Ja jsem nikoho od studia neodrazoval - ja jsem se na skolu vykaslal, protoze mi nic nedavala. Nemam rad lidi, kteri se ohaneji papirem a pak je videt, ze umi stejne kulove. Kdyz sem prijde novy Ing. tak je stejne videt, ze si maximalne neco zaprdlal doma a udelal diplomku. Kolega, ktery je salesman dela PhD. a uci na CVUTu ...
Rikal jsem - bezte studovat dalkove, pokud se chcete neco naucit. Denni studium je o tom, ze - na prednaskach se spi, nebo se tam nechodi, na cviceni se chodi jak kdy, dost se chlasta ... jak rikam - vsem doporucuju jit makat! Prectete si par clanku o tom, ze stejne nikdo nikoho nechce, pokud nema praxi - a to same ja tady u nas (a to nejsem personalni oddeleni) - i kdyz psali lidi, ze k nam pujdou delat v RoRu, coz neni uplne PHP, tak bez praxe to je na juniora, kterej obaluje vystupy funkci do HTML.
Nejhorsi, co podle me jde udelat, je jit na vysokou skolu a smrdet tam do 26 a jen pilne studovat. Takovych lidi je spousta.
To, ze prdlat najaky kody do konce zivota je skutecne nezazivne je jasne. To, ze spravovat par desitek stroju, ktere mezi sebou tvori system, je zabavnejsi, ale jde to uplne zautomatizovat je taky jasne.
Vysoka skola je o kontaktech, to je taky jasne.
Ale jestli ma nekdo vypis prednasek, kde se skutecne studuje UNIX od A do Z, tak mi to sem prosim postnete, protoze si to rad prectu.
Jo - a pokud tady zdejsi osazenstvo ma neco proti prdlani webu v PHP, tak fejsbucek je napsanej v PHP. Jestli je PHP pro zakladni skolu, tak

)))) Kluci - vzbudte se. RoR je radove slozitejsi nez Drupal, nebo jine veci.
Co neni pro male deti? Implementovat kernel wydli? Nebo jit do IBM? Ano - to pak ma vysoka skola smysl. Ale realne - kolik z vas ma IQ nad 150, abyste pochopili abstrakce ntych radu, naucili se dokonale assembly lang a tak dale?
PHP zatracujete proto, ze se v nem pisou "jen weby". Co byste byli bez webu? Denne chodite na google, denne chodite na fejsbuk, seznam a x tisic dalsich stranek. Nakupujete v Alza - jsou to taky "jen weby"?
Co je to vubec "jen web". To, ze vidite webovej xicht? Netusite co za tim skutecne bezi a co za kody to obsluhuje.
Za par let nebude existovat jiny interface nez http protokol oextendovany o X standardu (HTML5 pocinaje).
Nekdo ty smradlave weby proste delat musi. Jestli jste vsichni kernel haxori v assembly, tak sem postnete najky svy vytvory. Tolikrat, ale tolikrat jsem slysel takove kecy. Jak rika Linus (vas Lunixovi oblibenec ne? ;o) - "Kecy jsou levny, ukaz kod." ;o)