Desktop alebo notebook (programator)

jurdo

Re:Desktop alebo notebook (programator)
« Odpověď #30 kdy: 03. 09. 2016, 09:46:57 »
Pokual sa programator potrebuje pytat na takuto vec asi to moc dobry programator nebude. 1700€ je co za limit na stroj? Co za veci programujes? 95% programatorov co poznam funguje na sluzobnych notebookoch do 700€ a ty nevies ci chces klasicky stroj alebo notebook?
Poradim ti. Kup notas svelkou obrazovkou a dock kde si napojis dalsie dva monitory. K tomu poriadne mysitko a klavesnicu das keyboard. A do 1700€ sa mzsis zmestit aj s tym, ze dalsi upgrade spravis za 5 rokov, hoci si myslim ze si to napisal spatne a potrebujes to na hranie s obcasnym pokusom napisat hallo world v cečku.  V tom pripade si kup normalny stroj s dusikovym chladenim, 16 tlacitkovou mysou, 7farebnouklavesnicou a na monitor sa vybodni a kup si projektor
Urcovat kvalitu programatora podla toho, ked sa spyta na odporucanie aky stroj uprednostnit? Divne metody na posudzovanie kvality. A do stroja chcem investovat aj preto, lebo to mozem dat do nakladov. A ano sem-tam si aj nieco zahram, ale nie je to primarna zalezitost

Zatopek

« Odpověď #31 kdy: 03. 09. 2016, 10:08:32 »
To je tady na foru normalni, takovych chytraku je tady spousta.

Samozrejme nejflexibilnejsi reseni je notebook + dok, ale pokud uz notebook mas od zamestnavatele a budes ho mit i do budoucna, tak ja rikam DESKTOP. Za ty peníze poridis hodne vykonny stroj (i7, 32GB RAM, SSD + HDD) se slusnym 4K nebo 2 x QHD displeji. Navic kdyz budes pracovat na NTB a budes potrebovat vykon, vzdycky muzes projekt kompilovat na tom desktopu pres RDP, VNC, SSH ...
A kdyz si budes chtit zahrat hru, na kterou nebude stacit integrovane GPU (Skylake uz je ma celkem slusne) tak za 200€ koupis nejakou mainstreamovou grafiku (treba GF1060) a zahrajes si cokoliv.

I kdyz je 1700€ celkem dost, tak na ntb+dok+displej(e) uz je to dost omezeny rozpocet na to, abys na tom mohl hrat narocnejsi hry.

marek26

« Odpověď #32 kdy: 03. 09. 2016, 10:17:45 »
Tiez sa mi to pozdava ako najvhodnejsie riesenie. Este ma napadlo, ze co tak MacBook?

Zatopek

« Odpověď #33 kdy: 03. 09. 2016, 10:44:45 »
MacBook je notebook se vsemi plusy i minusy.  Pokud vylozene touzis po OSX, tak bych ho nezatracoval, ale za tu cenu co stoji slusna konfigurace MBP 13 nebo 15 si koupis spickovy dokovatelny notebook i s dokem ve stejné konfiguraci a jeste ti zbyde na monitor.

balki

« Odpověď #34 kdy: 03. 09. 2016, 11:08:56 »
Cudne, radim aplikovat cistenie cakier, savo, alebo citanie manualu. Jedno z toho zaberie.
ukaz mi jak na Ubuntu rozjedes xrdp tak, aby skutecne fungovalo. A ver tomu, ze manualu apod jsem procetl hodne. Upozornuju, ze jine DE nez Unity nechci protoze mi nevyhovuji. (do polozky KVALITNI beru treba taky mnozstvi prenasenych dat)

Tak kde je vola, tam je cesta. Ja bezim xrdp na ubuntu mate a ide vporiadku. Problem mozu su veci s hw akceleraciou, ale to sa resi tak, ze sa nainstaluje mesa, ktora ma sw rendering.  Najprv napisete, ze je nieco nekvalitne, a potom si date podmienku, ze tam musi byt obskurne unity, ktore funguje ako tamagochi. No teda ok ...

Ak je issue prenasana velkost, odporucam tightvnc, to som bezal cez dost ubohe linky.

balki

« Odpověď #35 kdy: 03. 09. 2016, 11:30:20 »
MacBook je notebook se vsemi plusy i minusy.  Pokud vylozene touzis po OSX, tak bych ho nezatracoval, ale za tu cenu co stoji slusna konfigurace MBP 13 nebo 15 si koupis spickovy dokovatelny notebook i s dokem ve stejné konfiguraci a jeste ti zbyde na monitor.

Pridam svoju skusenost. Dal som macbook pro do autorizovaneho servisu. Notebooku niekedy zadrbalo a vypadaval. Zistili, ze je vada na motherboarde, objednali novy motherboard. O dva dni som to mal hotove ako na koni. Normalne som zostal zarazeny. Ked si spomeniem, aku torturu som podstupil pri inych znackach, kde mi pocitac pred nosom zapli a tvrdili, ze mu nic nie je + po "servise" mi ho vratili s tou istou chybou.

hu

« Odpověď #36 kdy: 03. 09. 2016, 13:02:46 »

Samozrejme nejflexibilnejsi reseni je notebook + dok, ale pokud uz notebook mas od zamestnavatele a budes ho mit i do budoucna, tak ja rikam DESKTOP.

Ty vole, píše, že je freelancer, tak toho od zaměstnavatele mít moc nebude, neasi. To platí i pro toho druhýho chudáka, co tu zmiňoval služební počítač do 700 EUR (eh).

zatyeu

« Odpověď #37 kdy: 03. 09. 2016, 13:07:35 »
Tak si "ty vole" přečti, co psal v op.

marek26

« Odpověď #38 kdy: 03. 09. 2016, 13:29:44 »

Samozrejme nejflexibilnejsi reseni je notebook + dok, ale pokud uz notebook mas od zamestnavatele a budes ho mit i do budoucna, tak ja rikam DESKTOP.

Ty vole, píše, že je freelancer, tak toho od zaměstnavatele mít moc nebude, neasi. To platí i pro toho druhýho chudáka, co tu zmiňoval služební počítač do 700 EUR (eh).
Ja mam od zakaznika notebook. Moj notebook by mi nestacil na plrealnu pracu.

hu

« Odpověď #39 kdy: 03. 09. 2016, 13:45:34 »

Aha, takže jsi zaměstnanej, a hraješ si na živnostníka. Přeji bohatou penzi.

javaman ((

« Odpověď #40 kdy: 03. 09. 2016, 14:03:59 »

Aha, takže jsi zaměstnanej, a hraješ si na živnostníka. Přeji bohatou penzi.

Normální dnešní švarc. Jsou toho plné banky a velké firmy.

Zatopek

« Odpověď #41 kdy: 03. 09. 2016, 15:18:51 »

Pridam svoju skusenost. Dal som macbook pro do autorizovaneho servisu. Notebooku niekedy zadrbalo a vypadaval. Zistili, ze je vada na motherboarde, objednali novy motherboard. O dva dni som to mal hotove ako na koni. Normalne som zostal zarazeny. Ked si spomeniem, aku torturu som podstupil pri inych znackach, kde mi pocitac pred nosom zapli a tvrdili, ze mu nic nie je + po "servise" mi ho vratili s tou istou chybou.

U business notebooku (Dell Latitude a Precision, Lenovo ThinkPad) je standardem NBD onsite zaruka.  Prodal jsem jich za posledni roky stovky a jen ve 2 pripadech NBD nezafungovalo, protoze nebyl dil v CR, ale šel z evropskeho skladu, takže technik opravu provedl až po 2 dnech od nahlaseni zavady. Na tohle kdyz si clovek zvykne, tak mu prijde velice obskurni nosit notebook za 30k+ do servisu :)

balki

« Odpověď #42 kdy: 03. 09. 2016, 17:51:01 »

U business notebooku (Dell Latitude a Precision, Lenovo ThinkPad) je standardem NBD onsite zaruka.  Prodal jsem jich za posledni roky stovky a jen ve 2 pripadech NBD nezafungovalo, protoze nebyl dil v CR, ale šel z evropskeho skladu, takže technik opravu provedl až po 2 dnech od nahlaseni zavady. Na tohle kdyz si clovek zvykne, tak mu prijde velice obskurni nosit notebook za 30k+ do servisu :)

Onsite to akoze by sa mi nejaky sa mi nejaky kablikar labzoval po byte alebo nebodaj v robote? No way. Menej otravne je, ked to ide do servisu.

Kit

« Odpověď #43 kdy: 03. 09. 2016, 19:16:39 »
Bych chtěl vidět kompilaci větších projektů na těch malých chrastítkách. Pořádné osmijádro+, což něco samozřejmě sní, ničím nenahradíš. Nevím, proč bych měl čekat na všechno, když to můžu mít rychleji. NB je tak na Office a pro manažery.

Build se dá dělat i na noťasu, jenom člověk nesmí moc používat Rebulid All a Clean. Ale práce na jednom nebo dvou modulech je v pohodě, pokud modul není blob na 20 kLOC. Standardně mám moduly do 1000 řádků, měním maximálně čtyři. Na aktuálním projektu build 10s, z toho cca 9,5s linkování... Takže nic tragickýho.

Také to dělám tímto způsobem, jen moduly mívám kratší (v OOP je všechno krátké). Kompilace + jednotkové testy obvykle zaberou jen 1-2s i na netbooku, což vůbec nevidím jako problém.

javaman ((

« Odpověď #44 kdy: 03. 09. 2016, 19:19:47 »
A co ta integrace, nasazení a statická analýza? Nebo to bez testování posíláš rovnou dál? :D