@Matěj Vaňátko:
prave jsem ve 3. na VUT Brno a rad bych te zbavil iluzi...
ad A: nekolika set lety klaster/kasarna mi jako prilis moderni zazemi nepripada

; a jestli se vam chlubili se zaznamy prednasek, tak hromada ucitelu je nezverejnuje (kamarad na magistrovi se mi zminil, ze z jejich ucitelu tento semestr nezverejnoval prednasky ani jeden)
ad B: naprosto irelevantni
ad C: za celeho bakalare se z administrace Linuxu nevyucuje ani n, na Windows jsou dohromady 2 nebo 3 volitelne predmety. Za absolvovani cisco predmetu (mam za sebou I1C a I2C - tzn CCNA 1-4) se nedostava certifikat, ale nejaky diplom, ze to clovek jako udelal => certifikaci si pak musis udelat(a zaplatit) sam.
a par veci, kterymi se nikde nechlubi: kreditovy strop 70kr na 1 rok (v prvaku pry pouze 65 - a ano, nemyslim semestr ale cely rok), coz tedy vzhledem k tomu, ze zajimavych volitelnych predmetu je minimum zas az tak nevadi... behem bakalare absentuje jakakoliv moznost specializace nebo vlastniho vyberu predmetu a je zde mizerna uroven vyuky matematiky. na druhou stranu se u nas zvysuje prestiz (to znamena, ze se vyhazuje vic studentu, zverejnuje mene zaznamu z prednasek* a ze se studenti v proslovu pri promoci o sobe dozvedi, ze jsou lina hovada, ktera si nezaslouzi studovat(to se stalo pri posledni bakalarske promoci) )
*nekteri lide si asi mysli, ze diky nezverejnovani zaznamu budeme asi prestiznejsi nez MIT, ktera zaznamy zverejnuje...

ale nechci te od toho nijak odrazovat, pravdou je, ze jestli mas rad hardware, tak v Brne prece jen zadna lepsi skola tohohle smeru neni...