WincorNixdorf - jaký je zaměstnavatel?

Ferda

Re:WincorNixdorf - jaký je zaměstnavatel?
« Odpověď #45 kdy: 11. 05. 2015, 11:40:12 »
Korporace to už bohužel je, ale ještě je to snesitelné. Platy a odměny – co si vyhádáš, to dostaneš, slovo se drží. Ale nečekej nic navíc.

Korporace to už trochu je, s tím souhlasím, ale pod nečekej nic navíc bych se nepodepsal - nevím, kde jinde dávají 5 týdnů dovolené, roční lítačku na MHD, půjčí firemní dodávku zdarma, mobilní datový tarif, zdarma drinky, volnou pracovní dobu (a asi ještě spousta dalších věcí - třeba kartu do Makra - už nevím). Možná jsem předtím dělal ve špatných firmách, ale tohle jsem teda jinde nezažil.

5 týdnů dovolené, roční MHD, mobil s datovým tarifem, volná pracovní doba, zdarma drinky (to má být jako co? Já si pod pojmem "drink" představím něco připraveného z tvrdého alkoholu na baru; zřejmě máš na mysli nápoje) – to vše dohromady je podle mě v IT +/- standard.

WN guy

« Odpověď #46 kdy: 11. 05. 2015, 12:30:32 »
Delam pro WN Int. tretim rokem a brzo pujdu do pice. Pro juniora dobra zkusenost na rozjezd, pro seniora karierni sebevrazda.Benefitama v Praze nicim neexceluje, investice a starost o lidi minimalni a plat zalezi hlavne na tvrdem vyjednavani. Na stejne pozici rozdil v platu 15 tisic. Co si nevyrves, to nemas.Chapu ze se lokalni pobocka snazi setrit na platu nebot vydelavaji na preprodavani lidi na nemeckou praci za ceske penize. Netransparentnost ohledne zvysovani platu, neexistujici hr strategie hodnoceni. 2 HR na 700 lidi je total nesmysl, porad nestihaji a cas na people developement neni.

WN guy

« Odpověď #47 kdy: 11. 05. 2015, 12:41:20 »
Jeste jsem zapomnel poznamenat, ze za posledni rok odeslo asi 5 kolegu z ciste politickych duvodu. Dostali vypoved pro zruseni mista, nekdo kvuli materske, predtim nedostali bonus bez objektivniho duvodu, jiny clovek byl presunut do skladu na luznou kdyz odmitl podepsat vyhodnou dohodu za 1,5 platu apod.
Byt tebou tak si hlavne pohlidam aby smlouva nebyla pres umbrella company jak je tu zvykem. pokud chces vic informaci hod sem mail.

Ystrememk

« Odpověď #48 kdy: 11. 05. 2015, 12:46:30 »
Diky za pekne shrnuti, ystrem@gmail.com . :]

Standa111

« Odpověď #49 kdy: 11. 05. 2015, 16:46:26 »
... co si vyhádáš, to dostaneš, slovo se drží. Ale nečekej nic navíc.
Jo, to povidej tomu klukovi co kdyz rekl, ze pujde jinam, ze ma lepsi nabidku, tak mu slibili, ze to dorovnaji. On teda odmitl tu druhou nabidku a tyden na to ho vyrazili.
To se teda drzi slovo.

čumil

« Odpověď #50 kdy: 11. 05. 2015, 19:41:53 »
Jo, to povidej tomu klukovi co kdyz rekl, ze pujde jinam, ze ma lepsi nabidku, tak mu slibili, ze to dorovnaji. On teda odmitl tu druhou nabidku a tyden na to ho vyrazili.
To se teda drzi slovo.

No a co čekal? Člověk nikdy nesmí vydírat zaměstnavatele, protože si ho pak nemůže dát do referencí (+ ještě se mu může pomstít jako v tomto případě). Nic hezkýho by o něm neříkal. Nebo snad někdo z vás by vzal člověka o kterým víte že minulého zaměstnavatele vydíral stylem: "buď zvýšíš plat a nebo mám lepší nabídku"? Asi ne (ale asi ne u všech, někteří pravdu odcenní). Buď se člověk pokusí získat vyšší plat žádostí, to obvykle nefunguje. Takřka nikdy pokud firma nemá stanoveno ve smlouvě jakým stylem roste plat (přezkoumání platu po roce je ideální). A nebo si prostě najde lépe placenou práci a v tý starý řekne něco ve stylu: "Už mne tato práce vnitřně neuspokojuje a nedokážu se vnitřně dále profesně vyvíjet". A je pokoj, starej zaměstnavatel nemůže říct žes ho vydíral, a ty si happy s vyšším platem.

Hold svět chce být klamán, dokaď to člověk nepochopí, bude dostávat přes držku.

Karel

« Odpověď #51 kdy: 11. 05. 2015, 19:59:51 »
Kamo, ty asi moc neberes co? Me tenhle pristup prijde naprosto normalni nebo nevim kde pracujes nebo co delat, ale kdyz se clovek neozve nic nema.

Tomáš Marný

« Odpověď #52 kdy: 11. 05. 2015, 20:25:56 »
To se teda drzi slovo.

No a co čekal? Člověk nikdy nesmí vydírat zaměstnavatele, protože si ho pak nemůže dát do referencí (+ ještě se mu může pomstít jako v tomto případě). Nic hezkýho by o něm neříkal. Nebo snad někdo z vás by vzal člověka o kterým víte že minulého zaměstnavatele vydíral stylem: "buď zvýšíš plat a nebo mám lepší nabídku"? Asi ne (ale asi ne u všech, někteří pravdu odcenní). Buď se člověk pokusí získat vyšší plat žádostí, to obvykle nefunguje. Takřka nikdy pokud firma nemá stanoveno ve smlouvě jakým stylem roste plat (přezkoumání platu po roce je ideální). A nebo si prostě najde lépe placenou práci a v tý starý řekne něco ve stylu: "Už mne tato práce vnitřně neuspokojuje a nedokážu se vnitřně dále profesně vyvíjet". A je pokoj, starej zaměstnavatel nemůže říct žes ho vydíral, a ty si happy s vyšším platem.

"odcenní"? "hold"?

Co píšeš jsou (opět) nesmysly. Nehledě k tomu, že pokud to proběhlo tak, jak to popisoval, tak jim mohl pohrozit soudem, který by s nejvyšší pravděpodobností býval vyhrál.

TVL

« Odpověď #53 kdy: 11. 05. 2015, 20:38:30 »
To se teda drzi slovo.

No a co čekal? Člověk nikdy nesmí vydírat zaměstnavatele,

Tohle ale není a priori vydírání. Vydírání to může být za určitých okolností, když se k tomu něco přidá. Ale přijít za šéfem a říct, že mám jinde nabídku za více a že normálně doklepu výpovědní lhůtu a předám projekty a pak nastoupím jinde za více peněz, to není žádné vydírání.
Když to někdo udělá neobratně, tak to bude neobratná žádost o zvýšení platu, která může skončit tak, že mu šéf řekne - tak běžte, nedržím váš tu, ale ani když si řeknu o ty peníze přímo (protože mám jinde nabídnuto více), tak to není vydírání.

Oproti tomu dát někomu slib, že mu přidám a bezprostředně poté ho propustit, to je nemorálnost, to je kurvárna. Nejsem útlocitný, je mi jasné, že velká část úspěšných firem se nestala úspěšnými proto, že byli jejich ředitelé dokonale morální. Jenom bych rád konstatoval, kdo je v téhle historce možná za hloupého a kdo určitě za svini.

Citace
Až na to "hold" souhlasím na 100 %. Svět chce být klamán, většina sociální interakce je divadlo - možná to zaměstnanec špatně zahrál, ale nechoval se nemorálně (tedy v rámci té části té historky, kterou tu známe), na rozdíl od svého zaměstnavatele.

Standa111

« Odpověď #54 kdy: 11. 05. 2015, 21:08:41 »
Nemoralni na tom ze strany zamestnance nebylo nic, proste rekl sefovi, ze ma lepsi nabidku. Ten mu slibil, ze to dorovna. Mezitim HR zjistilo, ze dosli prachy a musi se par lidi zbavit.
Ale za me proste podraz.

LKM

« Odpověď #55 kdy: 11. 05. 2015, 21:12:35 »
Člověk nikdy nesmí vydírat zaměstnavatele

Argumentování uplatněním zákonného práva na výpověď pracovní smlouvy není ani náznak vydírání.
Vydírání by bylo vyhrožování újmou na těle aby zaměstnavatel zvýšil mzdu.

Mirek

« Odpověď #56 kdy: 11. 05. 2015, 21:32:06 »

Nesouhlasím, právě to co popisuješ je nefér ze strany zaměstnance. Pokud odchází kvůli penězům, ať to řekne. Pokud v tom bylo ještě něco dalšího, ať to taky řekne.. A jestli zaměstnavatel usoudí, že mu stojí za to, aby něco změnil (peníze, atd) a bude tam oboustranná důvěra, tak třeba zůstane a můžou být všichni spokojení. Takovéhle jednání u svých lidí oceňuji.

To co popisuješ je neupřímné mlžení a takových lidí si nevážím.

čumil

« Odpověď #57 kdy: 11. 05. 2015, 22:05:04 »
Pánové, byla to má dobrá vůle vám to říkat, víte? Nabijte si držky sami. Svět není fér, a bohužel, plno lidí bude brát přístup "Mám nabídku za x+20k, u vás beru jen x, buď dorovnáte a nebo odcházím" za vydírání. A soud? Hahaha :( :( asi nemáš chlape zkušenosti se soudy v ČR viď? Nic bys nevysoudil. Nic. A příště skus krom výkřiku že to sou píčoviny říct proč víš? Bez argumentů je to akorát k smíchu a zavání to snahou do mě kopnout protože sem ti šloup na kuří oko v jiný diskuzi.

Neupřímný mlžení to je, ale takový je prostě komunikační protokol v naší společnosti. Vše je postaveno na lžích. Klidně si mě nevaž, mě je to úplně fuk, klidně si žij svůj fér život, moje držka to není. Kdybys byl můj šéf a věděl bych že si upřímností nepohorším, byl bych upřímný.

agentječmen

« Odpověď #58 kdy: 11. 05. 2015, 22:28:44 »
Jasný, všichni jsou hajzlové, tak taky budu hajzl! STB by z tebe měla radost, protože bys jim určitě rád pomohl. Dělají to přece všichni, ne? :D

LKM

« Odpověď #59 kdy: 11. 05. 2015, 23:17:36 »
plno lidí bude brát přístup "Mám nabídku za x+20k, u vás beru jen x, buď dorovnáte a nebo odcházím" za vydírání.

To mohou, ale mýlí se, o vydírání se nejedná.
Licitace o výši platu je druh obchodního jednání ve smyslu nabídka/poptávka.