Desktop alebo notebook (programator)

marek26

Desktop alebo notebook (programator)
« kdy: 01. 09. 2016, 22:08:01 »
pracujem ako SZCO (vyvojar) a rad by som si kupil novu masinu. cena je tak do 1700e  (chcem dat do odpisov). viac sa priklanam k desktopu, nakolko mam notebook od firmy, pre ktoru pracujem. u desktopu vidim moznost dalsieho rozsirenia, ale zas sa neda prenasat. chcem to na pracu (vyvoj) a aj na nejake hry.
dakujem vam za rady :)

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Desktop alebo notebook (programator)
« Odpověď #1 kdy: 01. 09. 2016, 22:37:27 »
A jaka je presne otazka? Nikde nevidim otaznik.

marek26

« Odpověď #2 kdy: 01. 09. 2016, 23:16:12 »
ci by ste odporucili kupit radsej notebook alebo desktop a preco?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 01. 09. 2016, 23:58:19 »
To je ale blba otazka. Chcete s tim drepet porad na jednom miste? Kupte si desktop. Chcete s tim pobihat? Kupte si notebook. Potrebujete rozsirovat HW? Kupte si desktop. Nepotrebujete rozsirovat HW? Kupte si desktop nebo notebook.l

Nebo pokud s tim budete pobihat, ale v ramci jedne site, tak si kupte oboji a pokud hodlate vyvijet neco, co ma distribuovany kompilator, tak ho pouzijte. Muzete si tak koupit nadupany desktop a stary notebook z bazaru s dobrym displayem a klavesnici a pojede to take.

P.S.: Opravdu netusim, co je to SZCO.

« Odpověď #4 kdy: 02. 09. 2016, 07:32:47 »
Osobně jsem toto taky rešil.

Mám Lenovo ThinkPad T420:
i7 CPU
16GB RAM
Intel + NVIDIA grafarnu (tuším že tam jsou 1GB?)
1x 500GB SSD + 2TB obyc HDD na data

Když potřebuji pracovat hodím do dokyny na které mám připojené další 2 externí monitory + klavesnici a myš

ale když potřebuji, prostě to z dokyny vyndám a jedu
Když chceš, dokážeš vše!

marek26

« Odpověď #5 kdy: 02. 09. 2016, 07:40:57 »
To je ale blba otazka. Chcete s tim drepet porad na jednom miste? Kupte si desktop. Chcete s tim pobihat? Kupte si notebook. Potrebujete rozsirovat HW? Kupte si desktop. Nepotrebujete rozsirovat HW? Kupte si desktop nebo notebook.l

Nebo pokud s tim budete pobihat, ale v ramci jedne site, tak si kupte oboji a pokud hodlate vyvijet neco, co ma distribuovany kompilator, tak ho pouzijte. Muzete si tak koupit nadupany desktop a stary notebook z bazaru s dobrym displayem a klavesnici a pojede to take.

P.S.: Opravdu netusim, co je to SZCO.

SZCO je - samostatne zarobkovo cinna osoba, v CR je to OSVC.

dustin

« Odpověď #6 kdy: 02. 09. 2016, 08:16:46 »
Tak ono stačilo to slovenské SZCO hodit do googlu, taky jsem to neznal...

Ivan Nový

« Odpověď #7 kdy: 02. 09. 2016, 09:03:53 »
Kupte si all-in-one. Získáte velký monitor a v případě potřeby jednoduše přestěhujete. Možnost rozšíření počítače reálně využije tak 1% lidí.

« Odpověď #8 kdy: 02. 09. 2016, 09:18:08 »

i7 CPU
16GB RAM

Když potřebuji pracovat hodím do dokyny na které mám připojené další 2 externí monitory + klavesnici a myš

Mas 2 nebo 4 jadra i7?
Jsem na tom dost podobne, jen i7-QM je jeste v planech a stve me, ze nelze poresit fullhd ips :-(
Děkuji za možnost editace příspěvku.

« Odpověď #9 kdy: 02. 09. 2016, 09:47:25 »

i7 CPU
16GB RAM

Mas 2 nebo 4 jadra i7?
Jsem na tom dost podobne, jen i7-QM je jeste v planech a stve me, ze nelze poresit fullhd ips :-(
¨
Mám 4 jadro i7 :) osobně ani nejak nemam potrebuji fullhd ips :) Nevidim moc velke vyhody :-)
Když chceš, dokážeš vše!

marek26

« Odpověď #10 kdy: 02. 09. 2016, 10:02:23 »
Ivan Novy:
rozsirenie desktopu je dobra moznost, pretoze taka pamat ide rozsirit az na 32gb dokonca aj 64gb aj viac, ak to podporuju zakladna doska a procesor. do notebooku, aspon co som ja videl, sa da rozsirit na max 16gb.

PetrM

« Odpověď #11 kdy: 02. 09. 2016, 10:48:15 »
Záleží co programuješ. Já třeba mám ve "vývojářské mašině" 2x grafiku a PCI karty s portama navíc (USB to nezvládalo).  A jsou tam i dva další extra HDD pro zálohu NASu.

Na cesty levnej noťas + VPN + SSH + ...

« Odpověď #12 kdy: 02. 09. 2016, 11:12:04 »
Ivan Novy:
rozsirenie desktopu je dobra moznost, pretoze taka pamat ide rozsirit az na 32gb dokonca aj 64gb aj viac, ak to podporuju zakladna doska a procesor. do notebooku, aspon co som ja videl, sa da rozsirit na max 16gb.
Notebooky s moznosti 32GB RAM docela bezne existuji a to tak ze uz dlouho - akorat ne uplne v malych rozmerech. Viz napr staricky thinkpad W520

« Odpověď #13 kdy: 02. 09. 2016, 11:13:05 »
Mám 4 jadro i7 :) osobně ani nejak nemam potrebuji fullhd ips :) Nevidim moc velke vyhody :-)
Casto jezdim pracovat ven a ten display je dost mizernej v tomhle smeru. No a co se tyce rozliseni tak kazdy pixel dobry - namlsanost ze 4k.

« Odpověď #14 kdy: 02. 09. 2016, 11:40:19 »
Casto jezdim pracovat ven a ten display je dost mizernej v tomhle smeru. No a co se tyce rozliseni tak kazdy pixel dobry - namlsanost ze 4k.

Je pravda ze ja moc venku nejsem a kdyz jo, tak me to nijak nelimituje.

4K jsem jeste nezkousel :-P
Když chceš, dokážeš vše!