Lišta o blokování reklamy

Hmmm

Re:Lišta o blokování reklamy
« Odpověď #480 kdy: 10. 06. 2014, 13:41:40 »
Což je nesplnitelné, protože nikdo nedá peníze do reklamy, když nad ní nemá kontrolu. To bychom si pak mohli nafejkovat libovolná čísla, jak naši reklamu vidělo dvacet milionů lidí a 10 % na ni kliklo. Proto reklamu servírují servery třetích stran. A při nejlepší vůli nejsme schopni to změnit.

Opravdu? Rekl bych, ze mnoho reklamnich penez se vrazi do billboardu, novin, televize, atd. A zadne z techto medii nesbira udaje o tom, kolik presne lidi tu reklamu na sloupu videlo, nebo (jeste hur) kto konkretne ji videl a kam pak po shlednuti reklamy odesel. Taky nikdo nemusi na nic klikat aby se mu reklama necpala pred voci. Anonymni reklama je tu sakra dlouho, tak proc kurwa prave, zrovna a jenom na webu se musi "sbirat statistiky" (cti: smirovat)? Odpoved: Ne proto, ze by se to muselo, nybrz PROTO ZE TO JDE, a navic lehce!
Ze by to bolo tym, ze reklama sa umiestnuje na billboardy/noviny/televiziu, o ktorych je DOPREDU zname aku maju citetlnost, resp. aku hustotu premavky, ktora sa nemeni a je lahko a spolahlivo spocitatelna?
Na webe take nieco neexistuje. Ty ako zadavatel reklamy nemas moznost sa postavit pred web a spocitavat kolko ludi na nu prislo. A sice mas, ale to sme uz opat u zbierani statistickych dat... :P

omelkes

« Odpověď #481 kdy: 10. 06. 2014, 13:53:30 »
Celkem by mě zajímalo, co je (samozřejmě nejen) pro Tebe "kdyby se to s reklamou nepřehánělo"... Zkuste tu všichni AdBlockeři napsat v bodech, jak by musela reklama vypadat, abyste ji neblokovali? A kolik a kde na webu/stránce by měla podle vás být.
Za mě:
1! - žádná posuvná reklama (reklama je pevně ukotvená k window a zustává viset na místě) Pro mě osobně nejhorší typ reklamy, a hlavní důvod pro adblock (root ji má ve článcích, na foru není -> reklamu mám povolenu na fóru, na článcích ne)
-- tento typ reklamy je pro mě horší něž 4hodinový koncert škrábání nehty po tabuli, tam kde je mám zaplý adblock ( v opeře jsem to řešil user stylem, ve firefoxu se mi to nepovedlo nastavit tak aby zbytek byl povolen )

2 - reklama nesmí brát prostor článku - když je pod nadpisem(pod prvním odstavcem) velký prostor který si vezme agresivní blikající reklama, tak nejsem ochoten dlouhodobě to tolerovat ( root zde aktuálně nic takového nemá )

Zbytek věcí nění tak zásadních ( v rámci rozumné reklamy )

Ivannek

« Odpověď #482 kdy: 10. 06. 2014, 13:57:46 »
mně se to líbí, jěště by nebylo špatné který script si mam pustit :)

Varel

« Odpověď #483 kdy: 10. 06. 2014, 13:58:56 »
Osm korun měsíčně od několika lidí nás nevytrhne. Upřímně, kolik lidí pošle peníze? I kdyby to udělalo dvě stě lidí, čemuž nevěřím, pořád je to dohromady tak nízká částka, že nedává smysl. My nepotřebujeme hotovost, my se umíme uživit tou reklamou. Když nám ji nebude 48 % lidí aktivně blokovat.

Upřímně dokud nám tu možnost nedáte, nikdy se to nedozvíte. btw žlutý pruh či jakékoliv "donucovací" prostředky jsou v této komunitě předem prohranou bitvou ...

noname

« Odpověď #484 kdy: 10. 06. 2014, 14:01:44 »
Žádné párování. Prostě zveřejnit čů, jako na wikipedii. Vpodstatě bez nákladů. Pro koho je reklama ohavná tak ji zablokuje, ale dobrovolnou platbou legitimizuje návštěvy. Místo nulového příjmu si příjde provozovatel na (pár stovek/osoba)*rok

Hurvinek a valka...  ::) uz tu bolo vysvetlene, ze naklady na vybranie tych par stoviek/osoba*rok su v radoch tisicoviek/mesacne. povedzme 2 MD uctovnicky/mesiac, to bude tak 5k v nakladoch/MD/mesiac. vyberie sa za rok >60k, len aby sa zaplatilo spracovanie tych penazi? pochybujem. ked masirka typu piano nezabrala, tazko zaberie 1 system na 1 serveri.

ak by platilo zo 75000 citatelov 0.1% po 500CZK/rok (hovorit o celych jednotkach % predplatitelov je kravina), dostavame sa na 37500/rocne.
Pokud se jedná o zavedenou firmu, mají účetnictví vyřešené. Jestli by byly náklady 5 000 dělá to při jedné stokoruně padesát položek na zaúčtování. Na to stačí určitě stávající účetní, protože zavedená firma má daleko více nákladových položek co se spotřeby týče a těch pár příjmových se mezi tím ztratí. Pokud bude přijatých položek tolik, že to bude na jednu účetní moc, tak z toho určitě bude možné zaplatit další lidi. Nevěřím, že by lidi na účet posílali peníze po desetikorunách. To je spíše záležitost Flattru a podobných. Sice nejsem účetní, ale ať se na to dívám jak se na to dívám, zveřejnit příspěvkové číslo účtu je jedině benefit. A dostat na něj peníze záležitost obchodního oddělení (pokud na něm někdo rozumí obchodu).

« Odpověď #485 kdy: 10. 06. 2014, 14:05:14 »
Pro koho je reklama ohavná tak ji zablokuje, ale dobrovolnou platbou legitimizuje návštěvy.
A proč bych si měl myslet, že se tihle lidi zachovají morálně ("blokuju, tak zaplatím") když dneska nejsou ochotní přijmout jinou morální možnost ("blokuješ, tak sem nechoď")?

Jenom proto, že to tady anonymně tvrdí? Co když se na to za měsíc vykašlou? Proč by to neudělali - jsou přece ANONYMNÍ, tak si  můžou dělat co chtějí, juchů! Komunita! Máme se rádi! Opensource!

Ať jsou zde reklamy na bázi provizních systémů, proplacené na základě skutečné účinnosti, nikoliv za zobrazení.
Hm. Obraty "ať jsou..." jsou ještě lepší než "mělo by být".

Ať jsou pro všechny jachty zdarma!

noname

« Odpověď #486 kdy: 10. 06. 2014, 14:21:28 »
Pro koho je reklama ohavná tak ji zablokuje, ale dobrovolnou platbou legitimizuje návštěvy.
A proč bych si měl myslet, že se tihle lidi zachovají morálně ("blokuju, tak zaplatím") když dneska nejsou ochotní přijmout jinou morální možnost ("blokuješ, tak sem nechoď")?

Jenom proto, že to tady anonymně tvrdí? Co když se na to za měsíc vykašlou? Proč by to neudělali - jsou přece ANONYMNÍ, tak si  můžou dělat co chtějí, juchů! Komunita! Máme se rádi! Opensource!

Ať jsou zde reklamy na bázi provizních systémů, proplacené na základě skutečné účinnosti, nikoliv za zobrazení.

Anonymita snad něco mění na validitě informace? Myslíte si snad, že pokud mi tady něco řeknete jako Mirek Prýmek, tak že to pro mě bude mít větší validitu, než kdybyste byl Anon2030? Ostatně nevím o tom, že by někdo z majitelů webu vyzýval blokující k odchodu. Nechápu tedy, proč takovou možnost zmiňujete, pokud ji nechcete sám nějakým způsobem navrhnout jako povinnou. Situace je taková, že Root požádal o neblokování reklamy. Někteří uživatelé se rozhodli, že místo neblokování z různých důvodů raději zaplatí. Dokonce to sami navrhli, aniž by je o to kdokoliv žádal. Kdyby nedodržovali etiku jak tady naznačujete, zablokovali by si v Adblocku žlutý pruh a neztráceli by zbytečně čas v diskusích nad něčím, co je možné vyřešit během několika kliknutí.

Nakonec je stejně ale nejlepší ten argument na závěr. Žádná logika, jen citový výlev kvůli jediné formulaci.

Hmmm

« Odpověď #487 kdy: 10. 06. 2014, 14:26:32 »
Osm korun měsíčně od několika lidí nás nevytrhne. Upřímně, kolik lidí pošle peníze? I kdyby to udělalo dvě stě lidí, čemuž nevěřím, pořád je to dohromady tak nízká částka, že nedává smysl. My nepotřebujeme hotovost, my se umíme uživit tou reklamou. Když nám ji nebude 48 % lidí aktivně blokovat.

Upřímně dokud nám tu možnost nedáte, nikdy se to nedozvíte. btw žlutý pruh či jakékoliv "donucovací" prostředky jsou v této komunitě předem prohranou bitvou ...
Toto nemoze nikto mysliet vazne. Aj keby sa naslo 1000 ludi, ktori poslu mesacne 8 Kc, tak je to len 8 000 Kc... To je nemyslitelne malo.

Donlo

« Odpověď #488 kdy: 10. 06. 2014, 14:28:16 »
Petr Čermák: Je nějaký problém udělat účet, nejlépe transparentní, zveřejnit ho viditelně na rootu, třeba teď právě do toho pruhu a hned se uvidí? V účetnictví se to vede jednoduše: dary.

Hmmm

« Odpověď #489 kdy: 10. 06. 2014, 14:33:41 »

Anonymita snad něco mění na validitě informace? Myslíte si snad, že pokud mi tady něco řeknete jako Mirek Prýmek, tak že to pro mě bude mít větší validitu, než kdybyste byl Anon2030? Ostatně nevím o tom, že by někdo z majitelů webu vyzýval blokující k odchodu. Nechápu tedy, proč takovou možnost zmiňujete, pokud ji nechcete sám nějakým způsobem navrhnout jako povinnou. Situace je taková, že Root požádal o neblokování reklamy. Někteří uživatelé se rozhodli, že místo neblokování z různých důvodů raději zaplatí. Dokonce to sami navrhli, aniž by je o to kdokoliv žádal. Kdyby nedodržovali etiku jak tady naznačujete, zablokovali by si v Adblocku žlutý pruh a neztráceli by zbytečně čas v diskusích nad něčím, co je možné vyřešit během několika kliknutí.

Nakonec je stejně ale nejlepší ten argument na závěr. Žádná logika, jen citový výlev kvůli jediné formulaci.
Vzhladom na to kolko ludi napisalo, ze si zablokovalo zlty pruh by sa dalo kludne povedat, ze dodrzanie etiky sa nekonalo a je len mala hrstka tych, ktori ju znasaju.  Takze neviem na co sa tvoj prispevok snazi apelovat.

TKL

« Odpověď #490 kdy: 10. 06. 2014, 14:34:15 »
Jak jsem psal, bude tu možnost přispět na honoráře autorům, ale osobně nevěřím, že se sejde víc než několik tisíc měsíčně. Pokud vůbec.
Pokud to bude znamenat jednou za pár měsíců poslat peníze, tak jo. Pokud by to mělo znamenat u každého článku, který se mi líbil, klikat a posílat, tak na to kašlu.

Bingo.

noname

« Odpověď #491 kdy: 10. 06. 2014, 14:35:38 »

Toto nemoze nikto mysliet vazne. Aj keby sa naslo 1000 ludi, ktori poslu mesacne 8 Kc, tak je to len 8 000 Kc... To je nemyslitelne malo.

A proto je lepší nechat přispívat 80 lidí po stokorunách (a více samozřejmě, klidně mluvme o 250ti, 500, ... ). Pokud se jich z té spousty, co to tady údajně čte najde alespoň 500, tak se už bavíme v jiných řádech (a to je stále jen asi čtyří tisíciny z počtu unikátních uživatelů, kteří na tento web údajně chodí. Jenže nastavení cenové politiky je o tom, co tady opakuju jako kolovrátek pořád dokola. Jde o kreativní práci obchodního oddělení, které by na tohle mělo mít dostatek odborných znalostí a pokud je nemá, tak by mělo dostat pěkně za uši.

Nasránek

« Odpověď #492 kdy: 10. 06. 2014, 14:39:42 »
Oni by museli dát účetní extra milion korun každý měsíc, a ještě přijít prisit po kolenou. Snad, oni totiž tu účetní ještě nikdy neviděli protože iInfo...

Jinak by samotný tenhle úkon vyžadoval odměnu alespoň 2x100 000 Kč pro Petra (za čtení téhle diskuse a za zřízení účtu) a dalších 5x 200 000 Kč pro oddělení marketingu, obchodní, či jak mu jinde nadávají (ale Root je s sním spokojen a nemůže si ho vynachválit).

P.S.
Jinak já jsem se nasral a začal pro iInfo a jeho weby blokovat veškerý obsah mimo vlastní aktuálně navštívenou doménu, plus co mne otravuje*. Je to celkem hukot při načítání, ale ani to je nespasí. Ne že by mi třeba obrázky scházeli, ale je prostě vidět že kromě čehosi jako vzhledu a tohoto fóra (které mne také už dávno nebere) nemají vůbec co nabídnout. Já si takhle pojistil rychlé ukončení návštěvnosti z mé strany.

* Někdo tu byl ochoten akceptovat (na dnešních wildscreen displejích) pruh reklamy dole a pruh nahoře. Nahoře otravuje ofociální část webu (jakási lišta na hovno) a dole akceptovat nějaké zvrácené upozornění? Probuď se!

noname

« Odpověď #493 kdy: 10. 06. 2014, 14:42:04 »
Vzhladom na to kolko ludi napisalo, ze si zablokovalo zlty pruh by sa dalo kludne povedat, ze dodrzanie etiky sa nekonalo a je len mala hrstka tych, ktori ju znasaju.  Takze neviem na co sa tvoj prispevok snazi apelovat.

Já mluvím o těch, kteří tady mluví o ochotě platit za obsah. Ten zájem je na obyčejnou diskusi o reklamě dost velký. Neřeším lidi, kteří blokují a prostě se chtějí vézt. Ostatně i ti můžou v budoucnu změnit názor, když pro ně bude k dispozici alternativa jak přispět na finanční zajištění serveru.

TKL

« Odpověď #494 kdy: 10. 06. 2014, 14:47:06 »
Jak jsem psal, bude tu možnost přispět na honoráře autorům, ale osobně nevěřím, že se sejde víc než několik tisíc měsíčně. Pokud vůbec.
Pokud to bude znamenat jednou za pár měsíců poslat peníze, tak jo. Pokud by to mělo znamenat u každého článku, který se mi líbil, klikat a posílat, tak na to kašlu.

Místo zbytečného vyvíjení plateb u jednotlivých článků, které je předem odsouzeno k neúspěchu jako Flattr, raději zkuste udělat to, co se tady pořád dokola navrhuje - nebude to stát skoro nic (transparentní účet + dary). Jo, vlastně ta pekelně drahá funkcionalita párování plateb, na kterou se pořád vyptává neanonymní pan Prýmek (mnou navržená varianta se složenkou a VS). I když pořád nechápu, co je tak strašně složitého a co bude proboha  stát 30.000,- Kč na rozparsování pěti sloupců v CSV souboru s výpisem z banky...