Notebook pro vývojáře v Javě

noef

• 897
    • Zobrazit profil
Re:Notebook pre Java Vyvojara
« Odpověď #120 kdy: 02. 10. 2016, 17:11:41 »
@dustin: Hezke shrnuti. Jak velke jsou ty monitory a jake maji rozliseni?

Co se tyce tech 3 monitoru tak teda nevim, jestli to neni uz moc. Nekde jsem videl studii, ze pri prechodu 1->2 monitory se produktivita zvysila, naopak ale pri prechodu 2->3 monitory poklesla. Podobne negativne produktivitu ovlivnila prilis velka uhlopricka (myslim >24).

« Odpověď #121 kdy: 02. 10. 2016, 17:12:55 »
Java Card nekdo?

Ne ze by to nejak tazateli pomohlo, samozrejme...
The minimum system requirement is 16 kilobytes of read-only memory (ROM), 8 kilobytes of EEPROM, and 256 bytes of random access memory (RAM).
To je ještě lepší! :D

javaman ((

« Odpověď #122 kdy: 02. 10. 2016, 17:18:02 »
Pro efektivitu potřebuji, aby spuštění celé aplikace při ladění v IDE trvalo řádově sekundy, ne minuty. Máme 8 xeon jader (2 x quad), ale 4 by asi taky stačily.

Konečně někdo, kdo to s vývojem myslí vážně. Je to jak píšeš. Ale s tím mě napadá otázka, které je těžkou zodpovědět bez reálných testů. Myslíš, že je lepší Xeon s více jádry, více cache paměti a menší taktem a nebo i7 s vyšším taktem může být na Javu stejné? Bych nerad pořídil na takové to domácí vyvíjení Xeon za 30 a byl by stejný jako i7 za půlku :D

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #123 kdy: 02. 10. 2016, 17:19:20 »
O Java Card slysim prvne, zajimave.

Specifically, the Java Card does not support:
...
* Large primitive data types (float, double, long, and char)

Neni ale tohle problem? (Hm, proc je char brany jako large?)

javaman ((

« Odpověď #124 kdy: 02. 10. 2016, 17:20:04 »
@dustin: Hezke shrnuti. Jak velke jsou ty monitory a jake maji rozliseni?

Co se tyce tech 3 monitoru tak teda nevim, jestli to neni uz moc. Nekde jsem videl studii, ze pri prechodu 1->2 monitory se produktivita zvysila, naopak ale pri prechodu 2->3 monitory poklesla. Podobne negativne produktivitu ovlivnila prilis velka uhlopricka (myslim >24).

Ty testy jsou píčoviny. Na Javu potřebuješ alespoň 32"+ 1440p+ a nebo více monitorů. Kdo dneska nedělá něco, co je vidět v prohlížeči? A kam ho nacpeš?

nobody(ten pravej)

« Odpověď #125 kdy: 02. 10. 2016, 17:22:25 »
[...]Avsak linux je na notebooku nepouzitelny v pripade, ze ho chces pouzivat aj na osobne veci a nie iba cisto na pracu.[...]

to je problem pro tebe (mozna ses gambler), normalni clovek ani na osobni veci nema s Linuxem problem... ;)

javaman ((

« Odpověď #126 kdy: 02. 10. 2016, 17:26:47 »
Citace
patologický hráč, pociťuje velmi silné nutkání ke hře, které lze těžko ovládnout, toto často doprovází myšlenky s představami hraní.

Kit

« Odpověď #127 kdy: 02. 10. 2016, 17:31:11 »
vyhrali ste vsak preteky v "spustil som javu na najmensom pocte gigabajtov v tomto threade".
S leJOSem jsem spouštěl javu na EV3 s 64 MB RAM, akorát teda jen JRE, ne JDK.
A leJOS NXJ se svojí vlastní JVM funguje i na 64 KB RAM a 256 KB Flash.

Doufal jsem, že mě trumfneš, i když jen s JRE. Zkusím učesat to tvé řešení dle mých zvyklostí, abys viděl, jak si OOP představuji. I když s roboty to možná bude trochu jiné, tam se asi hodně dělá ve statice, které se vyhýbám.

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #128 kdy: 02. 10. 2016, 17:35:40 »
[...]Avsak linux je na notebooku nepouzitelny v pripade, ze ho chces pouzivat aj na osobne veci a nie iba cisto na pracu.[...]

to je problem pro tebe (mozna ses gambler), normalni clovek ani na osobni veci nema s Linuxem problem... ;)

To jako ze si nemuze pustit online automaty v prohlizeci pod Linuxem? Snad flash uz davno neni problem a ted se dost prechazi na ciste JS reseni. Nespletl sis pojmy?

gambler != gamer  ;)

K tomu "normalni", napr. v ameru jsou hraci na 42% (deti do 17 let na 91%), takze tam uz to je zcela normalni byt hrac. U nas netusim, my jsme vecne pozadu, ale verim, ze i tady se to obrati.

nobody(ten pravej)

« Odpověď #129 kdy: 02. 10. 2016, 18:37:57 »
Nespletl sis pojmy?

nespletl ;) zavislost na hrach je zavislot na hrach, pokud nekdo pouziva Windows aby mohl hrat hry ktere jsou dostupne jen pro Windows a povazuje to za svoji osobni potrebu a nepouzitelnost Linuxu je to zavislak na hrach, nic vic nic min...
otazka co povazujes za normalni, jestli pocitas prevahu nebo pouzijes selskej rozum...

dustin

« Odpověď #130 kdy: 02. 10. 2016, 18:48:09 »
@dustin: Jak velke jsou ty monitory a jake maji rozliseni?

Základním požadavkem pro mě bylo umožnit provoz dvou  panelů editoru v plnohodnotné šířce vedle sebe. Z toho mi vyšlo QHD 2560x1440. 27" měla příliš hustý pitch a stejně se musely zvětšit fonty, takže se tam dva panely pro mě nevešly. Takže 32". Tomu pitchem odpovídá 24" Full HD po stranách - stejný pitch, aby seděly linie všech tří  monitorů na sebe.

Kolegovi ty velké rozměry centrálního nevyhovují, tak zvolil 27" FullHD (to 27" WQHD má opravdu moc malé fonty)  a tomu relativně odpovídající 2 x 22" 1680x1050. Pořád mu nabízím větší, ale nechce, což chápu.

Dva monitory mi nevyšly ergonomicky uspořádat. Chci velký centrální, kde píšu, napřímo před sebou, nechci být při psaní pořád natočený na jednu polovinu. Na ten centrální se na šířku už žádné panely nevejdou, takže šly na levý monitor. Debug/watch je dole na centrálním, protože je potřeba mít v zorném poli zdroják s kurzorem běhu a aktuální hodnoty. Tam by se hodil monitor ještě o kus vyšší, takhle si při psaní musím skrývat dolní debug panely (naštěstí je to jedna zkratka). Idea si rozložení panelů po uložení pamatuje, takže najede vždycky stejně.

IMO je tohle lepší než 40+" 4k, protože je to do oblouku (odlesky, změna jasu/barev) a tříhlavá grafika na to vyjde na 1100 Kč. I když, o kousek vyšší ten centrální by se hodil, to rozhodně.

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #131 kdy: 02. 10. 2016, 18:57:16 »
To, ze nekdo racionalne zvoli OS, protoze umoznuje provozovat cinnost, ktera ho bavi, neznamena, ze je na te cinnosti nezdrave zavisly (viz citace od javaman). Takze budto iwtu dobre znas, ze muzes tvrdit, ze je nezdrave zavisly na hrani (z tvrzeni, ze hraje hry, nevyplyva, ze je na nich zavisly), nebo, coz je pravdepodobnejsi, ad hominem.

Podle tve logiky bych mohl rict, ze nobody je nezdrave zavisly na pocitaci (pripadne i na Linuxu samotnem), protoze pouziva pocitac s Linuxem ;). Takovou logiku za normalni nepovazuju.

PS: Selskym rozumem bych prave rekl, ze je to normalni (bezne), hrat. Stejne, jako je normalni sportovat, cist nebo hackovat. Ostatne vetsina hracu jsou dospeli lide, ne deti, jak casto zpatecnici/ignoranti tvrdi. Stejne tak vetsina video her je cilena na starsi publikum (logicky).

Kit

« Odpověď #132 kdy: 02. 10. 2016, 19:05:12 »
Pro efektivitu potřebuji, aby spuštění celé aplikace při ladění v IDE trvalo řádově sekundy, ne minuty. Máme 8 xeon jader (2 x quad), ale 4 by asi taky stačily.

Konečně někdo, kdo to s vývojem myslí vážně. Je to jak píšeš. Ale s tím mě napadá otázka, které je těžkou zodpovědět bez reálných testů. Myslíš, že je lepší Xeon s více jádry, více cache paměti a menší taktem a nebo i7 s vyšším taktem může být na Javu stejné? Bych nerad pořídil na takové to domácí vyvíjení Xeon za 30 a byl by stejný jako i7 za půlku :D

Pro desktop bývá výhodnější i7.

javaman ((

« Odpověď #133 kdy: 02. 10. 2016, 19:10:12 »

Pro desktop bývá výhodnější i7.

Myslím normální stanici na vývoj. Takže tam běží třeba 20 serverů, build by měl být rychlý a normální práce také. Myslím, že i7 by měla být lepší, ale zase větší cache dřív bývala vždy výhoda. Dnešní architektura je ale trochu jiná. Všude v práci jsem míval i7, což je v pohodě, ale Xeon láká.

dustin

« Odpověď #134 kdy: 02. 10. 2016, 19:10:43 »

Myslíš, že je lepší Xeon s více jádry, více cache paměti a menší taktem a nebo i7 s vyšším taktem může být na Javu stejné? Bych nerad pořídil na takové to domácí vyvíjení Xeon za 30 a byl by stejný jako i7 za půlku :D

IMO je od nějakých 4 jader lepší vyšší rychlost než počet jader. V panelu mám applet vytížení CPUs a nad 4 jádra to vyleze jen při kompilaci/spouštění (to si pak vezme všech 8). Ale bohužel zatím moc nepoužíváme stream().parallel a podobné, abychom vytížili ostatní jádra. Na produkčním serveru máme 32 jader a taky se to fláká. Jen při startu aplikace to na nějakých 25 jader jede...

Už roky kupujeme značkové repasy, máme s tím výborné zkušenosti z pohledu cena/výkon/spolehlivost. Celý ten setup (Dell T5500 2x X5570 repasy z DE, 72GB DDR3-1333 ECC RAM used GB, Čína, 32" z alzy nový rozbalený, 2x fullhd s perfektními masivními nastavitelnými stojany mají teď všichni prodejci repasů za 2k, grafika 1100 Kč alza, 2x SSD nový) vyjde tak na cca 30k Kč bez DPH.

Záruky neřeším, nedávno se u nás Dellu v rámci NBD Pro po sedmi návštěvách technika a šesti vyměněných základních deskách podařilo za měsíc vrátit serverovou workstation R7610 hlásící v linuxu stovky EDAC errorů za sekundu do původního stavu, v jakém jsem tu závadu nahlásil. Server konečně bootuje (technici netušili, jak přinesené vymazané desky správně nakonfigurovat  - ten relativně nestandardní stroj z nich dle jejich slov žádný  nikdy neměl v ruce), vidí všechny DIMMy (jedna z přinesených desek měla vadný slot), chladiče pasují na desku (jedna z přinesených desek měla větší matice na chladiče) a jaderný modul EDACu je stejně jako na začátku zakázaný, ale se neulogoval k smrti. Nikdo z Dellu vůbec netušil, co s tím. Když jsme objevili, jak zprovoznit bootování na těch deskách a chtěl jsem po technickém servisu Dellu, aby to napsali servisákům do nějaké knowledge base pro příště, tak následný technik vůbec o ničem nevěděl a musel jsem mu to ukázat, co s tím má dělat. Takže místo záruky máme náhradní stanici ve skladu, nějaké sliby záruky mě vůbec nezajímají.