kuřák stojí zaměstnavatele nejméně 30 minut denně.
No a já zase piju kafe
Makám, pak jdu na kafe a všechno mi je u (_._) čti (řiti), dám si kafe, podumám nad další prací a zase makám.
Ostatně přestávky na práci jsou běžné a zakotvené v zákoníku práce.
Nejhorší je kuřák, který chlastá kafe a drandí na facebooku.
Druhý nejhorší je jistý Mirek, který 1/2 pracovní doby tráví blbnutím s troubama na Rootu :-D
Já na Rootu trolím večer nebo u toho kafe
Mirku, děláte ve státním správě? IT někde na Pozemkovém úřadu? :-D
Teď si dělám prču, výkonnost je složitá věc.
Mám kolegy, kteří si neumí zorganizovat práci a i když pracují jako šílení celý den, dělají to s lehkostí "Inda zasaženého dávkou ze samopalu" :-D Patlají se v blbostech, chodí tam a zpátky, tam a zpátky, rozdělají jednu věc, pak další, pak se vrací k té první, pak další.
Já bych se vrátil k Windows vs Linux.
Linux je obecně na houno ohledně desktopu.
A smíšené prostředí s Linuxovým serverem je dobré tak pro nějakou neziskovku plnou smažek.
Důvody jsou dva, jedním z nich je vyprzněný Windows a druhým důvodem kašpárkovství vedení řady Linuxových projektů.
Osobně Linux používám jako "kontejner" nebo "běhové prostředí" pro pouštění užitečných programů.
Musím říct, že moje User experience s Linuxem se zhoršuje, dochází k tomu, že se "komunita" vrtá v zažitých věcech, do kterých by se vůbec vrtat nemuseli a celý Linux je prostě uchopený špatně. Že se to dá uchopit dobře dokazuje Google, kdy jejich Chromebooky se prodávají velmi dobře a to samé platí o tabletech.
Linux je tak strašně mizerný projekt, že ho nenajdete vesměs ani na nejlacinějších tabletech. Bez managementu, ostrého jako řemen, to prostě pořád bude studentský bastl. Linux v telefonu je vtip, Android vtip není. Pokusy tu jsou, ale je to takové naivní, dětské, špatné, má to víc much než Windows Phone.
Přiznejme si, že Linux trpí roztříštěností, měl dobré a zdravé jádro, ale s nasazováním SystemD i tohle jde do zadekle.