Desktop alebo notebook (programator)

Kit

Re:Desktop alebo notebook (programator)
« Odpověď #45 kdy: 03. 09. 2016, 19:27:47 »
A co ta integrace, nasazení a statická analýza? Nebo to bez testování posíláš rovnou dál? :D

Integrační testy dělám samozřejmě také, o deployment se mi stará server.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #46 kdy: 03. 09. 2016, 19:29:54 »
Onsite to akoze by sa mi nejaky sa mi nejaky kablikar labzoval po byte alebo nebodaj v robote? No way. Menej otravne je, ked to ide do servisu.

To ma tu vyhodu, ze ho mate na ocich a vidite, jestli vam nekrade data. Vyhodne pro lidi, kteri nic nesifruji, kterych je vetsina.

javaman ((

« Odpověď #47 kdy: 03. 09. 2016, 19:31:01 »
A co ta integrace, nasazení a statická analýza? Nebo to bez testování posíláš rovnou dál? :D

Takže za 2 vteřiny je to vše hotové včetně testu nasazení a posíláš, jo? To je dobrý...

Kit

« Odpověď #48 kdy: 03. 09. 2016, 19:33:52 »

Takže za 2 vteřiny je to vše hotové včetně testu nasazení a posíláš, jo? To je dobrý...

Mám pochopení, že v Javě ti to trvá trochu déle...

javaman ((

« Odpověď #49 kdy: 03. 09. 2016, 19:36:06 »
Tam je to v desítkách minut u menších projektů na rychlém stroji. Problém je v tom, že to bude zase nějaká Kiťárna a nic v buildu nemáš.

Kit

« Odpověď #50 kdy: 03. 09. 2016, 19:47:31 »
Tam je to v desítkách minut u menších projektů na rychlém stroji. Problém je v tom, že to bude zase nějaká Kiťárna a nic v buildu nemáš.

Proč bych měl dělat kompletní rebuild?

marek26

« Odpověď #51 kdy: 03. 09. 2016, 20:04:26 »
To je tady na foru normalni, takovych chytraku je tady spousta.

Samozrejme nejflexibilnejsi reseni je notebook + dok, ale pokud uz notebook mas od zamestnavatele a budes ho mit i do budoucna, tak ja rikam DESKTOP.

Ty vole, píše, že je freelancer, tak toho od zaměstnavatele mít moc nebude, neasi. To platí i pro toho druhýho chudáka, co tu zmiňoval služební počítač do 700 EUR (eh).
Ja mam od zakaznika notebook. Moj notebook by mi nestacil na plrealnu pracu.

Aha, takže jsi zaměstnanej, a hraješ si na živnostníka. Přeji bohatou penzi.
Myslim, ze to tu nepreberame a teba do toho nic ;).

K tomu MacBooku, tiez mi pride strasne drahy a za tie peniaze by dom mal lepsi stroj. Zas nie som fanusik apple produktov

javaman ((

« Odpověď #52 kdy: 03. 09. 2016, 20:09:02 »

Abych věděl, jestli jsem to celé nezkurvil? :D

Kit

« Odpověď #53 kdy: 03. 09. 2016, 20:17:37 »

Abych věděl, jestli jsem to celé nezkurvil? :D

Proč bych měl? Snad mám nějaké postupy, které tomu brání, ne?

Zatopek

« Odpověď #54 kdy: 03. 09. 2016, 20:45:38 »
Vážení diváci, nyní můžeme sledovat v přímém přenosu, jak dva magoři se zbytnělým egem zlikvidují diskusi o úplně jiném tématu. Tento jev zde na rootu můžete sledovat pravidelně a vždy se stejnými aktéry.

2 balki: To je o vkusu každého soudruha. Já mám rád, když mám servisáka pod dohledem. To, že příjde do mé kanceláře, kam mi chodí klienti, mě vůbec netrápí.

2 marek26: Obecně bys musel z nějakého důvodu chtít OS X, jinak Mac nemá moc smysl a je to celkem drahý notebook v v nadprůměrné konfiguraci. Co bych u MBP ocenil je displej (podani barev a rozlišení, kdyby byl matný, tak je dokonalý), touchpad (přestože se výrobci snaží ho napodobit již řadu let, tak až poslední facelift Dell XPS 13 se kvalitou touchpadu přiblížil) a SSD připojené na PCI-E, což je frkot). Měl jsem asi 2 měsíce erární MBP 15 v top konfiguraci a asi nestěžoval jsem si, ale ty peníze bych za něj nedal, takovou užitnou hodnotu to prostě nemá.

javaman ((

« Odpověď #55 kdy: 03. 09. 2016, 20:53:10 »
Tak balki a marek26 to myslí dobře a určitě to nechtějí rozvrátit.

To bych chtěl vidět :D

Kit

« Odpověď #56 kdy: 03. 09. 2016, 20:57:33 »
Tak balki a marek26 to myslí dobře a určitě to nechtějí rozvrátit.

To bych chtěl vidět :D

Ty postupy určitě znáš, možná je jen nedodržuješ. SOLID a TDD.

javaman ((

« Odpověď #57 kdy: 03. 09. 2016, 21:00:30 »
Ty testy nemůžeš pouštět, tak pak nevíš, jestli jsi něco nepokazil. A SOLID mi zrovna s chybou nasazení, nebo třeba výkonem, asi moc nepomůže.

balki

« Odpověď #58 kdy: 03. 09. 2016, 21:06:44 »
Zatopek:
mnel sem puceny 2 mesice == expert

Mna apple neplati. Takze slubujem, ze sa nebudem tu uz angazovat az na tento prispevok. Ale ako dalsiu vyhodu mac* pocitacov by som vyzdvihol maly pocet konfiguracii. Tj. vo windows pravidelne a na linuxe obcas sa stane, ze sa rozos**e update operacneho systemu kvoli tomu, ze tvorcovia nemaju k dispozicii vsetky konfiguracie, na ktorych bude system bezat. U mac os sa mi take nestalo, lebo v apple si to mozu otestovat. Ludia maju problemy pri prechode na novu verziu s niektorymi programami, ale prechod na nove verzie nie je povinny a nebyva tak casto. Pravidelne updaty su vsak bezproblemove.

Kit

« Odpověď #59 kdy: 03. 09. 2016, 21:10:36 »
Ty testy nemůžeš pouštět, tak pak nevíš, jestli jsi něco nepokazil. A SOLID mi zrovna s chybou nasazení, nebo třeba výkonem, asi moc nepomůže.

Kde jsi přišel na to, že nemohu pouštět testy? Spouštím si je přímo z editoru.

SOLID ti pomůže s robustním návrhem. Když pak jednu komponentu upravíš, na ostatních nemusíš nic měnit a tak si je ani nemáš jak rozbít.

Navíc se tohle skutečně dá provozovat i na slabém stroji. Žádný extra výkon to nežere.