Určitě by nebyl problém sehnat programátora co by na HW za 5 mega uměl srazit fakturu ze 40-ti sekund alespoň na původních 7 jako v době i386, ale není zájem, všem zúčastněným to tak vyhovuje.
Malá nápověda zde:
https://www.youtube.com/watch?v=V8FEI1BjpQo
Jelikoz pro nektery dodavatele je index sprosty slovo, tak sem zcela osobne zrychlil kuprikladu operaci parovani faktury, z nejakych 5-10ti minut na cca 30s, coz mi ale porad prijde jako neprijatelne pomale. Bohuzel, do (zcela nesmyslneho) query zasahnout nemuzu. S imbecilnim navrhem databaze pak taky nic neudelam. Znam firmu, kde misto toho, aby pouzivali ERPcko, tak vydavaji zbozi v extra napsanem udelatoru, a davkove to do ERPcka tlacej pres noc, protoze to je tak pomale, ze by nemohli fungovat.
Ono to zucastnenym nevyhovuje, zucastneni jen tusi (nebo vedi) ze jinde by to bylo stejne, ne-li horsi. Ukaz mi firmu, ktera si svuj soft(mineno to, v cem fakturuje, skladuje, prodava) pochvaluje ... Ne nadarmo se rika, ze kdo prezije SAP, prezije uz vsechno.
A kdyz sme u tematu dobry programator, ja zadneho takoveho neznam. Spis znam par lidi, o kterych by se dalo rict, ze jsou dobrymi (ne)programatory. Tedy programuji, nekdy i castecne pracovne, ale nezivi se tim primarne. Velmi casto se pak zabyvaji prave alespon castecnou lecbou nasledku prace programatoru.
Pokud bys trebas cekal, ze kdyz jde z formulare precist pole A, B, C ..., a na jeho zmenu lze nejak reagovat, pujde totez i s polem Z, jsi na omylu. Nebo kdybys cekal, ze kdyz jde externe zavolat fce X, Y ... pujde i Z, tak mas pochopitelne smulu. A to presto, ze ti dodavatel bude vesele tvrdit, ze oni prece pouzivaji tenkeho (150MB) klienta a veskerou funcionalitu obstarava server. Jenze v realu pak zjistis, ze to neni pravda. Mno a ve finale zjistis, ze takovou hitech funcionalitu jako tisk, ti napisou mozna za 1/2M. Protoze bys chtel pouzivat technologii teleportu textu na papir oboustrane, a navic mel ten uzasnej pozadavek, aby se Doklad c.2 netisk na posledni stranku dokladu c.1.