Notebook pro vývojáře v Javě

Kit

Re:Notebook pre Java Vyvojara
« Odpověď #105 kdy: 02. 10. 2016, 14:46:45 »
Když někdo plácne svou oblíbenou hovadinu a pak se diví, že to někdo čte (moje chyba, uznávám) a poznamená, že je dnes  Kit už má hotovo.

Jsem rád, když někdo mé příspěvky čte. Ještě jsem raději, když ně něko reaguje.

Stejně je s podivem, že mé antigettery fungují jako bezvadný spouštěč místních trollů.

« Odpověď #106 kdy: 02. 10. 2016, 15:06:02 »
Když někdo plácne svou oblíbenou hovadinu a pak se diví, že to někdo čte (moje chyba, uznávám) a poznamená, že je dnes  Kit už má hotovo.

Stejně je s podivem, že mé antigettery fungují jako bezvadný spouštěč místních trollů.

Tomu tradicne nerozumis. To neni spousteni trolovani, to je trolovani.

Kit

« Odpověď #107 kdy: 02. 10. 2016, 15:10:48 »

Tomu tradicne nerozumis. To neni spousteni trolovani, to je trolovani.

Pokud jsi přesvědčen, že jsem troll, tak proč mě krmíš?

« Odpověď #108 kdy: 02. 10. 2016, 15:13:43 »

Protoze tu casto placas nesmysly a neni dobre je nechat jen tak, aby se toho nejaky junior nechytil

Kit

« Odpověď #109 kdy: 02. 10. 2016, 15:19:33 »

Protoze tu casto placas nesmysly a neni dobre je nechat jen tak, aby se toho nejaky junior nechytil

Ukaž mi jediný svůj příspěvek v této debatě, který je k věci.

« Odpověď #110 kdy: 02. 10. 2016, 15:25:58 »

Ukaž mi jediný svůj příspěvek v této debatě, který je k věci.

Uplne jsem zapomnel, ze tu radis s notebookem.

Fakt zacinam byt unaveny z toho, jak chlapci, co ani nepoznaji datovou strukturu od kusu kodu, prudej a vsude sirej porad dokolaty same nedopochopene poucky.
« Poslední změna: 02. 10. 2016, 15:28:01 od Ondra Satai Nekola »

perceptron

« Odpověď #111 kdy: 02. 10. 2016, 15:28:35 »
for the record, na otazku aky notebook pre javu

Citace
- Mám 2GB RAM a také v pohodě.

nabuduce na otazku "cim hnojit vinice" odpovie "na kytky mam vodu a take v pohode, kytky jsou lepsi nez vinice"

Kit

« Odpověď #112 kdy: 02. 10. 2016, 16:01:03 »
for the record, na otazku aky notebook pre javu

Citace
- Mám 2GB RAM a také v pohodě.

nabuduce na otazku "cim hnojit vinice" odpovie "na kytky mam vodu a take v pohode, kytky jsou lepsi nez vinice"

Vida, našel jsi to, ale svůj názor jsi nenapsal. Určitě potřebuješ té RAM minimálně 8× tolik.

perceptron

« Odpověď #113 kdy: 02. 10. 2016, 16:28:52 »
Citace
Vida, našel jsi to, ale svůj názor jsi nenapsal. Určitě potřebuješ té RAM minimálně 8× tolik.
http://forum.root.cz/index.php?action=post;topic=13938.105;last_msg=180419#postmodify

bezny java vyvoj nie je ako vas endemit kde si pod "vyvijam v jave" predstavujete spustenie vim, hello world, zmazanie getterov a setterov, a zistenie ze to funguje o 100 ms pomalsie a odidete si k php

vasa rada s 2gb v tejto teme je hovadina

vyhrali ste vsak preteky v "spustil som javu na najmensom pocte gigabajtov v tomto threade".

dustin

« Odpověď #114 kdy: 02. 10. 2016, 16:54:18 »
Pokud není potřeba při vývoji mobilita, dávám vždy přednost desktopu. Jasně, že kdo potřebuje pendlovat a vyvíjet na více místech, musí mít ntb. To naštěstí není náš případ.

Můj soukromý pohled na věc vývojáře a současně toho, kdo vývoj platí: hw je levný, čas/lidi jsou drazí. Pokud HW ušetří čas, vždy se vyplatí.

Vyvíjíme/provozujeme sadu databázových a zpravodajských webů, server v javě. Paměť na vývojářské stanici je potřeba pro:

* několik oken prohlížeče při googlování aktuálních otázek - téměř pořád otevřené
* několik oken prohlížeče pro zobrazení vyvíjených funkcí - často několik různých prohlížečů pro přepínání mezi různými přihlášenými uživateli
* obvykle jeden spuštěný virtuál s win kvůli základnímu zkouknutí v IE
* IDE (idea) pro vývoj serveru
* pro vývoj androidího klienta (webaplikace) - Android studio (tedy idea) na další ploše
* mail klient pro komunikaci ve firmě
* spuštěná db s čerstvými ostrými (obfuskovanými) daty (100GB mysql)
* terminály se sešnami na CI/ostatní servery - to už nic nezabere

Rychle se zaplní prvních 30GB, zbylých 30 - 40GB se někdy využije komplet, někdy jen částečně (včetně diskových keší kernelu). Určitě se hodí při občasné analýze dumpu z ostrého serveru, kde má java přiděleno dost paměti.

Pro efektivitu potřebuji, aby spuštění celé aplikace při ladění v IDE trvalo řádově sekundy, ne minuty. Máme 8 xeon jader (2 x quad), ale 4 by asi taky stačily.

SSD považuji pro vývojáře, který se tím živí, za samozřejmost. Používáme dva (systém, db), ale stíhal by to i 1 větší.

Monitory jsou dnes rovněž levné, každý prostor navíc omezující přepínání oken urychluje a usnadňuje práci. Centrální monitor na editor (nejlépe dostatečně velký na plnohodnotné zobrazení  dvou panelů editoru vedle sebe - velice užitečné). Jeden boční monitor na pomocné panely IDE (structure, project, git, verzování, Find, atd.). Druhý boční monitor na prohlížeč se zobrazeným výsledkem.

Díky dostatku paměti se nikdy ani při největším zatížení nestane, že by vývojář musel čekat, až se něco odswapne, okna naskakují stejně rychle, jako při nulové zátěži.

Celý setup se ani nepřiblízí jednoměsíčním nákladům na jeho uživatele - vývojáře a zaplatí se do pár měsíců, o tom jsem přesvědčený. HW je náš každodenní pracovní nástroj a nemá smysl při dnešních cenách trávit drahocený čas čekáním/přepínáním oken.

2GB si vezme skoro jen prohlížeč s pár otevřenými okny/taby....

Bohužel jsem nepřispěl k diskusi o ntb, ale třeba tazatel zjistí, že jej pro vývoj nepotřebuje a použije desktop.

Kit

« Odpověď #115 kdy: 02. 10. 2016, 16:59:58 »
vyhrali ste vsak preteky v "spustil som javu na najmensom pocte gigabajtov v tomto threade".

Mýlíš se. Nikoli gigabajů, ale megabajtů. Už jsem napsal a odladil javovský program i na 256 MB RAM. Dodnes spolehlivě funguje.

« Odpověď #116 kdy: 02. 10. 2016, 17:02:24 »
S leJOSem jsem spouštěl javu na EV3 s 64 MB RAM, akorát teda jen JRE, ne JDK.

« Odpověď #117 kdy: 02. 10. 2016, 17:05:28 »
A leJOS NXJ se svojí vlastní JVM funguje i na 64 KB RAM a 256 KB Flash.

« Odpověď #118 kdy: 02. 10. 2016, 17:05:40 »
Java Card nekdo?

Ne ze by to nejak tazateli pomohlo, samozrejme...

perceptron

« Odpověď #119 kdy: 02. 10. 2016, 17:08:34 »
Citace
Mýlíš se. Nikoli gigabajů, ale megabajtů. Už jsem napsal a odladil javovský program i na 256 MB RAM. Dodnes spolehlivě funguje.
ak ste to napisali v roku 2003 tak blahozelam

ak ste to napisali v roku 2016 tak uz som blahozelal.

za tie peniaze co ste si usetrili na ramke si verim kupite veyron