Notebook pro vývojáře v Javě

Re:Notebook pre Java Vyvojara
« Odpověď #15 kdy: 01. 10. 2016, 15:52:34 »
Jako to děláváš ty? :D

Tak asi neumíš programovat. Ale to vlastně víme. Výkonem nemá PHP šanci, takže jsi asi něco dělal špatně. Ale vlastně to chápeme. Takže ten důkaz, prosím :D

A nebo nechceš k tomu pluginu něco více říct? Takhle to totiž vypadá, žej si úplně mimo jako obvykle a začínáš vymýšlet ty svoje nesmysly, které budeš postupně akorát "vylepšovat". Nakonec z toho vyleze něco úplně jiného.

I obyčejný Hello, World ti poběží v Javě alespoň půl sekundy. Než se natáhne JRE, tak to prostě trvá.

HTTP server v PHP mi zabírá jen 3 MB RAM. Tomu Java nemůže konkurovat.
Když už chceš rychlý start a paměťovou nenáročnost, tak Céčko by mělo oboje strčit do kapsy.

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 01. 10. 2016, 16:00:04 »
Mám 2GB RAM a také v pohodě.

Tohle mne nestaci ani na rozumny vyvoj v JS  - 4GB je naproste minimum (pres 1GB si v pohode vezme build, pres 1GB IDE a na prohlizece a system moc nezbyva). Neni to ani nic obrovskeho, prumerny (mozna dokonce i mensi) JavaScriptovy front-end. Kdyz jsem pak musel zacit testovat proti realnemu BE na lokale, tak bylo potreba jeste mnohem vic (pustena DB, dalsi IDE a samotny BE).

Kdyz jsem si hral se sitovou aplikaci v Jave, tak to spolklo jeste podstatne vic - 2x IDE (klient a server; >2GB), 2x ta spustena aplikace (~1GB), build veci (1-2GB), emulator Androidu (necele 1GB).

Jak bylo napsano stokrat - HW je levny, pamet nestoji skoro nic - 8GB je za tisicovku, lepsi dat par susnu do HW, nez aby skudleni vedlo k opakovanym zpozdenim (=ztratam penez) pri kazdem otevreni projektu, prekladu, debugovani.

Kit

« Odpověď #17 kdy: 01. 10. 2016, 16:13:12 »
I obyčejný Hello, World ti poběží v Javě alespoň půl sekundy. Než se natáhne JRE, tak to prostě trvá.

Když už chceš rychlý start a paměťovou nenáročnost, tak Céčko by mělo oboje strčit do kapsy.

Jistě, Céčko mi podobné věci zvládá za 2-4 ms, stejně jako Fortran. Jen ta pracnost vývoje v PHP je neporovnatelně nižší, než v C, Fortranu a Javě dohromady. Samozřejmě to platí jen pro určité kategorie programů, protože pro různé typy úloh se hodí různé jazyky. Často je výhodnější použít Python, Lisp nebo třeba Javascript.

javaman ((

« Odpověď #18 kdy: 01. 10. 2016, 16:17:07 »
Java je nejlepší skoro na všechno. A pokud ti C to dává za 2 ms, tak Java o moc horší nebude. Ale ty ne, ty radši vezmeš něco skriptovacího.

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 01. 10. 2016, 16:21:23 »

Odpovedel sis sam, reseni je nenatahovat JRE pri kazdem spusteni - napr. staricky Nailgun (ale urcite jsou novejsi a lepsi reseni).

To je naprosto smesne:

php: 3MB
java (tomcat, mozna jsou jeste mene narocne): 24MB

rozdil v cene za pamet: 2,35Kc ;D ;D ;D

Navic tyto rozdily, ktere dopadaji negativne pro Javu v tomto prikladu ala hello world, pri nenulovem vytizeni,  netrivialni aplikaci a nutnosti ji i udrzovat budou dopadat pro Javu jen lepe a lepe (JIT = vykon, stabilita, rozsirenost, knihovny). Osobne bych se ridil pravidlem, ze cim vetsi aplikace to ma byt, tim vice pri zvazovani preferovat Javu na ukor PHP, Pythonu, JS, atd.

Kit

« Odpověď #20 kdy: 01. 10. 2016, 16:23:10 »
Takže na Hello world si uděláš normální službu, která poběží rychle. Ale to nesplňuje tvoje luxusní požadavky na plugin, co? :D

Musel bych to udělat jako službu, která by se startovala při spuštění počítače a většinu času by jen překážela v RAM. To mi nevyhovuje. Raději si počkám 60 ms na vyřízení požadavku v PHP i s jeho spouštěním.

Pokud bych potřeboval ještě něco rychlejšího, zvolil bych AWK, Perl, Dlang, Lisp či Haskell, ale určitě ne Javu.

javaman ((

« Odpověď #21 kdy: 01. 10. 2016, 16:24:41 »
I na malé aplikace se vyplatí Java, protože z malých aplikací se obvykle už menší nestávají.

Takže na Hello world si uděláš normální službu, která poběží rychle. Ale to nesplňuje tvoje luxusní požadavky na plugin, co? :D

Musel bych to udělat jako službu, která by se startovala při spuštění počítače a většinu času by jen překážela v RAM. To mi nevyhovuje. Raději si počkám 60 ms na vyřízení požadavku v PHP i s jeho spouštěním.

Pokud bych potřeboval ještě něco rychlejšího, zvolil bych AWK, Perl, Dlang, Lisp či Haskell, ale určitě ne Javu.

Když máš tolik času, tak proč ne. 60 ms je strašná doba.

Určitě, to jsou superrychlé jazyky se skvělými nástroji pro vývoj :D

Kit

« Odpověď #22 kdy: 01. 10. 2016, 16:27:26 »
Navic tyto rozdily, ktere dopadaji negativne pro Javu v tomto prikladu ala hello world, pri nenulovem vytizeni,  netrivialni aplikaci a nutnosti ji i udrzovat budou dopadat pro Javu jen lepe a lepe (JIT = vykon, stabilita, rozsirenost, knihovny). Osobne bych se ridil pravidlem, ze cim vetsi aplikace to ma byt, tim vice pri zvazovani preferovat Javu na ukor PHP, Pythonu, JS, atd.

Byl to malý program, který mi slouží jako plugin do editoru. Sám jsi nyní uvedl, že se Java hodí zejména pro velké aplikace. To není případ, který jsem řešil. Ten plugin je malý a malým i zůstane.

javaman ((

« Odpověď #23 kdy: 01. 10. 2016, 16:30:57 »
To jsme vůbec nečekali, že přijdeš s nesmyslem, který vysvětlíš až po nějaké době a ještě mezitím změníš téma  8)

Kit

« Odpověď #24 kdy: 01. 10. 2016, 16:32:05 »
Když máš tolik času, tak proč ne. 60 ms je strašná doba.

60 ms mi na vygenerování stubu vyhovuje, protože to vizuálně nepoznám. Víc jak půl sekundy s Javou mi však vadilo.

Kit

« Odpověď #25 kdy: 01. 10. 2016, 16:34:20 »
To jsme vůbec nečekali, že přijdeš s nesmyslem, který vysvětlíš až po nějaké době a ještě mezitím změníš téma  8)

Od začátku tvrdím, že ten program je malý. V čem vidíš nesmyslnost? Máš snad pocit, že se malé programy nesmí psát a je se mají dělat jen líné a žravé molochy?

javaman ((

« Odpověď #26 kdy: 01. 10. 2016, 16:39:50 »
Skoro :D

Právě proto vyvíjím rychlé programy místo pomalých, které jsou dnes v módě.

A v PHP :D Java je výkonem jinde než tenhle paskvil, ale zase se v ní tak rychle dělá, že i malé programy mají obrovskou funkcionalitu a nároky.

Nezapomeň, že knihovny PHP jsou napsány v C/C++, takže ve finálním výsledku jsou programy v PHP méně náročné na prostředky a výkonnější než v Javě.

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 01. 10. 2016, 16:58:08 »

Stare PC s CPU, ktere se davno nevyrabi (vyslo pred 7 lety) a HDD, ktere je urcene na data (tj. pomale):

Kód: [Vybrat]
$ time java HelloWorld
Hello World!

real    0m0.099s
user    0m0.093s
sys     0m0.016s

To mame 100ms. Podotykam, ze jsem nedelal zadne tuneni na vykon/rychlost spusteni, urcite to pujde doladit mnohem vic.

Pokud ti to dava >500ms, tak mas velky krap. Masina pro vyvoj by IMO mela mit alespon starsi i5, kotel pameti a SSD.

Kit

« Odpověď #28 kdy: 01. 10. 2016, 17:10:12 »
Pokud ti to dava >500ms, tak mas velky krap. Masina pro vyvoj by IMO mela mit alespon starsi i5, kotel pameti a SSD.

Možná mám starý a líný JVM.

javaman ((

« Odpověď #29 kdy: 01. 10. 2016, 17:14:32 »
Ale na odsouzení Javy to přece stačí, tak co :D