Notebook pro vývojáře v Javě

Kit

Re:Notebook pre Java Vyvojara
« Odpověď #30 kdy: 01. 10. 2016, 17:21:39 »
Ale na odsouzení Javy to přece stačí, tak co :D

Jistěže stačí. Ostatní jazyky mi dávají kratší časy a více funkčnosti.

javaman ((

« Odpověď #31 kdy: 01. 10. 2016, 17:35:03 »
Tobě asi jo, no...

gl

« Odpověď #32 kdy: 01. 10. 2016, 17:37:41 »
To mame 100ms. Podotykam, ze jsem nedelal zadne tuneni na vykon/rychlost spusteni, urcite to pujde doladit mnohem vic..

100 ms je hodně. zkus na stejném počítači

Kód: [Vybrat]
time perl -le 'print "hello"'

gl

« Odpověď #33 kdy: 01. 10. 2016, 17:46:20 »
Mám 2GB RAM a také v pohodě.

Tohle mne nestaci ani na rozumny vyvoj v JS  - 4GB je naproste minimum (pres 1GB si v pohode vezme build, pres 1GB IDE a na prohlizece a system moc nezbyva). Neni to ani nic obrovskeho, prumerny (mozna dokonce i mensi) JavaScriptovy front-end. Kdyz jsem pak musel zacit testovat proti realnemu BE na lokale, tak bylo potreba jeste mnohem vic (pustena DB, dalsi IDE a samotny BE).

Kdyz jsem si hral se sitovou aplikaci v Jave, tak to spolklo jeste podstatne vic - 2x IDE (klient a server; >2GB), 2x ta spustena aplikace (~1GB), build veci (1-2GB), emulator Androidu (necele 1GB).

Jak bylo napsano stokrat - HW je levny, pamet nestoji skoro nic - 8GB je za tisicovku, lepsi dat par susnu do HW, nez aby skudleni vedlo k opakovanym zpozdenim (=ztratam penez) pri kazdem otevreni projektu, prekladu, debugovani.

Kdybys používal rozumné nástroje, tak ti pro vývoj stačí nejlevnější VPS s 500 mb paměti, na kterém může současně běžet i produkční aplikace.

javaman ((

« Odpověď #34 kdy: 01. 10. 2016, 17:52:40 »
To mame 100ms. Podotykam, ze jsem nedelal zadne tuneni na vykon/rychlost spusteni, urcite to pujde doladit mnohem vic..

Si děláte prd*l? Jedna lopata začne psát nesmysly a další se jako přidá a začne to rozvíjet? Really?

Chápeš, co noef naznačoval?

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #35 kdy: 01. 10. 2016, 17:55:24 »
Mám 2GB RAM a také v pohodě.

Tohle mne nestaci ani na rozumny vyvoj v JS  - 4GB je naproste minimum (pres 1GB si v pohode vezme build, pres 1GB IDE a na prohlizece a system moc nezbyva). Neni to ani nic obrovskeho, prumerny (mozna dokonce i mensi) JavaScriptovy front-end. Kdyz jsem pak musel zacit testovat proti realnemu BE na lokale, tak bylo potreba jeste mnohem vic (pustena DB, dalsi IDE a samotny BE).

Kdyz jsem si hral se sitovou aplikaci v Jave, tak to spolklo jeste podstatne vic - 2x IDE (klient a server; >2GB), 2x ta spustena aplikace (~1GB), build veci (1-2GB), emulator Androidu (necele 1GB).

Jak bylo napsano stokrat - HW je levny, pamet nestoji skoro nic - 8GB je za tisicovku, lepsi dat par susnu do HW, nez aby skudleni vedlo k opakovanym zpozdenim (=ztratam penez) pri kazdem otevreni projektu, prekladu, debugovani.

Kdybys používal rozumné nástroje, tak ti pro vývoj stačí nejlevnější VPS s 500 mb paměti, na kterém může současně běžet i produkční aplikace.

Technologie jsou zadane klientem, pouzivam nejrychlejsi a nejstabilnejsi varianty. Napr. pro takovy sass prekladac nic lepsiho neni, proste si to giga pameti ukousne (prekladac existuje i ve variante v Ruby a to je jeste horsi).

IDE, ne textovy editor, si take bezne 1GB vezme. Tech 500MB by mozna stacilo na spusteni prohlizece a web servru. Ale pokud bych nemohl psat kod a ani ho prekladat, tak je to k nicemu. Navic tahle levna VPS jsou vykonem casto horsi nez treba RPI, takze to doufam nemyslis vazne. On je "vyvoj" a vyvoj. Pri "vyvoji" ti IDE textovy editor nepomaha a musis casteji provadet preklad a manulani testovani. Pri vyvoji ti IDE pomaha - naznaci ti preklepy ve jmenech promennych, nevalidni kod, pomaha ti s refaktorovanim, dokumentaci atd.

balki

« Odpověď #36 kdy: 01. 10. 2016, 18:04:38 »
javaman, kit, obaja ste vadni.

Kit

« Odpověď #37 kdy: 01. 10. 2016, 18:15:39 »

$ time perl -le 'print "hello"'
hello

real    0m0.009s
user    0m0.000s
sys     0m0.008s
$ time java Hello
Hello

real    0m0.236s
user    0m0.152s
sys     0m0.076s

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #38 kdy: 01. 10. 2016, 18:20:43 »
Neni to malo, ale rozhodne na to, co chtel Kit, to s prehledem stacilo - 100ms pro generovani kodu je myslim celkem v poradku cas.

ok, udelame si tedy mensi srovnani:

JS - 102ms
java - 99ms
ruby - 48ms
php - 31ms
java + nailgun - 4ms  ;)
perl - 3ms
haskell - 2ms
c - 1ms

Takze se ukazuje, ze Java muze klidne byt skoro 8x rychlejsi nez PHP, jen se musi chtit.

PS: Pametovou narocnost zcela zanedbavam, protoze resit nejakych 20MB je uplne mimo, kdyz to doslova stoji DVE koruny. To neberu jako validni argument :D.

Kit

« Odpověď #39 kdy: 01. 10. 2016, 18:30:13 »
IDE, ne textovy editor, si take bezne 1GB vezme. Tech 500MB by mozna stacilo na spusteni prohlizece a web servru. Ale pokud bych nemohl psat kod a ani ho prekladat, tak je to k nicemu. Navic tahle levna VPS jsou vykonem casto horsi nez treba RPI, takze to doufam nemyslis vazne. On je "vyvoj" a vyvoj. Pri "vyvoji" ti IDE textovy editor nepomaha a musis casteji provadet preklad a manulani testovani. Pri vyvoji ti IDE pomaha - naznaci ti preklepy ve jmenech promennych, nevalidni kod, pomaha ti s refaktorovanim, dokumentaci atd.

Editovat a kompilovat program v Javě se dá i na 256 MB RAM, jak jsem si nedávno vyzkoušel. Jistěže to bylo o něco pomalejší, ale co bych nechtěl po staré šunce, že?

Z Vimu se také dá přímo kompilovat a spouštět testy - není to nic časově náročného a také to mám na jedné klávese. Ve Vimu ani překlepy nevznikají, našeptávat a korigovat text umí dobře a pozná i nevalidní kód. S refaktorováním není problém a dokumentaci také umi vygenerovat. K čemu IDE?

Kit

« Odpověď #40 kdy: 01. 10. 2016, 18:36:39 »
Takze se ukazuje, ze Java muze klidne byt skoro 8x rychlejsi nez PHP, jen se musi chtit.

To bych tenkrát musel znát nailgun. Tuším, že neexistoval.

Kit

« Odpověď #41 kdy: 01. 10. 2016, 18:45:15 »
JS - 102ms
java - 99ms
ruby - 48ms
php - 31ms
java + nailgun - 4ms  ;)
perl - 3ms
haskell - 2ms
c - 1ms

Jestli jsem to pochopil správně, tak nailgun je server. To nepotřebuji.

Z použitelných nástrojů mi tedy zbývá Perl a Haskell + pár dalších, které jsi neměřil, ale také dávají dobré výsledky.

javaman ((

« Odpověď #42 kdy: 01. 10. 2016, 19:01:12 »
A nebo se naučit programovat.

kupca2

« Odpověď #43 kdy: 01. 10. 2016, 19:09:11 »
mohol by moderator premazat vlakno??? k otazke su asi len 2 odpovede, zvysok sami blast

javaman ((

« Odpověď #44 kdy: 01. 10. 2016, 19:14:17 »
Když neumíš ani psát, tak se nemůžeš divit. Všechny ostatní diskuze jsou normálně k tématu. Jen ta tvoje se zvrhla.