Nová podoba roota (beta)

Re:Nová podoba roota (beta)
« Odpověď #60 kdy: 17. 09. 2015, 15:09:42 »
To co mi ale velmi vadi su redakcne tipy na vrchu stranky a ich bulvarne a zavadzajuce nazvy z kolotoca...

Redakcne tipy su fajn, ale dajte im ich SKUTOCNE nazvy a nie tieto nezmysly.  ;)

Za sebe rovnou říkám, že pokud tam nebudou názvy odpovídající skutečnosti, normálně si to zablokuju.
( http://forum.root.cz/index.php?topic=11082.msg142154#msg142154 )

« Odpověď #61 kdy: 17. 09. 2015, 15:13:24 »
Souhlasim s tim, ze zpravicky vlevo jsou jak pest na oko. oci u nas left-to-right zacinaji vlevo.

To, ze dlazdicoidni grid vypis povazuju za hloupy, je asi spis osobni preference a hloupy moderni trend ktery snad brzy zase prejde. Prednost "koukavym obrazkum" pred delsim perexem bych tady na relativne odbornem serveru necekal, je to bulvarni styl.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

Pavouk106

• 2 399
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #62 kdy: 17. 09. 2015, 15:27:56 »
Na chybějící perexy poukazovalo víc lidí už na screenshotech, než šla beta do světa. Fakt nemá velkej smysl dávat ilustrační obrázky namísto perexu. Spíš sena ten článek vykašlu, když uvidim logo firmy. Naopak, krátkej popis obsahu článku mě může přilákat ke kliknutí.

Lol Phirae

« Odpověď #63 kdy: 17. 09. 2015, 16:00:59 »
Návod: vlevo jsou zprávičky, vpravo články přerušené fórem. Mně to přijde naopak velmi jednoduché. Zkuste trochu lépe popsat, v čem je konkrétně problém.

"Problém" bude v tom, že u nás čtema zleva doprava. Možná se chystáte na období, až nás tady na pozvání Angely převálcují "uprchlíci", ale myslím, že to nebude ta správná cílová skupina čtenářů ...

P.S. Ta kolotočová bulvární hrůzna a la Blesk dole, to je teda dílo...

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #64 kdy: 17. 09. 2015, 17:43:17 »
Za me:
  • NE animovane logo, zbytecne to odvadi pozornost na objekt, ktery neni navic ani aktivni (uz jsem na strance root, nepotrebuji na ni jit znovu)
  • clankove dlazdice moc nemusim (radeji bych stavajici formu clanku - pod sebou, obrazek nalevo a vice textu napravo), ale pokud na nich trvate, tak zmensete obrazek, pridejte na objemu textu a hlavne to udelejte opravdu pres celou sirku stranky; plytva se mistem na sede pruhy, pritom by mohlo byt klidne o sloupec (mozna i dva) vic
  • dvojita horni lista mi neprijde stastna, neslo by ji slit do jedne?
  • forum musi byt mnohem vyse, idealne viditelne hned po nacteni stranky
  • hamburger mi prijde maly i pro desktop (vyssi rozliseni), natoz pro smatla veci
  • prvni clanek je prilis obrovsky, na fullhd mi zabira snad polovinu stranky - chci videt vice clanku, pripadne tam mit to forum
  • tmavy skin by byl hezky, bylo by dobre to tvorit od zacatku s timto pozadavkem - pak by se akorat v css preprocessoru prepnulo par promennych a meli byste hotovo
  • skladka ve spod stranky musi pryc (nebo predelat na pouze prvni radek viditelny a zbytek po naklepnuti)
  • reklamni baner nahore se mi nelibi - rozbiji layout (ma jinou sirku nez grid pod ni). resenim je asi umistit ji do divu s pozadim, ktery bude sirkou sedet zbytku stranky
  • (asi subjektivni) nelibi se mi glow tagu pres obrazky clanku (např. školení, redakční tip). nesedi mi se zbytkem flat vzhledu
  • svg ikony jsou v nekterych velikostech urizle, jednim z reseni je pridat primo do svg "padding" (tj. nelepit grafiku az na okraj)
  • jobs reklama (pokud lze customizovat) - naduziti podtrzeni, font a barvy nesedi atd.
  • neoddelena sklik reklama od textu clanku povede IMO akorat k blokovani vsech reklam
  • u obrazku v clanku zvazit, zda nejit do obtekanych (např. obr. "První vydaný certifikát, zatím ovšem nedůvěryhodný" v "Let's Encrypt" zabira na sirku tak 10%)
  • v "ctete dale" vypada celkem divne, kdyz radkek vyjde tak, ze obsahuje pouze jednu polozku a radek nad nim ma plny pocet
  • fotka u clanku je divne orizla - zbytecne moc pozadi nad hlavou, pritom je usekla brada (alespon u p. krcmare)
  • reklama na zalohu dat vlevo je animovana (minimalne pro me = blokovani vsech reklam)
  • barevne na me pusobi zbytecne divoce ta zelena u komentaru "+ 36 NÁZORŮ" (nestacila by oranzova/cervena?)
  • o rozsypanem layoutu v podstrance "clanky" asi vite
  • podstranka "akuality" - zarovnani pagination ne na stred je hodne divne
  • podstranka "akuality" - vlozene reklamy nejsou zarovnane
  • podstranka "prace v it" - opet naduziti podtrzeni (tipuju tak na 90% obsahoveho textu, fuj)
  • podstranka "vyhledani" - pri nacteni (protoze je prilis kratka; ve full hd) je zobrazen pouze jeden radek ze smetiste, sede pozadi nesaha az ke spodu stranky
  • podstranka "vyhledani" - maly text na tlacitku
  • vlevo zpravicky, sipka u "Zobrazit vše" mi prijde hodne napasovana na text

Snad jsem na nic nezapomnel.

Dlouhé scrollování je zlo, ať se frikulíni tvořící jednostránkové weby snaží tvrdit cokoliv. Myslete na to prosím. Díky

termin "jednostránkové weby" (SPA) opravdu neznamena, ze vzdy musite moc skrolovat (obsah se muze dynamicky menit po kliku v menu, viz Angular UI Router).

voltaren

« Odpověď #65 kdy: 17. 09. 2015, 18:01:50 »
Az mi luto prislo, ked som sa pozrel, ze niekedy ten root aj pekne vyzeral a bol prehladny:
http://i.iinfo.cz/urs/Root-stary-123270622411092.png
[/quote]

Staré no jednoduché. Vtedy som ho ešte nepoznal. Kebyže zjednodušili súčasnú stránku, tak tomu poviem krok vpred. Ak to bude vyzerať tak, jak sa tu prezentuje "Beta" verzia, tak Root zablokujem. How!

TKL

« Odpověď #66 kdy: 17. 09. 2015, 18:40:44 »
Dlouhé scrollování je zlo, ať se frikulíni tvořící jednostránkové weby snaží tvrdit cokoliv. Myslete na to prosím. Díky

termin "jednostránkové weby" (SPA) opravdu neznamena, ze vzdy musite moc skrolovat (obsah se muze dynamicky menit po kliku v menu, viz Angular UI Router).

Nepovídejte :-)
Nic to ovšem nemění na tom, co jsem napsal.

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #67 kdy: 17. 09. 2015, 19:31:31 »

Nepovídejte :-)
Nic to ovšem nemění na tom, co jsem napsal.

Nemusi nutne byt. I kdyz je stranka na vysku dlouha, pokud je vhodne doplnena o vzdy viditelne menu (nejlepe se signalizaci kde prave ctenar je) tak to IMO neni tak spatne. Sam preferuji ale take klasicke rozdeleni na vice podstranek (je celkem jedno, jak technicky provedenych).
  A samozrejme cim vyse je prvek, tim dulezitejsi (trochu problem s dlouhymi strankami) - proto nechapu, co dela forum az dole ???. Kdyz nad tim premyslim, tak nejvice casu z rootu stravim prave zde...

kanter

« Odpověď #68 kdy: 17. 09. 2015, 19:45:39 »
Naprostý chaos, něco jako design Aktuálně  :-[

30f9k

« Odpověď #69 kdy: 17. 09. 2015, 20:17:30 »
Naprostý chaos, něco jako design Aktuálně  :-[

Normální dlaždice. To je dnes móda. Prostě web dnes používa čím dál víc debilů a mají ty dotykový šmrdláče, takže se jim web musí přizpůsobit. Obrovské barevné plochy ve kterých se ztrácí nějaký text. Ale debilové prý to tak líp vidí. Když je posadí k počítači se GUI (nebo webem) jak jsme byli zvyklí před 15 lety, jsou v koncích. To je prostě nová doba...

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #70 kdy: 17. 09. 2015, 21:06:47 »
Vim, ze kritizovat je snadny, ale... Nemohl se nejdriv nechat vyplnit ctenarema nejaky dotaznik a az pak zacit delat na novem designu? Podle fora to totiz vypada, ze se skoro nikomu ten novy design nelibi. No, v nejhorsim si to holt prestyluju, ale nejsu zrovna nadsenej :(.

ByCzech

« Odpověď #71 kdy: 17. 09. 2015, 21:42:48 »
Návod: vlevo jsou zprávičky, vpravo články přerušené fórem. Mně to přijde naopak velmi jednoduché. Zkuste trochu lépe popsat, v čem je konkrétně problém. Třeba na čem se zasekáváte nebo jak očima postupujete.

Vám to přijde jednoduché, protože znáte obsah webu a najdete ho v jakémkoli rozložení. Všichni ale nejsme šéfredaktoři roota.

« Odpověď #72 kdy: 17. 09. 2015, 22:08:03 »
Ale to já přeci chápu, i když ten design v praxi vidím stejně dlouho jako vy a taky si na něj zvykám. Vlevo jsou zprávičky, vpravo články. Obojí chronologicky řazené. Jen chci trochu lepší popis než „nahouby a zmatek“.

Pamatuji se velmi dobře nasazování toho současného designu, který je dnes podle vás výborný, ale tenkrát byl podle bouřlivé diskuse hrozný, nepoužitelný a nečitelný. Tenkrát zněly mimo jiné výtky: je to málo kontrastní, zprávičky jsou moc dole, fórum je moc krátké. Dneska čtu: je to moc kontrastní, zprávičky nepatří takhle vysoko a fórum je moc dlouhé.

Franta <xkucf03/>

« Odpověď #73 kdy: 17. 09. 2015, 22:20:22 »
sračka, zahodit a zkusit znovu

+1

Připomíná to různé bulvární žumpy, navíc tuctový web bez vlastní identity.

Kolemjdoucí

« Odpověď #74 kdy: 17. 09. 2015, 22:24:37 »

Dejte si vedle sebe starý a nový:
Starý: 4 nadpisy článků, 3 nadpisy článků s krátkým náhledem, 6 nadpisů článků, 5 témat blogů, 10 témat diskuze, anketa
Nový: 3 nadpisy článků s jednou větou, 6 dlaždic s čímsi, reklama jobs.cz, 3 nadpisy článků s jednou větou, 1 nadpis článku s jednou větou

Je mi jasné, že chcete responzivní design pro mobily a tablety, ale prostě v nové verzi vidím méně a ne nebudu scrolovat dolů jako ko*ot, nejdál jsem ochoten doscrolovat pod diskuze, čtverce pod "Více témat" tak neuvidím a budu ochuzen o komiks. "Let's Encrypt: SSL certifikáty od listopadu zdarma" je font pro nějaké osmdesátileté babičky, ne ?