Desktop alebo notebook (programator)

Ivan Nový

Re:Desktop alebo notebook (programator)
« Odpověď #75 kdy: 05. 09. 2016, 10:59:48 »
Kite ty jsi tomu ted nasadil korunu... kolik takovych AiO jsi v zivote videl? Kolik z nich melo zasadne vyssi vykon nez vykonne notebooky? Chladi se to stejne blbe, upgraduje se to stejne blbe...  Ma to vyuziti jen ve velmi specialnich pripadech a tento to rozhodne neni.

K čemu potřebuješ výkon?
AiO se upgraduje velice dobře, za dva roky si koupíte celý nový, s vyšším výkonem. U desktopu vám část výkonu zůstane původní, jinak by to nebyl upgrade a zůstala vám jen skříň. I když jsem kupoval desktopy, stejně jsem je nikdy neupgradoval, ale koupil desktop nový. Upgradování je jen taková obchodní vějička, obchodní trik, když vám prodávají desktop.

« Odpověď #76 kdy: 05. 09. 2016, 11:11:42 »
Kite ty jsi tomu ted nasadil korunu... kolik takovych AiO jsi v zivote videl? Kolik z nich melo zasadne vyssi vykon nez vykonne notebooky? Chladi se to stejne blbe, upgraduje se to stejne blbe...  Ma to vyuziti jen ve velmi specialnich pripadech a tento to rozhodne neni.

K čemu potřebuješ výkon?
AiO se upgraduje velice dobře, za dva roky si koupíte celý nový, s vyšším výkonem. U desktopu vám část výkonu zůstane původní, jinak by to nebyl upgrade a zůstala vám jen skříň. I když jsem kupoval desktopy, stejně jsem je nikdy neupgradoval, ale koupil desktop nový. Upgradování je jen taková obchodní vějička, obchodní trik, když vám prodávají desktop.

To zalezi na tom, co jsi zac.
Lidi, co upgradeuji, jsou ocividne minorita, ale na druhou stranu existuji a tipnul bych si, ze na rootu budou zastopeni vyrazne nadprumerne.

dustin

« Odpověď #77 kdy: 05. 09. 2016, 11:27:15 »
Do desktopu si samozřejmě přidávám disky, doplňuji RAM, měním grafiku kvůli třetímu monitoru atd. Někdo to využije, někdo ne. Pokud vývojář potřebuje výkon, skoro bych to předpokládal...

« Odpověď #78 kdy: 05. 09. 2016, 14:51:07 »
Osobně už mnoho let praktikuji to, že mám lightweight notebook, kterému vydrží baterka, a na něm otevřené SSH, browser, a občas LOo. Veškerá práce je pak přes SSH vzdáleně na něčem, čemu se dá jednoduše přidávat paměť, procesory, migrovat na silnější stroj, atp.

Ale pak taky záleží na tom, co chcete na tom ntb hrát.

javaman ()

« Odpověď #79 kdy: 05. 09. 2016, 15:21:12 »
Javamane, Javamane, ostatní jsou lopaty, jenom ty jsi motyka?

4) Z integračního branche, do kterýho pošlu odladěnou část kódu po unit testu, si to večer sosne pan Jenkins a dá si noční směnu. Ráno vím, jestli se něco rozbilo nebo ne.

Ne, lopata je ne moc lichotivý název pro někoho, kdo se živí jako programátor, ale programovat neumí. To je tak 80 % programátorů.

Takže to víš až ráno? :D Tak to je super, s tebou bych chtěl dělat. A projekt se plánuje na 5 let a s vodopádem, ne?

marek26

« Odpověď #80 kdy: 05. 09. 2016, 15:55:43 »
co si za trolla? v hlave mas vsetko v poriadku?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #81 kdy: 05. 09. 2016, 16:19:45 »
Osobně už mnoho let praktikuji to, že mám lightweight notebook, kterému vydrží baterka, a na něm otevřené SSH,...

Coz je pro cele muze, zocelene vetry rentgenova zareni CRT monitoru, kteri dokazi programovat ve vimu a to kazdy neumi.

javaman ()

« Odpověď #82 kdy: 05. 09. 2016, 16:38:36 »
Osobně už mnoho let praktikuji to, že mám lightweight notebook, kterému vydrží baterka, a na něm otevřené SSH,...

Coz je pro cele muze, zocelene vetry rentgenova zareni CRT monitoru, kteri dokazi programovat ve vimu a to kazdy neumi.

To jo, programovat v textovém editoru musí být strašně náročné. Kam se hrabe složité IDE, kde je hromada voleb a potřebuješ roky, abys to vůbec dokázal použít.

Ivan Nový

« Odpověď #83 kdy: 05. 09. 2016, 17:03:10 »

K čemu potřebuješ výkon?

Lidi, co upgradeuji, jsou ocividne minorita, ale na druhou stranu existuji a tipnul bych si, ze na rootu budou zastopeni vyrazne nadprumerne.
A právě proto AiO je originální myšlenka. Když už upgrade, tak nový počítač a starý využít v domácím cloudu. Získáte radost z nové technologie a výkon zvýšíte o 80%. Ještě se naučíte trochu pracovat s cloudovými technologiemi.

JSH

« Odpověď #84 kdy: 05. 09. 2016, 17:20:28 »
.... Když už upgrade, tak nový počítač a starý využít v domácím cloudu. ...
:o  ::)

Existuje vůbec nějaký stroj, který je na serverové nasazení ještě nevhodnější než AiO? To už je skoro lepší z něho udělat prkýnko na zeleninu, než tohle.  ;D

« Odpověď #85 kdy: 05. 09. 2016, 17:22:51 »

K čemu potřebuješ výkon?

A právě proto AiO je originální myšlenka. Když už upgrade, tak nový počítač a starý využít v domácím cloudu. Získáte radost z nové technologie a výkon zvýšíte o 80%. Ještě se naučíte trochu pracovat s cloudovými technologiemi.

Si delas legraci? AIO v domacim cloudu?
Vazne AIO? A vazne mas dojem, ze neco takoveho, jako "domaci cloud" (a tim nemyslim "cloud" ale cloud" existuje u lidi, kteri neupgradeuji?

alda

« Odpověď #86 kdy: 05. 09. 2016, 17:51:39 »
Doufam, ze tyto rady si nikdo nebere k srdci a nebot tu vidim jednu perlu za druhou

Kit

« Odpověď #87 kdy: 05. 09. 2016, 18:46:34 »
Osobně už mnoho let praktikuji to, že mám lightweight notebook, kterému vydrží baterka, a na něm otevřené SSH, browser, a občas LOo. Veškerá práce je pak přes SSH vzdáleně na něčem, čemu se dá jednoduše přidávat paměť, procesory, migrovat na silnější stroj, atp.

Přesně takhle to mám a jsem s tímto řešením velmi spokojen. Výkon Xeonu si tak mohu dopřát i na netbooku...

javaman ()

« Odpověď #88 kdy: 05. 09. 2016, 19:17:17 »

Přesně takhle to mám a jsem s tímto řešením velmi spokojen. Výkon Xeonu si tak mohu dopřát i na netbooku...

Takže mi chceš říct, že Idea přes to běží jako lokálně?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #89 kdy: 05. 09. 2016, 19:29:53 »
To jo, programovat v textovém editoru musí být strašně náročné. Kam se hrabe složité IDE, kde je hromada voleb a potřebuješ roky, abys to vůbec dokázal použít.

A vis, ze asi jo? Ono treba ve vimu se asi dost blbe krokuji programy, jako to delas ty, kdyz hledas, co jsi kde zprasil.

A právě proto AiO je originální myšlenka. Když už upgrade, tak nový počítač a starý využít v domácím cloudu.

Ano, domaci kloud. To je opravdu rajcovna myslenka, po ktere nasleduje rajcovna faktura za elektriku.