Notebook pro vývojáře v Javě

kupca2

Notebook pro vývojáře v Javě
« kdy: 01. 10. 2016, 13:22:53 »
Ahojte, aky notebook by ste odporucili Java developerovi? Moje kriteria su asi len 16gb ram, vykonny procesor a 15" display ... celkom klasika u javistov je macbook no nemam s nim este skusenost (windowsak) ... moji dvaja hlavni kandidati su MacPro 15" a Dell xps 15
« Poslední změna: 02. 10. 2016, 21:24:28 od Petr Krčmář »

javaman ((

Re:Notebook pre Java Vyvojara
« Odpověď #1 kdy: 01. 10. 2016, 13:46:33 »
Na Javu to chce pořádný stroj, tak NB bude vždy slabý a budeš pořád na něco čekat. Taková spíš hračka. 4jádrová i7 ale bude dobrý kompromis, kdy alespoň něco půjde. Za tu cenu ale už můžeš mít normální i7 a nebo Xeon.

javaman ((

« Odpověď #2 kdy: 01. 10. 2016, 13:48:10 »
A 16 GB je samozřejmě k ničemu, to zaplníš hned. Jako nouzovka to je ale OK.

balki

« Odpověď #3 kdy: 01. 10. 2016, 14:05:09 »
Ja mam macbook pro 15'' a je to vpohode.

Kit

« Odpověď #4 kdy: 01. 10. 2016, 14:11:58 »
Mám 2GB RAM a také v pohodě.

dustin

« Odpověď #5 kdy: 01. 10. 2016, 14:21:05 »
Především záleží, co budeš vyvíjet a jakým způsobem. Pokud  budeš celý řetězec na tom stroji spouštět, pak kolik si to vezme paměti pro svižný běh. Čas je drahý, zatímco HW je skoro zadarmo.

Kit

« Odpověď #6 kdy: 01. 10. 2016, 14:26:41 »
Právě proto vyvíjím rychlé programy místo pomalých, které jsou dnes v módě.

zboj

• 1 507
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 01. 10. 2016, 14:36:39 »
Ahojte, aky notebook by ste odporucili Java developerovi? Moje kriteria su asi len 16gb ram, vykonny procesor a 15" display ... celkom klasika u javistov je macbook no nemam s nim este skusenost (windowsak) ... moji dvaja hlavni kandidati su MacPro 15" a Dell xps 15
MacBook, jak zmiňují jiní, je hodně dobrá volba, ale s koupí je dobré počkat aspoň měsíc, Apple v říjnu přestaví nové modely.

javaman ((

« Odpověď #8 kdy: 01. 10. 2016, 14:48:06 »

A v PHP :D Java je výkonem jinde než tenhle paskvil, ale zase se v ní tak rychle dělá, že i malé programy mají obrovskou funkcionalitu a nároky.

Kit

« Odpověď #9 kdy: 01. 10. 2016, 14:54:27 »

A v PHP :D Java je výkonem jinde než tenhle paskvil, ale zase se v ní tak rychle dělá, že i malé programy mají obrovskou funkcionalitu a nároky.

Nezapomeň, že knihovny PHP jsou napsány v C/C++, takže ve finálním výsledku jsou programy v PHP méně náročné na prostředky a výkonnější než v Javě.

javaman ((

« Odpověď #10 kdy: 01. 10. 2016, 14:57:38 »
Tak to možná ve snu. Nějaký důkaz by byl?

Kit

« Odpověď #11 kdy: 01. 10. 2016, 15:06:59 »
Tak to možná ve snu. Nějaký důkaz by byl?

K čemu by ti byl můj důkaz? Ignoroval bys ho.

Když jsem si udělal plugin v Javě, tak jeho běh trval kolem 550 ms. Když jsem totéž udělal v PHP, zvládlo to za 60 ms. Algoritmus prakticky totožný. Vzhledem k tomu, že jsem si nemohl dovolit víc než 300 ms, musel jsem to nechat v PHP.

javaman ((

« Odpověď #12 kdy: 01. 10. 2016, 15:23:31 »
Jako to děláváš ty? :D

Tak asi neumíš programovat. Ale to vlastně víme. Výkonem nemá PHP šanci, takže jsi asi něco dělal špatně. Ale vlastně to chápeme. Takže ten důkaz, prosím :D

A nebo nechceš k tomu pluginu něco více říct? Takhle to totiž vypadá, žej si úplně mimo jako obvykle a začínáš vymýšlet ty svoje nesmysly, které budeš postupně akorát "vylepšovat". Nakonec z toho vyleze něco úplně jiného.

Kit

« Odpověď #13 kdy: 01. 10. 2016, 15:30:04 »
Jako to děláváš ty? :D

Tak asi neumíš programovat. Ale to vlastně víme. Výkonem nemá PHP šanci, takže jsi asi něco dělal špatně. Ale vlastně to chápeme. Takže ten důkaz, prosím :D

A nebo nechceš k tomu pluginu něco více říct? Takhle to totiž vypadá, žej si úplně mimo jako obvykle a začínáš vymýšlet ty svoje nesmysly, které budeš postupně akorát "vylepšovat". Nakonec z toho vyleze něco úplně jiného.

I obyčejný Hello, World ti poběží v Javě alespoň půl sekundy. Než se natáhne JRE, tak to prostě trvá.

HTTP server v PHP mi zabírá jen 3 MB RAM. Tomu Java nemůže konkurovat.

javaman ((

« Odpověď #14 kdy: 01. 10. 2016, 15:43:17 »
Dyť to říkám. Nejdřív to vypadá jako normální debata a po chvíli do toho začneš ty svoje píčoviny. Koho zajímá nějaké natahování, když to běží třeba měsíc? To je jako řešit, proč server startuje 10 minut, když se při startu dělají různé kontroly. Java není nějaká hračka, to je seriózní nástroj a pokud s ním neumíš, tak ti může být na obtíž.

Takže na Hello world si uděláš normální službu, která poběží rychle. Ale to nesplňuje tvoje luxusní požadavky na plugin, co? :D