schvalne si zkuste tolik dat do kafe. V beznem ovocnem dzusu navic tezko bude kyselina fosforecna.

Ivan Nový

« Odpověď #40 kdy: 30. 11. 2017, 08:36:38 »
Coca-cola má diagnostické účinky, podle vztahu k ní poznáte kryptokomunistu.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #41 kdy: 30. 11. 2017, 08:43:26 »
Coca-cola má diagnostické účinky, podle vztahu k ní poznáte kryptokomunistu.

Aaaa, nova teorie Ivana Noveho. Ted uz jen ji zasadit do biblickeho kontextu a zohlednit optimalni rozdelovani zroju.

Podle vztaku ke Cole poznate leda tak kandidata na cukrovku.

CoffeeMan

« Odpověď #42 kdy: 30. 11. 2017, 09:45:52 »

To nevim, ale pokud ano, tak to asi bude souviset s tim, ze to, co pijete, neni bezny ovocny dzus. Typicky je to sracka ze susene stavy, kterou vyrobce rozpusti a nasledne nalezite osladi.

Ukazte mi bezny ovocny dzus, ktery obsahuje 10 kostek cukru na plechovku, navic sacharozy: http://www.sugarstacks.com/beverages.htm Schvalne si zkuste tolik dat do kafe. V beznem ovocnem dzusu navic tezko bude kyselina fosforecna.

Tahle diskuse mě baví :)

Lemtání litrů džusu, je takový kámoš s diabetem, jako klasická Coca-cola. Já tam žádný rozdíl prostě z pohledu zdraví nevidím. Snad jen to, že v tom džusu bude více vitamínu C. Teoreticky.

CoffeeMan

« Odpověď #43 kdy: 30. 11. 2017, 09:49:40 »
koupil jsem v létě značkové "trekové" boty "mozna za 5k" a za tři měsíce mi vraceli peníze. Přestal jsem věřit, že existují boty, které vydrží víc než 1000 km pochodu.  :(

A co to bylo za značku?

1000 km během 3 měsíců? Na to jsou možná tak stavěné nějaké armádní boty. Bych se mrkl k těmhle firmám.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #44 kdy: 30. 11. 2017, 09:56:44 »
Lemtání litrů džusu, je takový kámoš s diabetem, jako klasická Coca-cola. Já tam žádný rozdíl prostě z pohledu zdraví nevidím. Snad jen to, že v tom džusu bude více vitamínu C. Teoreticky.

Tak toho nelemtejte litry a nepijte dzus z kramu.