Pamatuji se velmi dobře nasazování toho současného designu, který je dnes podle vás výborný, ale tenkrát byl podle bouřlivé diskuse hrozný, nepoužitelný a nečitelný. Tenkrát zněly mimo jiné výtky: je to málo kontrastní, zprávičky jsou moc dole, fórum je moc krátké. Dneska čtu: je to moc kontrastní, zprávičky nepatří takhle vysoko a fórum je moc dlouhé.
:-) bod pro vás, Petře :-)
Já myslím, že to hlavní už zaznělo mnohokrát a panuje v tom celkem shoda, tak to s dovolením shrnu:
1) pocit nepřehlednosti, způsoben:
a) přesunutím článků doprava
b) přehnaně velkými ilustračními obrázky
c) titulkem pod nimi a chybějícím/příliš stručným perexem
d) nesmyslným plýtváním místem na desktopovém prohlížeči
2) zprávičky jsou zbytečně vypíchnuty - na místě, které je první na ráně
3) fóra naopak přehnaně potlačena, zcela mimo viditelnou oblast po načtení stránky
4) obecná (až na pár výjimek) nespokojenost s dlaždicovým stylem
To jsou asi hlavní výtky většiny z nás.
Dále pak stojí za zmínku:
5) mixování plnohodnotného obsahu s komerčními texty, maskovanými jako články (ale to myslím celkem solidně objasnil David Slížek na Lupě v článku o blokování reklamy a já osobně s tím nemám problém, pokud by toto byla náhrada za běžné bannery)
6) příliš titěrný hamburger
7) brutální patička, v tomto případě spíše pata nebo patisko
Nakonec je tady celkem častý postesk nad tím, že se přešlo z tradičního tmavého nádechu na světlý, což považuji za subjektivní věc a taky věc zvyku. Ale není myslím úplně od věci trošku dbát na tradici.
A nakonec se párkrát objevila výtka k novému logu. Mi osobně změna fontu nijak zvlášť nevadí, protože ten nápis jsem nikdy za logo nepovažoval. Co podle mě logem ve skutečnosti je, je ta tajemná tvář s odleskem terminálu v brýlích. A po tom mi bude smutno.
Myslím, že to by jako výstup z téhle diskuze mohlo stačit (pokud jsem na něco podstatného zapomněl, omlouvám se). Detaily jako barvy odkazů nebo velikost odsazení obrázku od textu jsou drobnosti, které se samy nějak usadí.