WincorNixdorf - jaký je zaměstnavatel?

Wololo

Re:WincorNixdorf - jaký je zaměstnavatel?
« Odpověď #90 kdy: 12. 10. 2015, 12:57:38 »
LOL v Bananovy republice koukam furt to samy uplne vsude. Zustante v tom Wincoru, ale bezte do Nemecka at to mate s cim porovnat. Porovnavat se to skoro neda, CR bude vzdycky jenom levna pracovni sila, ptz. ty lidi s detskama co drzi usta a krok si nikdy nic neprosadi. Takze proto se v CR programuje od 20-30K, hlavne ze ceny mate jako v Nemecku, neco i drazsi. LOL.

Ex

« Odpověď #91 kdy: 16. 06. 2016, 00:25:18 »
Wincor jako zaměstanavatel? Co se financí týče, tak co si člověk vyhádá při nástupu, to se ho drží hooodně dlouho. Automatické přidávání neexistuje. Když si člověk po letech práce řekne o peníze navíc, tak sebou mrskají ryba na suchu a brečí, že peníze nejsou. Potom přivedou do týmu juniora, kterej ví, že nic neví, ale má klidně o desítky tisíc víc, než senior co tam maká x let, přidáno nedostal a má zaučovat nováčka.

Benefity jsou průměr: penzijko, stravenky, 13. plat a cca půlka 14.

Lidsky je to tam v pohodě. Horší to je se spokojeností z vykonané práce. Člověk nemá být na co pyšnej, spousta věcí se jen tak udržuje a prosadit něco nového je skoro nemožné. Jakákoliv novinka vede přes dříve zmíněného alsheimera a partu jeho pomocníků, kteří zamítnou vše (na jeho přání), co zavání otevřením víc jak 1 portu.

Co se školení týče, tak nic moc. Sotva jedno ročně, ideálně v Gopasu, aby to nebylo moc drahý. Na certifikace se nepřispívá.

Pracovní prostředí: Na 150 lidí tři mini kuchyňky o celkové ploše asi 15m čtverečných (2 stoly a 6 židlí). Ano 2 stoly. Jedna kuchyňka je tak malá, že se tam nevešel stůl ani židle. Když se chce jít člověk vykadit, tak musí jít vystát frontu na pánský. Není to sranda, pokud človek nevyrazí na WC hned při prvním signálu, tak to může být doslova průser!

« Odpověď #92 kdy: 28. 12. 2016, 14:25:10 »
Nikomu NEdoporucuji nastup do GIO / CIO sekce Wincor Nixdorf resp. Diebold-Nixdorf
Ceska vetev je zase uplne o necem jinem. Budu psat jen o GIO / CIO sekci.

Proc nedoporucuji?

Byl koupen Dieboldem - americkou korporaci. Tato korporace ma support v Indii. Tento rok - a chci zvyraznit, ze tesne pred Vanoci - bylo oznameno zamestnancum GIO / CIO sekce v Praze, ze znacna cast supportu se presouva do Indie.
Uz pred jeden a pul rokem mi nebylo jasne jak muzou nabirat dalsi lidi, tahat je tam ze Slovenska, Rumunska a Buh vi odukud, kdyz uz v te dobe byli jasne indice o tom, ze se tak stane.
Je ted jen otazkou kratkeho casu, kdy i zbytek GIO / CIO sekce presunou do Indie.

Myslim, ze vzhledem k vyse napsanemu, nema smysl nastupovat do ted uz Diebold-Nixdorf (drive teda Wincor-Nixdorf) alespon ne do GIO / CIO sekce.

Samozrejme pokud je to jen kratkodoby plan, daji se z nich vymlatit velmi slusne penize, ale ty nikdy nebudou kompenzovat stres, idiocii vetsi casti manazmentu a to, ze budes muset doslova makat na zastarale infrastrukture.

Takze muj nazor je, ze minimalne stejne penize domluvis i u jinych firem, kde je kultivovanejsi pracovni prostredi a rozumny manazment s technickym backgroundem (u Diebold-Nixdorf tomu tak neni. V manazmentu jsou fakt povetsine lidi, kteri maji snad jen tydennni online kurz IT). Snad urcite i lepsi infrastruktura. Co se tyce lidi, to je individualni jak si s kym sednes.

Hodne stesti

javaman ()

« Odpověď #93 kdy: 28. 12. 2016, 14:38:18 »
Takže 130 HPP nástup tam není problém? Protože když jsem tam byl naposledy, tak to tam vypadalo jak u nějakých amatérů a peníze přesně seděly. Ale neznám ty jejich sekce, takže to třeba bylo něco špatného.

« Odpověď #94 kdy: 28. 12. 2016, 19:47:16 »
Myslim, ze je blbost psat jestli to je nebo neni problem.
Rozhoduje o tom vicero faktoru:
- jak nutne te potrebuji
- mas vyjimecne skills, ktere jdou tezko najit u jinych uchazecu a ktere by se jim hodili
- realna situace na trhu
- jestli pozici neni potreba obsadit jen kvuli headcountingu, aby splnili pozadavky HR

Nejvic jde vyjednat kdyz tva pozice je vyzadovana zakaznikem, ktereho supportuji a pokud volnych lidi na trhu s temito znalostmi je malo.

Nicmene, prace v Diebold-Nixdorf GIO / CIO je skutecnym peklem. Poohlidnul bych se jinde.

javaman ()

« Odpověď #95 kdy: 28. 12. 2016, 20:18:56 »
V pohodě, chápu. Skoro nikde na mě nemají, takže to byla spíše taková zajímavost.

Co jsem tam viděl, tak podobné lopaty jsou dlouho nepotkal. Tam už určitě nepůjdu.

Mirek

« Odpověď #96 kdy: 28. 12. 2016, 21:09:13 »
Co je to GIO/CIO?

Jde o tu českou firmu na support lokálních projektů? Nebo je to globální vývoj?

« Odpověď #97 kdy: 28. 12. 2016, 21:39:06 »
GIO - Globat IT Operations
CIO - Central IT Operations
(pokud se pamatuji spravne)

Ceska na support lokalnich projektu je neco jineho - sidli na Siemensove 2, Praha 5
GIO sidli na Laurinove 4, Praha 5. Jeden petanticky openspace, hnusny, prostory vubec nebyli projektantem mineny pro kancelare, takze tak to tam i funguje (klima, toalety, kuchyne atd.).

Co se tyce tech lopat nevim s kym si se tam setkal a podle ceho soudis, ale vim, ze tam pracuji i skveli technici. A urcite jako v kazde vetsi firme najdes i tam lidi co maji vice i mene znalosti. Ale predpokladam, ze ty jsi se taky ucil, abys vedel to co vis.

javaman ()

« Odpověď #98 kdy: 28. 12. 2016, 21:46:01 »
Já šel na vývoj, takže to je asi něco jiného.

Skvělí technici asi těžko, když u vývoje nabízeli podprůměr a hledali lopaty. Učit se můžeš jak chceš, ale lopatou se rodíš. A oni je hledali.

« Odpověď #99 kdy: 28. 12. 2016, 22:07:29 »
no tak pokud jsi sel na vyvoj, tak to je ceska sekce, ti platej kurevsky malo, to souhlasim. Jejich penize se povetsine nedaji srovnat s penezma v GIO/CIO sekcich.

retraktor

« Odpověď #100 kdy: 29. 12. 2016, 00:19:25 »
Z vnitřku GIO mám potvrzenou informaci z více zdrojů, že se jedná o přesun služeb dodávaných 1 konkrétnímu něm. zákazníku, z Čech do Indie. Ostatní služby zůstavají v Praze. Uvolnění slot po přesunu má být nahrazen dalším zákazníkem. Platy slušně odpovídají  znalostem a výkonu (2nd leve. sys admins) a benefitíky s odměnami taky i 13. plat se dá zkousnout. Úroveň expertních znalostí je v podobná, jako v ostatních IT outsourcing  společnostem, kde jsem se vyskytoval. Řadový <průměrný makač dlouho nevydrží. Vyšší mgmnt se mění po  roce a to v pravidelných cyklech! Zažil jsem 3 ředitele / 3 roky. Momentálně zde trenduje přicházení mgmntu z T-Systems SK. Před tím byli na jejich pozicích většinou v kurzu lidi od IBM.

pavlix

• 253
    • Zobrazit profil
« Odpověď #101 kdy: 29. 12. 2016, 09:40:45 »
Svět není fér, a bohužel, plno lidí bude brát přístup "Mám nabídku za x+20k, u vás beru jen x, buď dorovnáte a nebo odcházím" za vydírání.
Kamo, nespletl si si pojmy z dojmy a slovicko "vydirani" se slovickem "vyjednavani"?
Myslim, ze mas zkreslenou predstavu o tom, jak to chodi, resp. patris mezi ten typ lidi co se neozve, stahne pulky a radsi si neco vymysli.

Kámo, jediná odpověď na tohle v normální firmě je "Tak bež, chceš na dohodu už od zítřka?, za půl hoďky ji máš u sekretářky, stačí podepsat". Protože kámo, abys mohl takhle "vyjednávat" tak musíš bejt kur*a dobrej ve svý profesi a nepostradatelnej pro tu firmu, ale to když seš, kámo, tak tohle vůbec nepotřebuješ řešit, a už vůbec ne takhle, to mi věř, v životě už jsem něco viděl, kámo.

Na to je jediná odpověď... „Od zítřka je to moc narychlo, dejte mi to až na příští měsíc, já si mezitím zajdu podepsat smlouvu.“ :)

p

« Odpověď #102 kdy: 30. 12. 2016, 12:07:45 »
Já šel na vývoj, takže to je asi něco jiného.

Skvělí technici asi těžko, když u vývoje nabízeli podprůměr a hledali lopaty. Učit se můžeš jak chceš, ale lopatou se rodíš. A oni je hledali.

jak uz bylo psano, nejspis jsi byl v te CZ sekci.. tam je to no money, no honey... nicmene porad lepsi management nez v te GIO sekci... kde se dela outsourcing a nemecky interni zakaznik..
a tam se vyvoj nedela...

co se tyce skvelych techniku - nevidel jsem po kupe tolik dobrych lidi v tomto oboru jako zrovna tamhle, ta GIO sekce je plna vybornych lidi, ktere firma neumi vyuzit, hlavne co se tyce tech co tam nastupovali pred tema dvema, trema rokama...  bohuzel pak se vinou nekterych idiotskych managementskych rozhodnuti nabiral i docela maras plebs, vymenil se takrka behem chvilky skoro cely management a ted to tam vypada jak v ZOO. Mgmt je povetsinou neschopna banda naprcanych mrozu. ta ceska(teda spis slovenska) cast vyhradne export z tsystems z kosic (podle toho to take vypada - v tecku je to proste tovarna).. lidi jsou jako kusy dobytka..

proto bohuzel ti dobri technici uz odesli, odchazeji, nebo brzy odejdou..

co se tyce budoucnosti firmy, nehodlam hodnotit, jak uz to tak chodi, po kazde akvizici se vzdy seka a setri. kazdy si muze jen tipnout kde se tak bude dit a na ci ukor.... cas ukaze..

nicmene firma to byvala dobra, mozna i vyborna... jeste par let zpatky - celkem prijatelny management, vyborny kolektiv a zajimava prace..
jenze cas jde dal :)

Pepa

« Odpověď #103 kdy: 30. 12. 2016, 13:42:03 »

jak uz bylo psano, nejspis jsi byl v te CZ sekci.. tam je to no money, no honey... nicmene porad lepsi management nez v te GIO sekci... kde se dela outsourcing a nemecky interni zakaznik..
a tam se vyvoj nedela...

Wincor tady ma na sobe nezavisle 3 casti a docela zalezi na tom, kam jdes:
WN CZ - hraje jenom mistni ligu v CZ a okoli
CIO nearshore center - levna pracovni sila interniho zakaznika
NSC Prague/GIO/GSD/GIO 2.0/NOHP/GSDC CZ (jmena se stridaji rychleji nez reditele) - IT delivery pro interni Wincor a outsourcing

co se tyce skvelych techniku - nevidel jsem po kupe tolik dobrych lidi v tomto oboru jako zrovna tamhle, ta GIO sekce je plna vybornych lidi, ktere firma neumi vyuzit, hlavne co se tyce tech co tam nastupovali pred tema dvema, trema rokama...  bohuzel pak se vinou nekterych idiotskych managementskych rozhodnuti nabiral i docela maras plebs, vymenil se takrka behem chvilky skoro cely management a ted to tam vypada jak v ZOO. Mgmt je povetsinou neschopna banda naprcanych mrozu. ta ceska(teda spis slovenska) cast vyhradne export z tsystems z kosic (podle toho to take vypada - v tecku je to proste tovarna).. lidi jsou jako kusy dobytka..

Co se tyce Nemcu, ti schopni uz pred lety utekli, takze to co tam zbylo je neuveritelna smeska neschopnych a nekompetentnich stariku a jejich patolizalu, kteri se do designu a managementu rekrutuji z rad svacinarek a satnarek. Tomu odpovida kvalita vizi a rozhodnuti.

Co se tyce noveho managementu z Kosic, je asi brzo to hodnotit, ale prvni dojem je, ze jsou uplne z jineho sveta a jenom tady tomu nasadi korunu. Taky jejich pristup k lidem je ponekud.....rekneme, ze si stale mysli, ze pred vratnici ceka zastup lidi.

proto bohuzel ti dobri technici uz odesli, odchazeji, nebo brzy odejdou..

co se tyce budoucnosti firmy, nehodlam hodnotit, jak uz to tak chodi, po kazde akvizici se vzdy seka a setri. kazdy si muze jen tipnout kde se tak bude dit a na ci ukor.... cas ukaze..

nicmene firma to byvala dobra, mozna i vyborna... jeste par let zpatky - celkem prijatelny management, vyborny kolektiv a zajimava prace..
jenze cas jde dal :)

Tady v Praze bylo docela dost schopnych a sikovnych lidi a i atmosfera v obludnem open spacu byla celkem super. Bohuzel kvalita klesa, urednim jazykem se stava slovenstina a rumunstina..

Uvidime, co s tim udelaji americani...

javaman ()

« Odpověď #104 kdy: 30. 12. 2016, 13:47:37 »
Díky za info. Prostě až zase budou hledat, tak to můžu zkusit, protože je to tam evidentně dost divoký :D