WincorNixdorf - jaký je zaměstnavatel?

Standa111

Re:WincorNixdorf - jaký je zaměstnavatel?
« Odpověď #60 kdy: 12. 05. 2015, 00:02:43 »
Svět není fér, a bohužel, plno lidí bude brát přístup "Mám nabídku za x+20k, u vás beru jen x, buď dorovnáte a nebo odcházím" za vydírání.
Kamo, nespletl si si pojmy z dojmy a slovicko "vydirani" se slovickem "vyjednavani"?
Myslim, ze mas zkreslenou predstavu o tom, jak to chodi, resp. patris mezi ten typ lidi co se neozve, stahne pulky a radsi si neco vymysli.

bwbw

« Odpověď #61 kdy: 12. 05. 2015, 07:45:27 »
A soud? Hahaha :( :( asi nemáš chlape zkušenosti se soudy v ČR viď? Nic bys nevysoudil. Nic.

jedno zo skoleni, ktore som absolvoval, sa tykalo temy ako spravne v CR vyhodit zamestnanca. pretoze v tej dobe (cca 3 roky dozadu) bola uspesnost vyhodenych pred sudmi cca 94%. true story!

Tomáš Marný

« Odpověď #62 kdy: 12. 05. 2015, 08:40:37 »
A soud? Hahaha :( :( asi nemáš chlape zkušenosti se soudy v ČR viď? Nic bys nevysoudil. Nic.

Jako právník mám se soudy zkušenosti víc než bohaté. Jinak bych to nepsal.

Makovec nereg

« Odpověď #63 kdy: 12. 05. 2015, 09:09:26 »
Svět není fér, a bohužel, plno lidí bude brát přístup "Mám nabídku za x+20k, u vás beru jen x, buď dorovnáte a nebo odcházím" za vydírání.
Kamo, nespletl si si pojmy z dojmy a slovicko "vydirani" se slovickem "vyjednavani"?
Myslim, ze mas zkreslenou predstavu o tom, jak to chodi, resp. patris mezi ten typ lidi co se neozve, stahne pulky a radsi si neco vymysli.

Kámo, jediná odpověď na tohle v normální firmě je "Tak bež, chceš na dohodu už od zítřka?, za půl hoďky ji máš u sekretářky, stačí podepsat". Protože kámo, abys mohl takhle "vyjednávat" tak musíš bejt kur*a dobrej ve svý profesi a nepostradatelnej pro tu firmu, ale to když seš, kámo, tak tohle vůbec nepotřebuješ řešit, a už vůbec ne takhle, to mi věř, v životě už jsem něco viděl, kámo.

Standa111

« Odpověď #64 kdy: 12. 05. 2015, 09:36:43 »
Kamo, to ja jsem, takze cajk. Presne takle to delam, kamo.
BTW Mas tam trochu prekamovano, dej si na to pozor, moc kamaradu skodi ...

Spi

« Odpověď #65 kdy: 12. 05. 2015, 11:28:48 »
Tak neviem ako v CR ale ja to tak bezne robim ze pridem za sefom a poviem mu ze mam lepsiu ponuku.
Niekto sa rovno spyta kolko by musel dorovnat aby som ostal niekto nie.
Sa mi nestalo ze by to niekto bral ako vydieranie.
Ja tam nepracujem ako dobrovolnik ale za peniaze.
Ako pise Standa111. Je to vyjednavanie.
Ak sa dohodneme, dobre, ak nie tak dovidenia tesilo ma.

čumil

« Odpověď #66 kdy: 12. 05. 2015, 11:51:54 »
Jasný, všichni jsou hajzlové, tak taky budu hajzl! STB by z tebe měla radost, protože bys jim určitě rád pomohl. Dělají to přece všichni, ne? :D

Si směšný že to říkáš mne ... jenom idiot udělá krok který ho potencionálně poškodí. A že to poškodí šéfa? A mne by to mělo zajímat? Jeho taky nezajímá jestli mne jeho kroky poškodí či ne. Pokud je to dobrý šéf, pak samozřejmě je na místě chovat se fér a neodpovědět mu kudlou. S dobrým šéfem ale nejsou ohledně platu taky ani problémy že ano ... takže co řešit

Platí že většina lidí sou svině, takže moje doporučení lze brát genericky. S možnýma exceptions samozřejmě. Já už sem trošku tady tu komunitu na rootu poznal, takže očekávám rojení geniálních právníků kteří by roznesly WN na kopytech (dvakrát), naprosto morálních a fér lidí (dokonale fér za každé situace a bez výjimky, nevadí že přiloží svini a ta je zadupe, ONI byly fér), hodných šéfů, geniálních programátorů a já nevím čeho ještě ...

« Odpověď #67 kdy: 12. 05. 2015, 11:56:41 »
Navrhuju téma další diskuze: "Potřebuje programátor plastickou operaci?". Taky by se tam mohl najít ňákej tydýt kterej by tvrdil: "Programátoři bez perfektního vzhledu jsou hnůj, plastika je nutnost".

Ja uz na plastice byl a verim, ze spoustu z vas taky (byl jsem na obrizce).

Já taky, jestli se počítá se zašívání po ráně krýglem do hlavy.

« Odpověď #68 kdy: 12. 05. 2015, 12:11:01 »
Tak neviem ako v CR ale ja to tak bezne robim ze pridem za sefom a poviem mu ze mam lepsiu ponuku.

což je naprosto normální postup a něco trochu jiného než "buď zvýšíš plat a nebo mám lepší nabídku".

Takže asi tak.

Cek

« Odpověď #69 kdy: 12. 05. 2015, 12:49:45 »

což je naprosto normální postup a něco trochu jiného než "buď zvýšíš plat a nebo mám lepší nabídku".

Takže asi tak.

Podle mého je problém nekde uplne jinde - pokud uz zamestnavatel slibil, ze mu prida, když zustane, je z mého hlediska dost jedno jak probihalo jednani předtím, at uz zamestnanec tlacil jakkoliv. Pokud je zamestnavatel takova svine, ze tenhle slib porusi, vypovida to o te firme zcela jasne. Pokud ho za vic penez nechteli, mohli uplne jednoduse rict, at jde za tou lepsi nabídkou.

« Odpověď #70 kdy: 12. 05. 2015, 12:52:31 »

Takže asi tak.

Podle mého je problém nekde uplne jinde - pokud uz zamestnavatel slibil, ze mu prida, když zustane, je z mého hlediska dost jedno jak probihalo jednani předtím, at uz zamestnanec tlacil jakkoliv. Pokud je zamestnavatel takova svine, ze tenhle slib porusi, vypovida to o te firme zcela jasne. Pokud ho za vic penez nechteli, mohli uplne jednoduse rict, at jde za tou lepsi nabídkou.

Stala se z toho trochu meta-diskuse. S tím co píšete souhlasím.

Mirek

« Odpověď #71 kdy: 12. 05. 2015, 13:48:28 »
Stala se z toho trochu meta-diskuse. S tím co píšete souhlasím.

Krásný termín pro diskuzi o h...ě!

Komo

« Odpověď #72 kdy: 12. 05. 2015, 13:58:16 »
Neviem co sa ti nepaci, ako vzdy po diskusii co ma viac ako 3 stranky, zvitazilo ludske ego :D

Hahaha

« Odpověď #73 kdy: 13. 05. 2015, 23:26:58 »
HAHAHA!!!! DOBRE TOTO!!!

PanHost

« Odpověď #74 kdy: 18. 05. 2015, 23:54:28 »
Tak tam já asi nepůjdu, presvědčili jste mně, díky!