Nová podoba roota (beta)

Lol Phirae

Re:Nová podoba roota (beta)
« Odpověď #90 kdy: 18. 09. 2015, 10:55:10 »
chlapika v brylich

Šmarjá, Johanka se nechala přeoperovat?  :o :o :o

Pavouk106

• 2 399
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #91 kdy: 18. 09. 2015, 10:59:24 »
6. Po přechodu na Archiv článku vidím, že je to po pár normálně rozložených "odkazech" nějak rozpadené (zdrcnuté k pravému okraji).
To jsem tu popisoval asi o dvě strany dřív. Jde to po stránce společně s komerčním sdělením, asi chyba v kódu, neuzavřenej div nebo tak něco. Technickej problém, ne vzhledovej, je to nahlášený tady ve foru i přes formulář, to se musí odstranit.

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #92 kdy: 18. 09. 2015, 11:04:15 »
cd /var/www/root.cz
rm -rf beta
mkdir betav2
cd betav2
vim index.php

asi tak, ne? :-D

A co takhle možnost si hlavní stránku přizpůsobit? Vybrat si počet sloupců 1-5 a do nich si obsah drag&dropnout jako jednotlivé moduly? A ideálně u některých modulů volba řádky/dlaždice a volba velikosti obrázku a délky náhledu textu? V HTML5 to není zase tak moc komplikovaný úkon. A ještě bych navrhoval vypnutí reklam za předplatné? :-D

Já vím, znamená to vyhodit všechno co se udělalo, ale popravdě... v tomto případě je to možná nejlepší cesta. Úpravy do použitelné podoby to rozhodí natolik, že to bude stejně na přepsání :-D

TKL

« Odpověď #93 kdy: 18. 09. 2015, 13:05:50 »
chlapika v brylich

Šmarjá, Johanka se nechala přeoperovat?  :o :o :o

Ale vždyť to je jenom ničím nepodložená legenda, že to je Johanka. A podle mě to teda ona fakt není :-)

« Odpověď #94 kdy: 18. 09. 2015, 13:17:18 »
666. Ajťák s odleskem terminálu v brejlích by se měl vrátit, to tu prostě patří ...
Musel som sa vratit na hlavnu stranku a chvilu hladat, ze o com to vlastne hovoris... to tu fakt nechyba

Citace
K vizuální identitě Root.cz patří tvář muže s tmavými brýlemi, ve kterých se odráží pravděpodobně textový výstup nějakého programu. Je tajemstvím blízkých spolupracovníků, komu tvář patří. Identitu serveru po léta vytvářelo také tmavé ladění stránek, ale ...
https://cs.wikipedia.org/wiki/Root.cz

« Odpověď #95 kdy: 18. 09. 2015, 13:55:10 »
Mozna by neskodilo odpovedet si na otazku pro koho je nova podoba webu vlastne urcena. Zda ma novy styl oslovit inzerenty, sve tvurce nebo ctenare.
Jako dlouholety ctenar a linuxak se touto duhovou modernou osloven necitim.

Hmmm

« Odpověď #96 kdy: 18. 09. 2015, 14:24:08 »
666. Ajťák s odleskem terminálu v brejlích by se měl vrátit, to tu prostě patří ...
Musel som sa vratit na hlavnu stranku a chvilu hladat, ze o com to vlastne hovoris... to tu fakt nechyba

Citace
K vizuální identitě Root.cz patří tvář muže s tmavými brýlemi, ve kterých se odráží pravděpodobně textový výstup nějakého programu. Je tajemstvím blízkých spolupracovníků, komu tvář patří. Identitu serveru po léta vytvářelo také tmavé ladění stránek, ale ...
https://cs.wikipedia.org/wiki/Root.cz
A co? Nemam pocit, ze by to platilo. Uz len preto, ze Root tuto tvar ako svoju vizualnu identitu nikde mimo stranky nevyuziva. Vsade vidiet logo a napis root.cz a nie tvar muza s okuliarmi.

Šťur

• **
  • 98
  • Bude pršet.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #97 kdy: 18. 09. 2015, 16:13:56 »
Viz příloha. To vidím na adrese http://beta.root.cz/clanky/, když odscrolluju o něco níž (cca jednu obrazovku). Předpokládám, že asi není zamýšlené, aby existovaly ty dvě nudle vlevo v této podobě. Obzvlášť vzhledem k té ploše vpravo ....

Mohu potvrdit.
Xubuntu/Firefox 40.0.3

Totéž Chromium verze 44.0.2403.89 na Ubuntu 14.04 (64-bit)

Potvrzuji.
OpenSuSE Tumbleweed Pale Moon 25.7.0.

K příloze: *Modrá-vytýkám to co ostatní
*Žlutá-zakrývá část textu.

Lol Phirae

« Odpověď #98 kdy: 18. 09. 2015, 17:18:35 »
A co?

A nič. Choď čítať slovenskú tlač.

Šťur

• **
  • 98
  • Bude pršet.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #99 kdy: 18. 09. 2015, 17:32:27 »
Prej pro dotyková zařízení.

Jsem v p#deli jak Baťa s dřevákama.

« Odpověď #100 kdy: 19. 09. 2015, 08:22:09 »
Pár postřehů z mobilu:

1. Matlafoun na výšku, stránka je vpravo oříznutá (viz obrázek).
2. Ta horní lišta je moc široká.
3. K sekci Fórum se dostanu až po šíleném scrolování dolů.
(vidím, že to jde i přes menu, ale bylo lepší, když to Fórum šlo vidět hned)

Lol Phirae

« Odpověď #101 kdy: 19. 09. 2015, 10:16:02 »
Tyhle mobilní "optimalizace" mě vždycky pobavěj. V 95 % případů je to daleko horší, než kdyby to nikdo neoptimalizoval.

Lama

« Odpověď #102 kdy: 19. 09. 2015, 13:52:48 »
Chci hlasování o zachování starého Roota!!!
...vlak už se rozjel...
A co mu postavit do cesty nějaký náklaďák? Já bych sem na protest třeba měsíc nechodil a taky to tak udělám. Přidá se někdo? Kdyby to udělala aspoň polovina uživatelů, muselo by se vedení chytit za ... nevim za co, vocas třeba.

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #103 kdy: 19. 09. 2015, 14:12:14 »
A co mu postavit do cesty nějaký náklaďák? Já bych sem na protest třeba měsíc nechodil a taky to tak udělám. Přidá se někdo? Kdyby to udělala aspoň polovina uživatelů, muselo by se vedení chytit za ... nevim za co, vocas třeba.

No, pokud na to dojde, tak to vyresim stejne jako zive.cz (spojeni mnoha kratickych opruz-kapitol do jedne stranky) - jako toyprojekt si kdyztak napisu skript, kterej to prekope do prezitelne podoby. Nemel by byt problem ani s debulvarizatorem nadpisu. Pro kazdy nadpis se pres ajax vezme cilova stranka a najde se pravej nadpis, kterej se soupne do stavajici stranky (z zive vim, ze i pres obavy o velke zpomaleni to nemelo v podstate dopad na dobu nacitani). Sice to bude trochu vic zatezovat server, ale pokud se rozhodli jit touto cestou...

Fakt nechapu, proc nejdriv nedali anketu, nebo lepe - dotaznik. Rekl bych, ze ze zkusenosti (nejen) z minula je celkem jasne, ze root ma specificke uzivatele. Snazit se jim tedy cpat tuctovy (prestoze graficky celkem dobry) design s prisernym UX, hmm... Dobry navrh stranek musi zohlednovat cilovku, tady to nejak selhalo. Asi zasahli z hury managori, jinak si to nedovedu vysvetlit.

Hmmm

« Odpověď #104 kdy: 19. 09. 2015, 15:06:01 »
Chci hlasování o zachování starého Roota!!!
...vlak už se rozjel...
Nie vdaka, nie je zaujem. Rootu zmena prospeje.