Čo mi matfyz dal. Kvalitné vedomosti. Tú vedomosti doslova všade poletujú a je na Tebe, či si so sebou vezmeš malý kýblik alebo veľký sud. I keď sú tie vedomosti kvalitné, nepovažoval by som ich ako za najväčší prínos. Ak človek chce, naučí sa tie veci aj sám.
Veľký prínos vidím v učiteľoch, ktorí rozdaváju vedomosti zadarmo a často sú pre mňa až nepredstaviteľné. Cítiš, že sa na veci dívajú úplne ináč a chápu súvislosti, o ktorých ty ani netusíš. Dovolím si tvrdiť, že vedomosti priemerného učiteľa u nás hlboko prekonávajú vedomosti aj toho najpešieho študenta. Myslím si, že taký študent by mohol na inej škole konkurovať učiteľovi, ale na MFF vidí, že stále sa ma čo učiť. Myslím si, že nám prednášajú často najlepší bývalí študenti MFF. Na teóriu je tu odboríkov spústa. No nezaostáva ani prax. Siete prednáša Peterka, programovanie v Unixu Jan Pechanec, bezpečnosť Beneš aťd... Všetko špičkoví ľudia z praxe, ktorých by si si nemohol dovoliť zaplatiť na konzultáciu súkromne. Tu Ti dajú konzultáciu zdarma a ešte k tomu aj radi

Vážne ma uvidivuje a som za to vďačný, že vedomosti, ktoré sú všade inde tažko platené, tu máš v podstate zadarmo. Aj úplne zadarmo si môžeš pohovoriť so spičkovým odborníkom...
Ako za najväčší prínos matfyzu považujem, že som sa tu naučil rozmýšlať. Rozmýšlam úplne ináč ako kedysi a podstatne rýchlejšie. Podstatne rýchlejšie sa učím nové veci, ktoré som predtým v živote nevidel. Proste cítim, že mozog mám trénovaný...
Ľudia. Je to škola, samozrejme tu nájdeš všetky typy ľudí... Ale veľká časť ich je milých, skromných, inteligetných. Je im úplne jedno, ako si oblečení, aké máš vlasy. V obleku na skúšky? Sám učiteľ bežne príde v tričku a kraťasoch. Jediné, čo tu ľudí zaújima, je to, čo máš v hlave. Ja si s cvičiacim hádžem hopíka na cviku, jednej spolužiak si varí indický čaj na prednáške, ďalší po škole behá s mečom... Bežne vidiš človeka v obleku ako sa rovnocenne s úsmevom baví človekom, ktorí ma v zime kraťasy, sandále a tričko.
Neviem, nepoznám iné školy, nemožem porovnávať. Ale to, čo som povedal, mi osobne príde vzácne.